musk tesla

Foto: Steve Jurvetson från Los Altos, USA

Ekonomi

Tesla levererar rekordmånga bilar efter prissänkningar

Publicerad 7/4/2023
Annons

Biltillverkaren som grundades av Elon Musk överträffar prognoserna och levererar 466 000 fordon under tre månader fram till slutet av juni

Tesla levererade ett rekordstort antal fordon under det andra kvartalet, då strategin att sänka priserna ledde till en kraftig ökning av försäljningen av de mest populära elbilarna. Företaget, som slog analytikers prognoser på 455 000 försäljningar, levererade 10 procent fler fordon än under första kvartalet och 83% mer än samma period förra året.

Tesla, världens högst värderade biltillverkare med ett marknadsvärde på 820 miljarder dollar, producerade sammanlagt 480 000 fordon under kvartalet.

– Prissänkningarna var ett smart drag av Tesla och ger stora utdelningar på marknaden, särskilt i Kina, säger Dan Ives, en analytiker på Wedbush Securities.

Tesla, som sänkte priserna i början av året för att öka efterfrågan, har satt upp ett ambitiöst mål att öka volymerna med i genomsnitt 50% per år.

– Ett stort antal människor vill köpa en Tesla-bil men har inte råd med det, sa Musk i januari. De här prisförändringarna gör verkligen skillnad för genomsnittskonsumenten.

Företaget levererade 446 915 bilar av modell 3 kompaktbilar och Model Y SUV – Teslas massmarknadsmodeller. Det producerades också 19 225 leveranser av sina Model S- och Model X-premiumfordon.

Leveranserna av den omskrivna Cybertruck, Teslas bidrag inom pickup-sektorn, kommer att påbörjas under detta kvartal.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons