Brottsoffret Tommie Lindh (t.h.) Misstänkt gärningsman. (t.h.) Foto: Faksimil Facebook

Tidigare sexbrottsdömd migrant häktad för mord och två våldtäkter i Härnösand

3.3K Shares

I helgen avrättades en svensk tonåring i Härnösand. På tisdagseftermiddagen begärdes en 22-årig afrikansk migrant häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot och grov misshandel.

Det var tidigt på söndagsmorgonen som 19-årige Tommie Lindh knivhöggs i en lägenhet i Härnösand när han enligt uppgifter i sociala medier försökte gå emellan och avstyra en våldtäkt mot en kvinnlig bekant.

Enligt kammaråklagare Stina Sjöqvist ska den misstänkte mördaren ha begått två våldtäkter mot samma kvinna.


Häktningsframställan

Samhällsnytt kan visa hur migranten samtidigt i sociala medier skyltar med budskap som ”jag säger nej till våld mot kvinnor och flickor”.

Tingsrätten mildrade dom

Den misstänkte våldtäktsmannens belastningsregister i Sverige visar att han sedan tidigare är dömd i Ångermanlands tingsrätt för sexuellt ofredande mot en minderårig svensk flicka. Han har under sin tid i Sverige även hunnit dömas för butiksstöld och narkotikabrott.

Samhällsnytt har tagit del av domen där det går att läsa att händelseförloppet var ”utdraget” genom att han flera gånger höll fast och tryckte upp flickan mot en vägg och tafsade på hennes bröst och underliv. Vidare har han även slickat flickan i ansiktet.

Rätten bedömde att migranten vid brottstillfället var så ung, 18 år,  att skyddstillsyn var den lämpliga straffpåföljden.

Mördade pojken var AfS-sympatisör

Enligt de uppgifter som cirkulerar i sociala medier sympatiserade Tommie med det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS). Partiet har på tisdagskvällen publicerat ett meddelande i vilket man skickar kondoleanser till familjen.

Vidare riktar partiet kritik mot politiker i landet som man menar bär ett delansvar för mordet på Tommie:

LÄS ÄVEN: Sadaq grenslade Peter och knivhögg vilt mot halsen – 55-åringen avrättades brutalt på kvällspromenaden

authorimage

3.3K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.