Arkivbild.

Tidigare Fi-ledare anmäld för misshandel i t-banan

Delningar

Feministiskt initiativs tidigare partiledare Victoria Kawesa har polisanmälts för misshandel. Det berättar hon själv i ett inlägg på Facebook.

Enligt Kawesa blev hon 11 januari i år utsatt för ett ”afrofobiskt hatbrott” på en tunnelbanestation i Stockholm. Händelsen ska ha utspelat sig i samband med att den 42-åriga tidigare Fi-ledaren försökte passera spärrarna.

”En vit medelåldersman framför mig, vänder sig om och stoppar mig mitt i spärrarna och säger till mig ’åk på ditt eget kort’. Jag står mellan spärrarna, de slår mig hårt i ryggen. Han blockerar min väg. Förvånat säger jag ’Men jag har kort’, och är på väg att visa honom, men hinner inte ens”, skriver Kawesa i sitt inlägg.

Den feministiska profilen hävdar att hon därefter knuffades av mannen som även ska ha kallat henne för nedsättande tillmälen med anspelning på hennes hudfärg. Hon berättar också att hon slog tillbaka för att hon ”vägrar bli kränkt, rädd och nedtryckt”.

Enligt Kawesa anmälde mannen henne för misshandel och hon valde då att göra en motanmälan om misshandel med hatbrottsmotiv. Hon skriver att hennes anmälan nu lagts ned men att hon fortfarande är misstänkt för misshandel av mannen. Det är något hon reagerar starkt på:

”Jag är trött på den institutionella rasismen hos polisen, vardagsrasism, hat och hot mot svarta/bruna människor”, skriver Kawesa.

”Jag är trött efter 34 år i Sverige, att ständigt bära skulden och bli offer för samhällets strukturella rasism som genomsyrar alla myndigheter”, fortsätter hon.

Bekräftas av polisen

Sören Danielsson på polisen i Globen bekräftar för Samhällsnytt att man har en anmälan och motanmälan gällande misshandel från den aktuella dagen.

– Det var på stationen i Bagarmossen. Sedan har man tagit tunnelbanan och mött upp polisen i Björkhagen, berättar han.

Enligt polisens händelserapport larmades polisen till Björkhagens station klockan 17:35.

Danielsson kan på grund av förunder­sökningssekretess inte avslöja om det är Kawesa anmälan handlar om. Däremot kan han bekräfta alla omständigheter kring händelsen; som tidpunkten, att det var en man och en kvinna inblandade och att båda personerna är födda på 70-talet.

– Läser man båda anmälningarna så stämmer de hyggligt överens ändå på något sätt. Man kan se att det är samma händelse. Det har blivit någon form av konflikt i samband med att man ska gå genom spärren, säger Sören Danielsson.

Tidigare dömd

Den 22 december ifjol dömdes Victoria Kawesa för upphovsrättsbrott sedan hon plagierat Therese Svensson, doktorand i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.

I samband med en så kallad genuskonferens i Linköping 2016 använde Kawesa material från en vetenskaplig artikel och en magisteruppsats som Svensson skrivit, utan att citera eller referera till dessa.

Att Kawesa utreddes för brott blev känt kort efter att hon valts till partiledare för Feministiskt initiativ i mars förra året. Hon avgick från posten i september, efter mindre än ett halvår som partiledare.

Kawesa dömdes att betala 50 dagsböter à 300 kronor och 6 000 kronor i skadestånd till Therese Svensson. Domen uppmärksammades av bland annat Göteborgs universitet.

Samhällsnytt har sökt Victoria Kawesa som inte vill ge några fler kommentarer till händelsen. Hon berättar att hon vänt sig till advokat för att överklaga beslutet att lägga ned hennes anmälan om misshandel.

LÄS MER: Tidigare FI-partiledaren Victoria Kawesa dömd för upphovsrättsbrott

LÄS MER: Kawesa avgår efter skandalkantad partiledardebut

LÄS MER: Partitopp åtalas för upphovsrättsbrott

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

289 KOMMENTARER

 1. Dessa maktgalna är inte rumsrena på något sett

  Om hon är trött på allt Vad har hon då bidragit med själv för att hamna i dessa situationer

  Åk från detta land om du inte trivs

 2. Gud vad jag föraktar människor som gömmer sig bakom en offerfasad för att få egna fördelar istället för att uppträda som en normal människa.

 3. Dettta är extremt vanligt bland tjuvåkarna i ockuperade Stockholm, någon tränger på när dörrarna öppnats. Allt är så obehagligt att det blir onödigt bilåkande för min del!
  Tack för det Miljöpartiet!

 4. Tyvärr säger min valprognos att Fi:ttorna kommer in! Detta beror på att SVT/SR storsatsar på Fi i detta val.

 5. Att hennes historia har just en vit medelålders man i huvudrollen gör att jag känner mig mycket skeptisk!

 6. Jag kan köpa historien fram till att hon kommer dragande med att han skulle sagt något om hudfärgen.
  Det känns som den sedvanliga offerkoftan som luftas för miljonte gången.

  • Enkelt att gömma sig bakom sin hudfärg när det blir problem …. då slipper man att rannsaka sitt eget beteende

 7. Man blir ”svensk” när man åkt tunnelbana. Om jag som etnisk svensk flyttar till Kina, när blir jag då kines? 10 år, 20 år? Svaret är förstås aldrig. Om jag inför en kines, eller vem som helst förresten, skulle kalla mig kines oavsett tiden i Kina skulle man bara skratta – och be mig besöka en psykolog.

 8. Detta låter som vanliga dispyter som ibland uppstår mellan personer, av vilka kanske en är lite irriterad. Som så kallad ”rasifierade” har de dock via ljugarmedier, riksdagpersoner o h olika föreningar fått lära sig att allt som de är med om är ”rasism”. Sverige är garanterat världens MINST rasistiska land! Så rådet blir som sagt; flytta till ditt hemland!

 9. Bra grävt Mattias!!

  I övrigt vill jag se både F! MP och sossarna försvinna från den politiska kartan. Jag vill inte heller ha vare sig afrikaner eller mena-folk i regering,riksdag kommun och andra beslutsfattande organ som gäller Sverige och svenskar.

  • Om sossarna försvann så vore det fantastiskt! Men jag tror det vore bra om FI! kom in i Riksdagen i höst. Det skulle ge feminism ett dåligt namn över hela världen när de sitter i Löfvéns och Lööfs regering under Sveriges slutkollaps till ett fattigt och extremt våldsamt land under nästa mandatperiod. Feminister gillar att spela teater, låt de sätta sitt varumärke på de katastrofalt omänskliga resultaten av deras politik!

   • Brända jordens taktik – som ryssarna genomfört i århundraden?

    Den fungerande då – men ingen lek för den stackars ryska befolkningen. Sverige skulle knappast överleva en dylik kur… [men hypotetiskt förstår jag hur Du tänker]

    • Sverige skulle åtminstone kunna bli en brinnande varningsfackla för folk i världen som i motsats till svenskarna vill överleva.

 10. Åker flera gånger varje dag i Stockholms kollektivtrafik. Händer nästan varje dag att någon försöker ’slinka med ’ på mitt SL-kort.
  Nästan alltid så är det utomeuropeiska personer. Så Kawesa känns inte trovärdig i mina öron.

 11. Inte konstigt att polisen la ner ärendet eftersom det är fejk news av Kawesa.Det finns faktiskt kameror i tunnelbanan och speciellt vid spärrarna.Nu är hon istället anmäld själv.Haha

 12. Att passera biljettspärren utan att registrera sin biljett, är bedrägligt beteende. Var och en har rätt att ingripa för att avbryta sån brottslighet. Om trafikanten som stoppade bedragerskan tog till våld för att hindra henne från att passera spärren olagligt, så hade han all nödvärnsrätt att göra så. Motstånd från brottslingen är misshandel.

  Har hon inte sparat nånting alls av sin feta FI-lön? Var det hennes lön som Gudrun Schyman eldade upp på grillen? Är hon så fattig att hon plankar i tunnelbanan, som nån inflyttad student? Lite pinsamt att behöva ställa in en intervju i TV för att man sitter i häktet efter att ha åkt fast med tunnelbanefusk på väg till TV-huset på Östermalm.

 13. Vad det denna ”samhällets strukturella rasism som genomsyrar alla myndigheter” som nu också fällde henne för upphovsbrott?
  Ja i hennes bubbla så inbillar hon sig säkert det.

 14. Både avslöjad som fuskare och sedan utslängd från partiet , jag antar att hon kan vara ostabil i humöret av detta . . Det skulle nog de flesta bli !

 15. F!-brottslingen gråter ut för att hon blivit anmäld för misshandel.

  F!-brottslingen blir arg för att hon inte får misshandla vi svensk vit hatad man. Tar på offerkoftan och gör motanmälan. När hennes anmälan läggs ner pga att det syns att den är påhittad gråter F!-brottslingen åter ut i media.

  F!-brottslingen Kawesa är besatt av hudfärg. Det får man vara i Sverige om hudfärgen är mörkare än vit…

 16. ”Jag är trött efter 34 år i Sverige, att ständigt bära skulden och bli offer för samhällets strukturella rasism som genomsyrar alla myndigheter”.
  Om hon är så trött så kanske seriebrottslingen Kawesa skulle överväga att flytta tillbaka till Uganda, men bidragen kanske inte är lika höga där för att göra ingenting?

 17. Samhället ville inte ha henne här för 34 år sen, och vill inte ha henne här nu.
  Svenskarna verkar vara svåra att programmera om, kanske bättre att flytta hem och slippa alla vita kränkta. Trots att hon trivs i deras land som dom byggt upp, till sig inte henne

 18. Om hennes motanmälan lagts ner och det är Tunnelbanan så video lär det finnas massor av är det högst troligt att hon har felat. Bara för polisen att släppa dessa övervakningsfilmer sedan kan folk själva se om de opererar enligt en ”rasistisk agenda”.

 19. ”En vit medelåldersman”

  ööö.. massor med information vi inte behöver här… Vem offret är är inte viktigt. Vad de borde stå är
  ”en person”.

  Att hon försöker få offret på något sätt skydlig via sin grupptillhörighet liknar hur identitetspolitik har förvaldnat demokratiska länder till diktaturer värden över tidigare.

 20. Ett problem att folk försöker smita genom att trycka sig igenom nära den som går före.
  Säg att hon gått före och mannen tryckt på? Gissa vad han kunde också blivit anmäld för…

  • Då ber vi till våra högre makter att så är fallet och jag hoppas för alltid För Svetsaren kan ändra sig igen
   Men Svenska folket vill inte ha detta skit

  • Jag såg på text tv igår att regeringens vill inrätta en människorättsmyndighet som ska ta tillvara minoriteters rättigheter. Kan det månne ha koppling till motståndet mot böneutropen att på riksnivå köra över svenska folket en gång för Allah och tvinga oss till att höra skränet fem gånger om dagen

 21. Praktiskt att alltid kunna skylla sina brister och egna misstag på rasism och främlingsfientlighet, med tanke på att detta blir allt vanligare i samhället så förefaller det ju nu vara ytterst gynsamt att inte vara ”vit” så varför detta eviga gnällande?

