tack 2019
Opinion

Tack alla läsare för år 2019!

Publicerad 12/31/2019
Annons

Ytterligare ett år har passerat och därmed ytterligare ett år där Samhällsnytt tagit kampen mot gammelmedia. Tidningen har utvecklats och växt och 2020 kommer med nya förändringar och utmaningar.

När Samhällsnytt och dess föregångare startades var det med det uttalade målet och ambitioner att balansera mediautbudet i Sverige, som än idag domineras av vänsterliberala tidningar och TV-kanaler.

Att det kommer ta lång tid att bli lika stora eller större än gammelmedia var klart sedan starten. Deras budgetar är hundratals gånger större än vad Samhällsnytts är och är dessutom i många fall tvångsfinansierade av skattebetalarna. Vi har som bekant valt en annan modell.

I finansierades först helt och hållet av er, våra läsare. När vi insåg att vi hade svårt att öka donationerna i samma takt som vi vill expandera tidningen införde vi reklam. Läs mer om det här: Samhällsnytt växer – och växlar upp.

Ökade markant 2019

Under det gångna året växte Samhällsnytt betydligt. Jämfört med året innan ökade vi antal besökare med nästan 20 procent. Antal sessioner med nästan lika mycket. Nya användare gick upp med samma siffror.

Våra läsare besökte i snitt även flera sidor vid varje besök.

Dessutom har vi utökat redaktionen med nya medarbetare, började med mer videoproduktion och har numera även en studio vars koncept håller på att utvecklas.

Viktiga avslöjanden

Några av de avslöjande vi gjorde under 2019 som vi vill särskilt framhålla är:

MSBs interna mejl avslöjar: myndigheten förbereder antidemokratisk kupp.
Väldigt alarmerande utveckling inom MSB. Artikeln kan läsas här.
Samhällsnytts journalist utsatt för mordhot från kriminella: ”Jag ska avrätta dig iskallt”
Hur journalister hotas, och etablissemanget ignorerar hot mot alternativmedia. Läs här.

AVSLÖJAR: Vårdcentral i Stockholm anlitar falsk läkare – ”Det spelar ingen roll”
Fara mot medborgares hälsa. Landstinget vidtog i slutändan inga åtgärder. Läs här.

AVSLÖJAR: Maria Wetterstrand utredde frågan om förnybart flygbränsle – sitter i styrelsen för bolag som ska producera det
Fick spinn i gammelmedia efter Samhällsnytts avslöjande. Läs här.

Kokainist med AFA-kopplingar – här är Johannes Wik som bedömer era klagomål i Granskningsnämnden
Granskning av myndighetsvänstern. Läs här.

Rapartist från Lund uppmanar till mord på vita: ”Skjut dem”
Vårt avslöjande ledde till flera polisanmälningar mot rapparen. Läs här.

Året som kommer

Kommande år tänker vi inte ligga på latsidan. Flera positiva förändringar är planerade. Bland annat kan ni se fram emot följande:

  • Nya medarbetare
    • Vi letar alltid efter nya förmågor och vi har stundtals haft personalmässigt ansträngt av olika anledningar. En tidning verkar ju minst 16 timmar om dygnet 365 dagar om året och vi måste ha tillräckligt med medarbetare så att folk ska ha tid för återhämtning.
  • Ny hemsida
    • Vår nuvarande hemsida har varit på plats sedan augusti 2017. Har har på senare tid jobbat på en ny, modern och fräsch hemsida och den, tillsammans med en ny mobilsajt, utvecklas för närvarande. Vi kommer dessutom erbjuda en app för vår sida, som kommer medföra bättre läsupplevelse och nya möjligheter för våra läsare.
  • Mer eget material
    • Både i artikel-form och videoform är ambition att öka andelen med helt eget material, helt egna avslöjanden. Det är resurskrävande och svårt, men med de ökade resurser som reklamen förhoppningsvis ger 2020, och med ökande donationer från våra läsare, tror och hoppas vi att vi ytterligare kan öka andelen av unikt material för våra läsare.

Tack för året som gått

Vi vill med dessa ord tacka alla våra läsare – och framförallt alla de som donerat till tidningen.

Tack för alla donationer! Det är omkring 1-3 procent av våra läsare som håller sajten levande med donationer och av dessa donerar de flesta omkring 50-100 kronor i månaden. Vissa mindre, några mer. Vissa har varit extra generösa och donerat många tusentals kronor. Ert stöd gör att vi överlever och vi vill tacka alla de som stött oss under året! Om ni vill ge tidningen en julklapp – övertyga en vän att också börja stödja oss!

Tack för tålamodet med reklamen! Vår marknadschef jobbar dagligen med att förbättra kvalitén på dessa. Som ni förstår har vi ännu inte tillgång till de bästa annonsbörserna, men genom dedikerat arbete har även detta förbättrats sakta men säkert. År 2020 hoppas vi att ytterligare öka kvalitén även på detta område och vill tacka för för tålamodet och förståelsen.

Gott nytt år! Till slut vill vi önska er alla ett gott nytt år – så vi kör igång igen 2020 med att granska makten och förmedla en sanningsenlig bild av verkligheten i Sverige.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1022Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons