Taxi Kurir

T.v. Genrebild Taxi Kurir. T.h. Kunden Andreas Jonsson. Foto: I99pema/Faksimil Facebook

Inrikes

Taxichaufför i Stockholm hånade homosexuella kunder: ”Äckliga bögar”

Publicerad 7/7/2020
Annons

Ett sällskap från Jönköping som reste med taxi i huvudstaden hånades under resan av taxichauffören som inte vill ha ”sådana här äckliga människor i bilen”.

Det var på lördagen som Andreas Jonsson, debattör och föreläsare inom diskriminering, tillsammans med två vänner reste med Taxi Kurir. Men istället för ett smidigt transportmedel skulle resan bli en förnedring.

LÄS ÄVEN: Muslimska taxichaufförer vägrar köra ledarhundar – anses ”orena”

Andreas berättar för statsradion hur chauffören bland annat vände sig mot en i sällskapet och tydliggjorde att de inte var välkomna.

– Vi vill inte ha sådana här äckliga människor i bilen.

Taxichauffören: ”Äckliga bögar”

På Facebook har Andreas skrivit ett öppet brev till taxibolaget där han vittnar om hur taxichauffören fortsatt sitt hat mot homosexuella efter att de två männen stigit ur bilen och en kvinna sedan fortsatt ensam med chauffören. Han ska då ha fortsatt och sagt ”äckliga bögar” och att sådana människor ”äcklade honom”.

Hej TaxiKurir,

Igår åkte jag, min pojkvän och en av våra tjejkompisar i en bil från er. Jag satt i framsätet, mitt sällskap i baksätet. Vi pratade, skrattade och hade trevligt.

Efter ca 10 minuters körning går jag och min pojkvän av, vår tjejkompis fortsätter resan ytterliggare någon kilometer.

Ganska omgående får hon då höra hur ”äckliga bögar” vi var. Att han inte vill ha ”sånna som oss i sin bil” och att vi ”äcklade honom”.

Blir inte du äcklad av dem? Frågade chauffören flera gånger. När han fick ”nej” till svar triggade de honom ännu mer, och till slut erbjöd hon sig att kliva ur bilen själv.

Taxi Kurir, jag vill bara upplysa att detta beteende är oacceptabelt, bryter mot diskrimineringslagen och har fått mig att aldrig någonsin vilja åka med ert bolag igen.

Ni bör se över er policy, säkerhetställa att den efterföljs, samt utbilda all er personal i vad ett okränkbart människovärde är. Det sistnämnda arbetar jag med dagligen, så känn er fria att höra av er om ni skulle behöva någon hjälp.

Ingen människa ska någonsin behöva höra att hen är ”äcklig”. Aldrig. Någonsin.

Mvh Andreas Jonsson

https://www.facebook.com/andreasjonsson.nu/photos/a.183170738443228/3072957189464554/

Taxi Kurir: Alla ska känna sig välkomna

Ulf Samell är presschef hos Cabonline Group som är bolaget bakom Taxi Kurir. Han berättar för SR att trots taxichaufförens agerande ska alla kunder känna sig välkomna.

LÄS ÄVEN: Arbetade andra dagen som taxichaufför – våldtog kvinnlig kund i bilen

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons