I helgen ryckte polisen ut till en lägenhet i Vällingby i västra Storstockholm efter larm om lägenhetsbråk. I bostaden anträffades en svårt skadad 10-årig pojke som fördes till sjukhus men senare avled. En 15-årig syster greps och anhölls. Nu häktas hon misstänkt för mord.

Det var på lördagen som polisen tvingades åka ut till den sedan tidigare för lägenhetsbråk och våld kända invandrarfamiljen. Men den här gången hade bråket gått helt över styr och kostade en av familjens barn livet.

Pojken var vid liv när polisen anlände och ambulans tillkallades. Den skadades liv gick dock inte att rädda och pojken avled dagen efter på sjukhus av de skador han åsamkats.

Polisen är förtegen om hur pojken som är 10 år gammal bragts om livet men uppger att det är hans storasyster som begått mordet. Även flickan är minderårig, 15 år.

Häktas på sannolika skäl och med restriktioner

Flickan greps och anhölls i helgen och på onsdagen fattade Solna tingsrätt beslut om att hon häktas med restriktioner. På grund av flickans låga ålder kommer häktningen att omprövas redan om en vecka. Om häktningen upphävs kommer hon i stället att omhändertas och placeras någonstans av Socialtjänsten.

Flickan är på sannolika skäl misstänkt för brottet, det vill säga den högre misstankegraden. På grund av hennes låga ålder har domstolen valt att belägga uppgifterna om flickans namn och adress och även det land där hon är medborgare med sekretess.

Åtal ska vara väckt senast den 27 januari.