Tidigt på fredagen hölls ställdes 22-årige Tamim Sultani inför häktningsförhandling i Eksjö tingsrätt där han häktades på sannolika skäl misstänkt för de sju uppmärksammade mordförsöken i Vetlanda i onsdags. I rättssalen slog Tamim näven i bordet och skrek rakt ut: ”Jag har inte gjort något”.

Tamim hade inför häktningsförhandlingen bestridit att han skulle häktas men valt att varken erkänna eller neka till brott. Detta enligt hans utsedda offentliga försvarare, rapporterar Smålands-Tidningen (betalartikel 21-03-05).

LÄS ÄVEN: Emmas pappa höggs i halsen vid Willys: ”Han kom från ingenstans och högg”

Men väl i rättssalen började Tamim uppträda aggressivt och utagerande, slå näven i bordet och skrika att han var oskyldig. Domaren tvingades ingripa och med skärpa kommendera den flerfaldigt mordförsöksmisstänkte att hålla tyst och vänta på sin tur i förhandlingsförfarandet.

Förhandlingen kunde efter Tamims utbrott fortsätta. Tingsrätten gick på åklagarens linje och beslöt att den misstänkte skulle häktas på sannolika skäl – den högre misstanke graden – misstänkt för sju fall av försök till mord.

Klassades först som terrordåd

Det var vid 15-tiden på onsdagen som flera larm kom till polisen om att en ung man löpte amok med kniv i Vetlanda och hade allvarligt skadat ett stort antal personer. Polisen tvingades avlossa verkanseld för att få stopp på gärningsmannen Dåden klassades initialt som misstänkt terrordåd men utreds nu som mordförsök.

Vilket motiv den 22-årige tidigare brottsdömde asylmigranten från Afghanistan haft till att begå de bestialiska handlingarna är fortfarande oklart. Samtliga sju knivskurna uppges nu vara utom livsfara. Flera av dem är dock fortfarande kvar på sjukhus.

LÄS ÄVEN: Här är Tamim Sultani – ensamkommande som misstänks för attacken i Vetlanda