 22. Som självutnämnt offer för vardagsrasism kanske man tycker att det är OK att
  stjäla Therese Svenssons material att kalla det sitt eget.

 23. Fast, oavsett vilken feministisk flängskalle som hon ju är, om det är sant det hon säger så är det absolut inget acceptabelt beteende av den där mannen.

   • Jag menar bara att det är knappast hans uppgift att vara någon vakt i tunnelbanan. Självklart skyller Kawesa enbat på rasism och allt annat. Men man kan ana att den här snubben hade agerat annorlunda om personen hade haft ett annat yttre.
    Inte för att jag bryr mig något nämnvärt, såna som hon ”råkar ut” för sånt var de än befinner sig, de triggar på vadsomhelst.

 24. OM det nu är så eländigt med all denna rasism hon påstår sig utsättas för finns andra länder dit hon kan åka eller till en hel kontinent ( afrika ) då är det ju inte för färgen som hon kommer att hatas för .

 25. Är det några som kör med hudfärg, så är det de mörka själva (vågar inte skriva annorlunda med risk att bli refuserad) de har förmågan att koka ner allt att handla om hudfärg vart man än i världen kommer, patetiskt enligt mitt sätt att se på saken när det i själva verket handlar om personen.

  • Vilket är desto mer märkligt eftersom det inte är något fel med mörk hud. En helt irrelevant avledning från vad som verkligen pågår. Om man vill reta upp en afrikanska så ska man börja prata om hennes hår! Många av dem lägger mycket energi på att göra sitt hår oafrikanskt långt och rakt. Det är kanske därför PK inte tar upp hår som en rasistsak.

 26. Synd att hon inte längre är partiledare i F! , för det är bra för den Svenska befolkningen att sådana som hon och Gudrun syns ofta som avskräckande exempel.

 27. Kvinna verkar trött på Sverige, vilket kan vara förståeligt. Men det finns det väl en lösning på det antar jag, eller så får man bita ihop.

 28. Victoria, hur mycket du än åker T-bana så blir du inte svensk för det. Det är en myt, sorry!
  Pallra dig hem nu, du fyller ingen funktion här.

  • Det där var väl inte okej!! Oavsätt var hon har sitt ursprung måste hon följa svensk lagstiftning,vilket hon tydligen har svårt med!

   • Precis därför hon borde förstå fördelen att åka hem – bäst för alla! Enligt principen ”lika barn leka bäst” – dvs tvärtemot den extrema sk mångkulturen som ALDRIG har fungerat.
    Enligt [svarta] bekanta i Kenya [som anses fungera utmärkt OM man jobbar] – så åker alla lata till Tyskland & Sverige för tt komma åt de stats subventionerade bankomaterna som saknas i Afrika.

  • Om man betalar för sig så är man åtminstone lite lite svensk på ett sätt. Men den vanan föll ju inte henne i smaken.

  • Förmodligen kommer inte de stekta sparvarna flygande rakt in i munnen där.
   Varför hon tyvärr och förmodligen inte kommer att hörsamma din och allas våran vädjan att återvända hem.

 29. Det tycks att på många inlägg har man hängt upp sig på hennes hudfärg. Snälla lägg ner detta och argumentera som vuxna, så vi slipper att bli anklagad för just det hon vill. Koncentrera er istället på hennes hjärna som är lika stor som en gul ärta….eller?

   • Precis! Området som hon härstammar ifrån är det mest rasistiska och homofoba i världen – skulle jag tro? Även den gode Obama fick ju på moppe av Kenyatta när han försökte sälja in amerikanska gay-kulturen.

 30. Jag tycker det är dags för dig Kawesa, efter att ha parasiterat på frukterna av de vita svenskarnas arbete och land i så många år, nu ska ta dina bongotrummor och åka hem till ditt eget land och biologiska rasfränder

  • Det är väl därför som hon fortfarande är misstänkt för brott….
   Vi har nog inte hört allt ännu….

 31. Ja det var ju detta med hatbrott.
  Den tyska polisen har sedan ifjol börjat föra särskild statistik över hatbrott mot kristna.
  Deutsche Well rapporterar att tyska konservativa politiker har chockats av att se siffror som visar antal hatbrott mot kristna i landet förra året.
  Bland dessa brott finns attacker mot kyrkor och kristna symboler, men också kroppsligt våld mot kristna, och mord.

  I Sverige så lär det väl denna form av statistik inte vara tillåten att föra. Detta skulle väl då betecknas som ett hat i sig.

  • Jag såg någon lista på antalet vandaliseringsattacker mot svenska kyrkor under den senaste två års perioden. Kan inte minnas var dock, men det var en diger lista vill jag minnas. Inget som har ventilerats i PK-media däremot.

   • Ja Sverige är sannerligen under attack. Men den naive svensken förstår ingenting, eller vill inte förstå. Det predikas ju t o m om erövring av Europa från utländska moskéer.
    Allt detta är bara en fortsättning av vad det Muhammed inledde.

