Fastemånaden ramadan är den heligaste och mest firade månaden för muslimer runt om i världen. Det informerar tidningen Chef sina läsare om. Samtidigt har man tagit hjälp av beslöjad entreprenör för att förmedla ”hur chefen kan bidra till en inkluderande miljö på arbetsplatsen för medarbetare som fastar”.

I år börjar ramadan på lördagen den 9 mars och pågår till den 8 april. I takt med att den muslimska gruppen i Sverige ständigt växer har det blivit lönsamt för livsmedelskedjorna att publicera reklam riktat till dessa, något som lär märkas av inom kort.

På tidningen Chef har man inför årets ramadan ett reportage med den praktiserande muslimer Deqa Abukar.

– Jag vill betona att fastan som muslim ligger på individen. Personen som fastar måste veta att den klarar av det. Chefen och arbetsgivaren måste inte anpassa sig till det, utan det handlar om att skapa en inkluderande miljö på arbetsplatsen för medarbetare som fastar, säger Abukar till Chef.

Hon anser att chefen kan låta anställda som följer ramadan ta korta pauser under dagen för att kunna bryta sin fasta eller för att be.

– Det finns i dagens klimat en väldigt negativ bild av muslimer. Att främja ett inkluderande samhälle där varje individ kan vara sig själv innebär att uppmärksamma olika högtider, såsom ramadan, säger hon.

Kräver respekt

Av hennes fyra tips går två ut på respekt för islams sedvänjor och muslimers påstådda behov:

Respekt för mat och dryck. Förstå att anställda som fastar inte kommer att äta eller dricka något under dagtid. Om arbetsplatsen tillhandahåller gemensam mat, se till att det finns alternativ för de som fastar. Exempelvis genom spara undan maten så att den anställda som fastar kan äta den när fastan bryts.

Flexibilitet. Ge anställda möjlighet att anpassa sina arbetstider eller ta korta pauser under dagen för att kunna bryta sin fasta.

Kommunikation. Kommunicera tydligt med dina anställda om eventuella förändringar i arbetstider eller arbetsbelastning under ramadan, så att de kan planera sina dagar bättre.

Respekt för bön. Visa respekt för anställdas behov av att be under dagen och ge dem möjlighet att göra det vid lämpliga tillfällen.