En 35-årig taxichaufför sköts till döds natten till söndag. Han ska ha träffats av flera skott. Den skjutne mannen uppges inte vara känd av polisen sedan tidigare.

Polisen larmades till Teleskopgatan, i invandrardominerade Bergsjön i Göteborg vid 03:25, sedan boende i området hört flera skott avlossas.

– Han parkerade sin bil på en parkeringsplats och i samband med det blev han skjuten, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst till Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Polisbostad utsatt för beskjutning

Polisen söker vittnen

Enligt polisens händelsenotis hade mannen just avslutat sitt arbetspass och var på väg hem. En förundersökning om mord har inletts och brottsplatsen är nu avspärrad för teknisk undersökning samt spårning med hund. Ingen är ännu gripen för dådet. Polisen uppmanar vittnen och andra som kan veta något om händelsen att ringa på telefonnummer 114 14.

– Vi har börjat knacka dörr i området, sökt med hund i området och vi kommer att se om det finns några kameror. Men vi är också intresserade av att få in tips och andra iakttagelser från allmänheten, säger Peter Adlersson, till GP.