 32. Haha det här är stor komedi, affrosvensken försöker planka och blir stoppad av en svensk som anser att hon parasiterar, att hon är en f.d partiledare för ett sinnessjukt parti är grädden på moset

 33. Jag har flera gånger själv upplevt svarta personer som ”utnyttjar” sin hudfärg för att sätta dit svenskar.

  • Har det över huvud taget hänt någon gång i modern tid att en färgad afrikan gjort något fel. Svarta afrikaner måste vara de hederligaste människorna på jorden då det alltid i alla lägen tycks handla om rasism när en färgad afrikan blir anklagad för något. Varför är då deras länder helt värdelösa att bo i för dem själva när de är så briljanta människor undrar jag.

 34. Det skulle vara intressant att få veta vad som utspelade sig innan incidenten. Hade hon stått bakom och knött på mannen i kön? I så fall måste hon lära att lugna ned sig. Jag kan förstå mannen om nu detta skedde att han tröttnade och slängde ur sig det där. Sen hennes snack om att han var nedlåtande om hennes hudfärg låter som ren efterkonstruktion från hennes sida. Mig veterligen har man fortfarande inga ögon i nacken och kunde se att hon var svart utan det vad var hon valde tolka hon hörde. Det är så tacksamt att göra sig till självutnämnt offer För då slipper man nämligen ansvar och prestera något själv.

  • om man läser mellan raderna så trängde hon sig igenom just bakom honom i spärren för att hinna igenom innan dörrarna stängdes. Antagligen valde hon en medelålders man för att de är oftast snälla, hon skulle inte gjort det bakom en ung invandrare.

 35. Victoria Kawesa, du skriver ”Jag är trött efter 34 år i Sverige, att ständigt bära skulden och bli offer för samhällets strukturella rasism som genomsyrar alla myndigheter”. Jag har en lösning. En permanent sådan. Som gynnar dig OCH hela svenska folket. Du har ju ett medborgarskap i Uganda med rätten till bl.a. ett leva och arbeta där. Du kommer dessutom att känna dig mer hemma där än i Sverige för i Sverige finns det fortfarande vita människor, dom som står för den strukturella rasismen som du så mycket ogillar och i Uganda kommer du knappast att se så många vita eftersom det till största delen bor svarta människor som inte utsätter dig eller andra för strukturell rasism.
  Eller så åker du till Sydafrika. Dom har ju en ny ”blackpowerrörelse” på gång, där man helt enkelt slår ihjäl vita då de är för ”vita” för att sköta ett jordbruk. Så ni svarta (kan visa att ni kan ni också): Att det sen resulterar i att ingen av de svarta vill eller kan jobba, då det visade sig inte vara så lätt som det såg ut, det kanske löser sig om en så där 200 år. Det viktiga är att man får slut på den strukturella rasismen som florerar i dessa länder. Men i livet precis som i jordbruk, som man sår får man skörda. Du sådde fusk i Sverige och fick skörda straff. Men i Uganda är ditt straffregister fortfarande ”vitt”.
  Safari nzuri na kuwakaribisha nyumbani

  • ”För vita för att sköta ett jordbruk”??? Det lät bra. Kanske dags för lite hälsosam statistik att trä i halsen på black power.

 36. BRUNA skjortor är PK-hatobjekt, tvärt om är det med BRUNA offerkoftor!
  . . . vart tog mitt Sverige vägen???

 37. Jag, blond blek svenska, bodde i Afrika för många år sedan.
  Efter några veckor sa en afrikansk granne glatt till mig: men titta nu börjar din hud bli mörkare!!!
  Efter ytterligare någon vecka sa hon med ledsen röst: men stackare, ditt hår blir ju bara ljusare!!

 38. ”En vit medelåldersman framför mig, vänder sig om och stoppar mig mitt i spärrarna och säger till mig ‘åk på ditt eget kort’”

  Den vite medelåldersmannen har betalat 860kr för sitt månadskort och har väl ledsnat på alla afrikanska kvinnor som plankar bakom honom.

  • Hur var det nu egentligen har för mig att dessa feminister satte det som någon slags heder att planka och därmed inte bidra till att betala för tjänsten.
   Det ringer i några klockor faktiskt.

  • Smet människan med på samma grindsnurr??? I så fall kan hon likställas med barn i 12-årsåldern utan relevant uppfostran. Pinsamt är bara förnamnet.

 39. Jag har varit en hel del i Sydamerika och blivit kallad/omtalad som ”gringo” (ungefär ”främling” eller ”utlänning”) oräkneligt antal gånger. Har aldrig hakat upp mig på det eller dillat om ”strukturell rasism”. Hos dem är jag självklart en främling och utlänning och inget mer med det.

  • ”Jag är trött …”

   Ja, uppenbarligen har hon gått in i kaklet. Undrar om det inte vore bäst för alla inblandade att hon flyttar tillbaka till Afrika. Tror att hennes liv blir betydligt bättre där.

   Afrika, storstadsregionerna, är inte alls särskilt ”efterblivna” och som högutbildat (fuskande) forskare torde hon kunna få ett toppjobb.

 40. Uppriktigt sagt blir jag illa berörd när jag läser om folk som gång efter annan känner sig nödgade att peka på osynliga strukturer som orsak till deras irrationella ageranden. Dessa människor måste må psykiskt dåligt och jag tycker faktiskt synd om Kawesa (min automatiska ordkorrigerare ändrade just Kawesa till Kawasaki – ska detta också förstås som bevis på rådande strukturell rasism?). Jag hoppas hon får balans i vardagen.

