thomas bodström

Foto: stadium.se.

Inrikes

Thomas Bodström blir inte landshövding i Stockholms län

Publicerad 10/14/2017
Annons

➤ POLITIK Då flera partier uttalat att man inte har förtroende för Bodström, och att vara statens företrädare i länet enligt regeringen i stora delar har likheter med ett förtroendeuppdrag, upphävs nu den tidigare utnämningen.

Kritiken mot utnämningen av advokaten och före detta S-politikern Thomas Bodström är att han suttit i styrelsen för finansbolaget Allra, som nu är föremål för en brottsutredning och där tidigare chefer häktats.

Enligt Bodström själv har han dock agerat helt korrekt som styrelseledamot i bolaget.

– Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare, säger Thomas Bodström i ett pressmeddelande från regeringen.

– Jag önskar Thomas Bodström all lycka till i sitt uppdrag som advokat och författare. Eftersom han har dessa sysselsättningar kommer det inte heller att utgå något avgångsvederlag, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S).

Beslutet kommer formellt att ta vid torsdagens regeringssammanträde.

Tills man hittar en ny landshövding kommer tillförordnade länsöverdirektören Åsa Ryding att fortsätta fungera som vikarierande landshövding, en post hon fick i augusti.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1173”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons