Fyra tonåringar, tre pojkar och en flicka, är häktade för mord sedan en taxichaufför hittats död i ett fågeltorn utanför Enköping. Det framgår av domstolshandlingar.

Det är i början av månaden som en man hittas död, hängd i ett fågeltorn vid Hjälstaviken i Örsundsbro i Enköpings kommun. Mannen, som uppges vara en taxichaufför från Stockholm, misstänks ha bragts om livet någon gång mellan 24 mars och 1 april i år.

Tonåringar

10 april delges fyra tonårsungdomar misstanke om att ha mördat taxichauffören. Två av dem är bröder, 15 och 16 år gamla. Den tredje är deras 16-årige halvbror.

De tre pojkarna har samma pappa, en man som kom till Sverige från Chile på 80-talet. Pappan, som har sammanlagt nio barn med flera olika kvinnor, är själv flera gånger dömd för våldsbrott. Bland annat mot två av de mordmisstänkta brödernas mamma.

Den fjärde mordmisstänkta är en 15-årig flicka.

Den 13 april häktas tre av de misstänkta, men en av pojkarna försätts på fri fot av Uppsala tingsrätt. Dagen därpå beslutar Svea hovrätt att även den fjärde tonåringen ska häktas.

Anmäld försvunnen

Den mördade taxichauffören anmäldes enligt medieuppgifter försvunnen omkring en vecka innan han hittades död. Hans anhöriga har beviljats ett målsägarbiträde som talar turkiska.

Det är oklart vad motivet till det makabra dådet är. Tre av de häktade förnekar brott. Det framgår inte av handlingar från domstolen huruvida den 15-årige brodern förnekar brott, däremot bestrider han att det föreligger sannolik eller skälig misstanke samt skäl att häkta honom.

Senast på torsdag denna vecka ska åklagaren antingen väcka åtal eller begära de fyra ungdomarna omhäktade.

Ingen av de fyra ungdomarna är tidigare dömd för brott.