  Icke desto mindre finner jag detta betecknande för F!’sarna och betydande delar av Vänstern: hela världen är mot dem trots att de inte behöver svara på särskilt utmanande frågor i media. Hela vänsterfalangen, dvs ca halva Sverige, ler vänligt åt dem och ÄNDÅ är systemet tydligen illvilligt och förtryckande.
  Jag tycker det verkar som om våra politiker och mediaprofiler består av idel stora barn som ilsknar till så fort de hamnar i relativt normala vardagskonflikter.
  Därför är det märkligt att media inte upprätthåller ett ”pedagogisk” attityd gentemot dem. Intervjuarna i media har genomgående en feg attityd och törs bara antyda genom att ta på sig en förvirrad min att de inte förstår sig på sina intervjuobjekt. De vågar aldrig utbrista ”ärligt talat, är det verkligen SÅ illa ställt? Har du inte själv något ansvar? Du är ändå en vuxen medborgare. Medborgare har ansvar.”
  Nu syftar jag inte på Kawesa nödvändigtvis utan snarare bl a på dem som hakade på MeToo-tåget.

  • Identitetspolitik bygger på offermentalitet. Den tar ansvaret ifrån individen och pekar på en grupp ”förtryckare” istället.

  • Att motivera sina åsikter/påståenden är svårt för dessa. Därför skriker de och blir otrevliga under press. Gäller hela kategorin vänsterpolitiker/media.

 41. Kan det vara så att Kawesa helt enkelt försökte planka och blev tagen på bar gärning? Kan inte tänka mig att polisen skulle lägga ner hennes anmälan annars.

 42. En gam är en organism som faktiskt gör nytta genom att städa upp kadaver, en parasit lever på värdorganismen och förtär den sakta så de kan utnyttja den maximalt
  Kawesi är ingen gam, hon är en parasit på den svenska samhällskroppen

 43. Det stora problemet idag är att hela etablissemanget är feminister, massinvandringsförespråkare och klimathysteriker. Detta är ju de utan tvekan tre (3) största PK-områdena där en slavisk likhetsprincip beträffande åsikter råder och där ingen tillåts avvika minsta millimeter utan att bli hånad, utfryst och utsparkad.
  Allt då givetvis öven orkestrerat av en likriktad massmedia.
  Och svenska folket generellt följer ju vad som trumpetas ut, man litar blint på vad som kommer uppifrån utan att dra egna logiska slutsatser.

  • Du glömde HBTQ-kramarna. Den gruppen är också kidnappad av vänsterfeminismen och förstörd för lång tid. Stackars de i gruppen som inte bekänner sig till vänsternormen och inte ens önskar gå runt i vänster/pride paraden, de har nog problem.

 44. Jag är så innerligt trött på alla dessa lättkränkta individer från främmande land, samt alla mindre begåvade som kallar sig feminister. vore förträffligt om ni bara ville resa hem dit ni hör hemma, och ta med er feministernas godhets-profeter, batik-häxorna, och annat löst folk som inte trivs med Svenska lagar ,regler, och kultur, traditioner, osv.

 45. Thomas Hobbes mest kända verk är Leviathan som kom ut år 1651, där han bland annat beskriver de mekaniska lagar som strikt styr allting i naturen, inklusive människors beteende. Människans naturliga beteende är enligt Hobbes egoistiskt och inriktat på överlevnad. Hennes strävan är att sätta sig över andra människor och skaffa sig egna fördelar. I naturtillståndet, skriver Hobbes, blir hela livet ett allas krig mot alla (”bellum omnium contra omnes”).

  • Imponerande. Jag har gjort ett antal försök att ge mig på Spinoza (1632-77) men det är ingen kiosklitteratur om man säger så.

 46. Att bli otrevligt bemött av en biljettkontrollant/busschaufför eller liknande är inte nödvändigt bevis på strukturell raskonspiration och nog ganska vanligt i stressiga miljöer med mycket människor i omlopp. Alla är inte ute efter dig. Sedan så finns det inga kön – det är bara sociala konstruktioner – så det behöver inte ha varit en man alls som var otrevlig. Kan lika gärna ha varit en pudrad Hen.

 47. ”Samhällets strukturella rasism” består förmodligen i att hon dömdes för upphovsrättsbrott och att betalande SL-resenärer säger ifrån när hon försöker planka på deras bekostnad. Måste vara väldigt bekvämt att alltid kunna skrika ”rasist!” varje gång man bryter mot lagar och regler – aldrig behöva ta ansvar för sina egna handlingar, alltid någon annans fel. Måste ändå tycka det är märkligt att Sverige, som tydligen är ett land byggt på ”rasistiska strukturer”, är så populärt att bosätta sig i för människor från Afrika och Mellanöstern. Varför utsätter sig Kawesa frivilligt för detta ”rasistiska förtryck”? Det är väl ingen som tvingar henne att bo kvar i Sverige? Sanningen är nog snarare den att egoistiska och arroganta individer som Kawesa är riktiga kverulanter som börjar gapa och skrika så fort någon opponerar sig och inte accepterar att bli utnyttjad eller trampad på.

 48. Piggna till och tillbaka till rötterna mycket D-vitamin det gör säkert underverk särskilt om de svenska bidragen följer med.

  Vilka skatteintäkter bidrager hon med här ?

 49. Undrar vem som har skulden hon eller etniska svenska män. För hennes del handlar det bara om makt. Hon kan väl polisanmäla spärrgrindarna var ju dom som slog henne i ryggen när hon försökte smita med.

 50. Verkligen synd att inte Förenade Idioterna ville har kvar henne. Hoppas det finn plats i Miljöpartiet för henne istället..

