broderna-badawi-haktade-feat
Inrikes

Syriska bröder körde på skolelever i Göteborg – häktas

Publicerad 8/26/2022
Annons

De två syriska migrantbröder som tidigare i veckan med sin bil avsiktligt körde på och skadade två elever vid Burgårdens gymnasium i Göteborg häktas nu misstänkta för grov misshandel.

18-årige Abdulrahman Badawi och hans 19-årige bror Hadi Badawi, medborgare i Syrien, häktas på sannolika skäl – den högre misstankegraden – och med restriktioner för den incident som ägde rum vid skolan vid 13-tiden på tisdagen. Ett bråk eskalerade till att bröderna satte sig i bilen och helt sonika rammade två andra ynglingar man kommit i konflikt med.

Båda brottsoffren skadades, dock av ren tur inte allvarligt. Brottet rubriceras ändå som grov misshandel.

De syriska bröderna förnekar, trots övertygande bevis, brott och en av dem, Hadi, uppger att han kommer att överklaga häktningsbeslutet.

SVT mörkar inför valet

SVT som rapporterar om brottet och häktningen utlämnar att de häktade är syriska migranter och kallar dem trots att de är myndiga för ”pojkar”. Detta trots att den invandringsrelaterade brottsligheten är den fråga som flest väljare inför valet sätter överst som den viktigaste för kommande regering att lösa och för vilket parti man avser att rösta på.

De skattefinansierade Public Service-medierna har en särskild demokratiparagraf som förpliktar dem att ta ställning för och främja demokratin genom att hålla medborgarna informerade. Genom att systematiskt undanhålla centrala uppgifter och vilseleda allmänheten bidrar man i stället till att stora grupper går till valurnorna utan att kunna göra ett informerat partival.

LÄS MER: Två pojkar påkörda med bil efter bråk vid gymnasieskola

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1046Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons