I ett videoklipp som bilverkstaden Grufman bil i Järfälla utanför Stockholm publicerat på Youtube riktas stark kritik mot elbilsbolaget Tesla. Verkstaden uppmanar nu bilbolaget att åtgärda ett vanligt förekommande kvalitetsproblem som är potentiellt livsfarligt.

Tesla har tack vare olika leasing-upplägg kunnat etablera sig snabbt och blivit del av den svenska bilparken. På grund av upplägget, som närmast liknar en prenumerationstjänst, ifrågasätts inte kvalitetsaspekterna på samma sätt som när man köper en bil.

Men när det kommer till brister som kan utgöra livsfara låter inte reaktionerna vänta på sig. Ett problem som visat sig vara vanligt förekommande bland Teslas bilar är brustna länkarmar.

I den svenska Facebook-gruppen för ägare till Tesla-bilar är det många som vittnar om problemet.

LÄS ÄVEN: Elbilskaos redan när vintern knappt börjat

”Fixa er skit nu innan någon dör!”

Bilverkstaden Grufman bil som får ta emot många leasade bilar från Tesla med brustna länkarmar uppmanar Tesla att lösa problemet omgående.

Representanten för bilverkstaden säger i videoklippet att Tesla ignorerar problemet med länkarmar som spricker.

Han menar att man borde ha återkallat bilarna för länge sedan – eftersom det bara är en tidsfråga innan någon dör eller skadas allvarligt på grund av kvalitetsbristen.

LÄS ÄVEN: MP: På fredag FÖRBJUDS dieselbilar på Södermalm