 51. Kawessa har en historia av att fuska ekonomiskt. Så hennes påstående ”jag har kort” saknar sannolikhetens prägel. Nu måste ju det utvärderas juridiskt. Men jag tror inte på henne.

 52. Hela historien är märklig, varför skulle hon vissa färdtjänstkortet för mannen? Varför lades hennes påstående om hatbrott ner men inte mannens anmälan? Det kryllar av kameror på stationer så sanningen borde komma fram för eller senare.

  • Hon kanske i ett klarsynt ögonblick rentav kände hur dumt hon hade burit sig åt och ville försöka gjuta olja på vågorna.

    • Jag tänkte bara som man gör själv att man kan få ågren om man blir påkommen med nåt tokigt och ville visa att hon kunde göra rätt för sig. Men nja, det kanske är långsökt. Det var styrt bara mot händelsen som sådan vid spärrgrinden, inte efterföljande polisärenden.

 53. Tröttsamt att höra pratet om svenskarnas rasism,om svenskar vore rasistiska varför vill så många flyktingar just till Sverige och varför vill så få återvända till sina hemländer trots att de får betalt för att göra det.

 54. Hon är trött på rasismen mot svarta i Sverige, vilket jag kan förstå, medan vita är trötta på rasismen i Afrika då deras gårdar beslagtas, har de tur får de behålla huvud och lemmar. Men mångkultur är ju som bekant uppiggande. Raser kanske inte ska blandas för mycket, vad vet jag.

  Vill man uppleva Afrikansk kulltur eller någon annan kultur för den delen, så åker man väl dit, man hämtar väl inte hem den, möjligtvis en kylskåpsmagnet.

 55. Jag är också trött på den institutionella rasismen, den mot svenskarna, den enda institutionella rasismen som existerar. När ska diskrimineringen och hatet mot svenskarna tas upp? När ska kampen mot Islam och islamiseringen av Sverige börja?

 56. En detalj i hennes försvar som ser väldigt märklig ut, är att hon säger att hon har gått igenom spärrarna utan att ta upp sitt åkkort.

  Spärrarna har ingen automatisk läsare, och alla som har ett åkkort tar upp det innan man går igenom spärren, för att lägga det på läsaren före spärren.

  Det finns m a o inga ursäkter för att tränga sig in i rumpan på någon som håller på att gå igenom spärrarna. Om hon hade ett kort och hade tänkt använda det, så skulle hon dels ha haft det i handen, och dels inte trängt sig in med någon som var på väg genom spärrarna.

  (Hatar själv folk som försöker klämma sig med, och vet hur nära de måste vara för att kunna följa med genom spärren på mitt kort. Jag säger alltid till och stoppar försöket, men hoppas slippa hamna i slagsmål för det!)

 57. Förslagsvis åker Kawesa inte bara tunnelbana några stationer, utan hon kan gått och väl ta sig ända ut till Arlanda med en enkelbiljett till någon lämplig destination utanför riket!!

 58. jag håller med kwase här.. strukturela rasistiska problem.. ja exakt!!! så är det i sv..
  men men påpekas bör att Fi bär delansvar för just det… med andra partier.. så innan hon uttalar sig om saken bör hon nog tänka efter.. men som sagt..
  hon antingen har otur i tänk…. eller är dum i huvudet på riktigt!!!

 59. Normalt sett finns kameror som övervakar spärrlinjen……
  Vi får hoppas för Kawesas skull att filmen bevisar hennes påstående:-)

  MEN
  Hennes anmälan är ju nerlagd….
  Medan den anmälan som finns MOT henne kvarstår…..?!?!?!
  Vilket jag finner lustigt:-)ka ut
  En bekant till mig jobbar i spärrarna på SL och ser att de flesta ”friåkarna” inte ser ”helt genuint” svenska ut

 60. Det är ju klart att man är besviken och ”trött” om man har kommit till Sverige med inställningen att det är fritt fram
  att plagiera vetenskapliga uppsatser,
  att kunna få genomfört att svenska män ska utvisas . . (till vad?) och
  att samtidigt kunna studera och arbeta aktivt med partipolitik – för det kan ju ALLA ANDRA svenska ensamstående tvåbarnsmammor
  – och då misslyckas med detta!
  Självklart är det rasismen på myndigheter och från hatare som orsakar allt hennes elände! ; )

 61. Man blir trött på dom här inkvoterade på alla möjliga ställen dom klarar inte av att föra sig någonstans och dom skäms inte ens

 62. ”Jag är trött efter 34 år i Sverige, att ständigt bära skulden och bli offer för samhällets strukturella rasism som genomsyrar alla myndigheter”

  Oh, jag har en jättebra lösning på detta problem!

 63. Stackars lilla Kawesa. Stackars, stackars lilla Kawesa,som inte fick planka. Det är så hemskt rasistiskt. Och därtill var det en man som stoppade henne… Och inte heller fick hon kopiera, som hon ville. Nej, det sa patriarkatet nej till. Detta hemska patriarkat, som ständigt stoppar kvinnornas utveckling i samhället… Tänk vad annorlunda vårt samhälle hade varit, om bara kvinnorna hade fått bestämma…

  Nej du, det är nog bättre du flyttar till Afrika istället. Bosätter dig i någon liten by, någonstans. Där ingen ser ner på din hudfärg. Och du slipper bli åtalad för att du misshandlar en man. En äcklig karl, som inte ville låta dig planka. För du har ju inte längre alla de förmåner du hade, som partiledare för ett litet, obskyrt parti med helgalna idéer och massa hat.

