hyreshus-pengar

Bild: Svenska Bostäder / Jonn Leffmann

Inrikes

Tio extra miljoner till sjukvården i ’utsatta områden’

Publicerad 3/16/2022
Annons

Region Stockholm har beslutat att satsa extra på barnsjukvården i så kallade utsatta områden.

På tisdagen rapporterade Samnytt om de 470 miljoner kronor extra som regeringen beslutat att lägga på att få invandrare i ”utsatta områden” i arbete.

– Det här handlar om att bryta långtidsarbetslösheten och segregationen, sa arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) i samband med ett besök i Rinkeby-Kista.

LÄS ÄVEN: Pengaregn över ’utsatta områden’ – halv miljard ska få invandrare i arbete

Nu är det finansregionrådet Irene Svenonius (M) som besökt barnavårdscentralen i Rinkeby för att presentera Region Stockholms nya strategi för barnsjukvården.

Enligt statistik drabbas barn och ungdomar i påstått socioekonomiskt utsatta områden i större utsträckning av diabetes, fetma och karies. Därför lägger Region Stockholm nu tio miljoner kronor på barnsjukvården i dessa områden.

Sociala utfallskontrakt

Genom så kallade sociala utfallskontrakt får företag och organisationer betalt om de uppnår tillräckligt bra hälsomässiga resultat.

– Vi definierar målen som ska uppnås, och sedan låter vi olika organisationer, företag och andra aktörer komma med idéer om hur vi kan arbeta för att uppnå förbättringar i hälsoläget bland barn och ungdomar. De får sedan betalt om de har uppnått målen, säger Irene Svenonius till statstelevisionen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
658Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons