Under gårdagen blev barn som sålde majblommor utsatta av tiggare utanför Lidl i Värnamo. Enligt Värnamo tidning ska tiggaren försökt jaga iväg pojkarna och sedan krävt att de köper saker åt honom.

Pappan till en av de tioåriga pojkarna säger till tidningen att polis till slut kom till platsen och såg till att tiggaren fick lämna platsen så att barnen kunde fortsätta sälja majblommorna. Något liknande ska även ha hänt dagen innan.

Fria Tider rapporterade redan 2016 om en liknande incident där en elvaårig pojke hotades av tiggare, denna gång på Kungsgatan i Norrköping. Elvaåringen hade sålt majblommor när en man som satt på en stol utanför butiksentrén plötsligt blev arg och hotfull mot barnet.

Även Majblommeföreningen har varit i kontroverser tidigare. Förra året uppdagades att Hässleholms lokala majblommeförening köpte in burkinis till kommunens elever. Burkini är ett heltäckande badplagg som ska dölja muslimska flickors kroppar.
Beslutet ska ha kritiserats hårt, men Majblommans generalsekreterare Lena Holm försvarade inköpet och menade att det handlar om att kämpa för ”barnens bästa”.