  Allvarligt talat, om polisen lägger ner hennes fall, det är ju inte för att de är rasister, det är för att det bevisligen är en falskanmälan, och de gör henne en tjänst. Men hon verkar vara lika intelligent som Gudrun Schyman, som trots varning inte förstår, utan ska köra på Då ber man om problem, och uppenbarligen vill inte Kawesa vara sämre. Så snart står hon åtalad för både misshandel och falskanklagelser. Bra jobbat, Kawesa.

 64. Med AFS i regeringsställning så åker okupanter av det här slaget ut, som ägnar sig åt samhällsomstörtande verksamhet och kommer aldrig mer att få återvända.

 65. Det är vanligt att somliga står och lurpassar vid spärren för att slinka in gratis alldeles efter. Jag har varit med om det flera gången och finner tillfredsställelse i att stå kvar tills det är kört för snyltare.

  Det lustiga är att jag har varit med om exakt samma sak som skildras i artikeln. En svart kvinna (typ Kawesa i ålder m.m.) försökte smita in men jag stod kvar ett tag så dörrarna stängdes. Hon blev rasande (sic!) och hojtade ”jag har kort” medan hon pekade på handväskan. Ja med ta fram det då och använd det, sa jag förnöjt och gick vidare.

 66. Lite tramsigt men ändå, raknar de afrikanska kvinnornas hår automatiskt i Sverige, i UK så spenderade de afrika kvinnorna en förmögenhet på hårförlängningar, de flesta betalda av brittiska skattebetalare.
  Dock så sker det givetvis inte i Sverige, här förlängs och raknar håret av bara skräck för inför vårt svenska samhälle.

 67. Vid fällande dom hoppas jag att hon skickas tillbaka till Afrika. Vi har våra egna kriminella att hantera, vi behöver inte Afrikas också.

 68. Herregud! Vilken kvinna! Det verkar som hela hon är ett plagiat. Hon har en jävla sjuk självömkan att tycka synd om sig själv. Det verkar som många med mörk hudfärg känner sig som offer i Sverige. Det finns ett alternativ för dem och det är att leta upp ett annat land som är bättre för dem att bo i.

 69. Varför flyr inte Victoria Kawesa från Stefan Löfvens rödgröna- och feministiskt styrda Sverige med den ”institutionella rasismen hos polisen, vardagsrasism, hat och hot mot svarta/bruna människor”?

  • Den vita mannen jobbar hårt och skatt för dessa bidragsparasiter, inte fasen ska vi vita män ta skit av ett avskum som hon.

 70. en for vel takke de stupdumme godhets-framvisere som en gang adopterte og dro henne til Sverige.

  LOL med alt det har resultert i for alle svensker.

 71. Trött efter 34 år, och Svensk rasism?!!!!! För tillfället går det inte att UTVISA svenska vita män!!!!! Men du är mer än välkommen att ta nästa flyg härifrån!!! Adjö!!

 72. Kommer FI in i riksdagen i valet i höst får vi nog se Kaweza som minister i S-MP (om klarar spärren)-C-FP-FI-(V)-regeringen.

 73. Finns nog inga mer lättkränkta individer än afrikaner i Sverige.

  Trots att Sverige troligen är det mest toleranta landet i världen.

  Om Kawesa fokuserade mer på att sköta sitt arbete och mindre på att hela tiden leta efter strukturell rasism.

  Skulle säkert livet vara lättare för henne.

 74. Så där blir det med mångkultur. Hudfärg och kön/genus vägs in istället för helt enkelt uppträdandet. Jag som gammal svensk tant hade helt enkelt kunna säga ”tokig gubbe” eller ”artig man” utan att lägga till att han är vit, medelåders och andra så kallade rasifierade ordalag.

 75. Det verkar – av tråden härnere att döma – att folk börjar tröttna på varandra. Afrikaner på vita medelålders män (i synnerhet) och omvänt dito. Jag var och handlade i stan i dag. Det jag såg fick mig rejält att tröttna på det samhälle politikerna skapat och likaså på världsdelen Afrika och i synnerhet Östafrika och Afrikas horn och länderna däromkring. Jag behöver väl inte nämna hur trött jag är på alla män som går omkring
  med svart islamsistskägg även om de heter Pelle Pettersson och är hur ursprungligt råttfärgade som helst bara för att likna Abdullah Abu-Dhabi och vara cool. Fram för blonda svenska män utan skägg, då känner jag mig hemma!

  • Min granne talade om det med skägg och unga män igår, hans svärson en trevlig ung man som också hade odlat skägg och såg mindre trevlig ut. Grannen påstod att de har skägg för att de är för lata att raka sig.
   Jag tror att det är rädsla för att se annorlunda ut. Vi får se vad facit säger.
   Detta är i annat EU-land än Sverige men det spelar mindre roll, ser likadant ut i hela västeuropa.

 76. Dömd för plagiat och nu misstänkt för misshandel, låter inte som någon mönstermedborgare oavsett hudfärg.

  Är Kawesa trött på strukturell rasism i Sverige borde hennes genusutbildning (från Södertörn?) kunna göra underverk i Uganda. Där frodas sexismen så det är bara att hugga i, men Kawesas kvasikunskap kanske inte betalar sig så bra utanför Absurdistan?

 77. Kawesa har med hjälp av allt annat än hudfärg bevisat att hon är illa lämpad för att ta ansvar för något anser jag. Hennes hudfärg är det minsta felet med henne. Hon har större fel på andra saker.

 78. Karringen tuggar för mycket KAT och skall utvisas ur riket med brutal beslutsamhet.
  Ingen pardon för detta karringelände. Hut – Ut !

 79. varför inte åka tillbaka till sitt ursprungsland?
  Jag har arbetat samtliga västafrikanska länder utom Elfenbenskusten, fick ha en driver till bilen, som vit blev man ständigt stoppad för något påhittat problem.

 80. Problem med desss svarta aggresiva människor, att skylla på andra för att de misslyckas i livet är jädrigt ynkligt, de bör stanna i sina länder så kan vi svenskar bygga vårt fina samhälle och inte besvära dem.

 81. Kawesa kan flytta tillbaka till Uganda om hon vill slippa den ”rasism” det innebär att vara svart i ett vitt land.

 82. Det var feministen Victoria Kawesa som inte betalade ut lön till sin polska städerska. En del av vardagsrasismen hos nyadeln?

 83. Den mörka kraften borde omedelbums sändas hem till mörkaste Afrika svart, så att vi skattebetalare slipper betala för kalaset.

 84. Jag är så jävla trött på allt förbannat snyftande från alla jävlar så fort det är det minsta som dom emot. Jag hatar alla nya jävla hittepåord, islamofobi, afrofobi, ensamkommande, nyanlända osv. osv. Jag spyr på allt som detta land numer står för.

 85. Är hon misstänkt nu igen…som boxare….usch hur vidrigt är inte det då..genus va faan det är för utb ,blir man boxare på den FI FI FY MENAS

 86. Kawesa! Du är trött på detta landet efter 34 år här. Det finns en hel kontinent söderut med din egen sort om det är dessa du söker för att känna dig ”icke hatad”. Du behöver inte stanna för vår skull. Vi klarar oss utomordentligt utan dig eftersom vi aldrig ens bett dig att komma hit.
  Heeeej då!

 87. ”En vit medelåldersman framför mig, vänder sig om och stoppar mig mitt i spärrarna och säger till mig ‘åk på ditt eget kort’. Jag står mellan spärrarna, de slår mig hårt i ryggen.”

  Finns det någon rimlig förklaring till att hon skulle rusat så nära i hälarna på mannen än att hon försökte PLANKA dvs begå bedrägeri…?

  Om hon nu alltså är så nära mannen att hon hamnar mellan spärrarna…?

  Hon försökte alltså smita in när spärrarna var öppnade för mannens biljett.

 88. Jag är personligen bekant med flera människor från Uganda här i Sverige. Jag har aldrig hört att någon av dom varit utsatt för rasism i Sverige tack vare sitt ursprung. Ibland undrar jag om inte en sådan människa som feminismen Kawesa, utnyttjar sin ställning som feministisk taleskvinna, för att sprida lögner om hur vi vita män är rasister?

  • Sambo med en ugandisk kvinna,och har heller aldrig hört något sådant från hennes bekanta.Däremot undrar dom varför vi inte försvarar vårt land!!!!

 89. Hm, jag trodde det fanns övervakningskameror på t-banestationer, så att vi slipper spekulera om vad som har hänt.
  Dessutom, vore det väl enkelt att kontrollera om hon har ett SL-kort, om så är fallet finns det väl ingen anledning att planka.

  • självklart finns hela förloppet på övervakningskamera men det är ingenting som allmänheten kommer få reda på
   möjligtvis vid en fällande dom.

  • Om man nu har et eget SL kort men lyckas tränga sig igenom spärren med en annan person så dras det inga pengar på kortet och man har sparat ca 20:- kronor till sig själv… Detta om man har ett kontant SL kort..

 90. Systemet är väl gjort så att man inte ska kunna stå mitt i spärren om man dragit sitt kort på rätt sätt?
  Dörrarna slår igen efter den som dragit kortet och då ska nästa hen i kön dra sitt kort.
  Det kan vara så att hon har kort men inte brydde sig om att dra det och på så sätt kom hon för nära framförvarande man när hon försökte smita igenom spärren på hans ”dragning”.

 91. Hon verkar se spöken mitt på ljusan dag. Hon tolkar allt som rasism, en blick, ett tonfall, en gest och det säger mer om henne än om icke färgade. Hon kan ju bege sig till en arabisk förort så får känna på riktig rasism.

  • Dom som fanns eller på vissa ställen fortfarande finns även om det inte är så länge till, ja de var / är bönder.
   När Zimbabwe om jag minns landet rätt körde iväg de vita bönderna så fick de problem med odlingarna eftersom de mer solbrända inte klarade av att bruka jorden på samma sätt 🙂

   Stolpskott !

   • Kanske, men det stora problemet var, att det var fel sorts människor dom fick överta marken.
    De, som fick marken, var Mugabes gamla skurkkompisar.
    Vi får nog se samma utveckling i Sydafrika framöver.
    Många naiva anhängare av ”demokrati” kommer att bli desillusionerade, och Västvärldens inställning till gamla honnörsord som jämlikhet, antirasism och folkstyre kommer att nyanseras.

 92. Som det ser ut så är det den här Kawesa som har begått ett rasistbrott då hon ska ha slagit en vit man. Men jag förstår ju samtidigt att ett rasistbrott inte kommer att komma ifråga.

  • Det är ändå konstigt att inte Victoria och Gudrun kunde samarbeta om ledarskapet.
   De har ju så många för personligheten grundläggande egenskaper gemensamma.

LÄMNA ETT SVAR