På tisdagen uppmärksammade Samnytt att tidigare SD-politikern Tomas Lundberg döms för brott efter att ha kritiserat att dotterns skola har flera lärare med hijab och heltäckande muslimsk klädsel. Blekinge tingsrätt straffade Tomas för åsiktsbrottet genom tvinga honom att betala tiotusentals kronor till staten och hijablärarna. Nu kontrar Tomas med ett medborgarförslag för att få till stånd ett slöjförbud i skolor.

Det var 2019 som 70-årige fastighetsägaren och pappan Tomas Lundberg publicerade ett Facebookinlägg i vilket han visade bild från skolkatalogen på flera fundamentalistiskt muslimska lärare.

LÄS ÄVEN: Tomas kritiserade hijablärare på dotterns skola – DÖMS för ”brott”

Den SD-hatande åklagaren Lena-Marie Bergström vid åklagarkammaren i Karlskrona agerade mot Tomas grundlagsskyddade rättighet att yttra sig och såg till att en polisutredning inleddes.

På tisdagseftermiddagen meddelade Blekinge tingsrätt att Tomas döms för både ofredande och förtal efter att ha yttrat sin oro över islamiseringen i skolan. Tomas är besviken på rättsväsendet och kommer att överklaga domen till hovrätten.

– Det är så kränkande. En pappa som bara vill skydda sina barn, hur kan man bötfälla en sådan person? Dessutom förklara mig som brottsling. Man ger mig inte något som helst skydd utifrån grundlagen och yttrandefrihet. Det är så långt gånget så den stora chocken är att samhället har blivit så här och att det är så här riggat, sa Tomas till Samnytt.

I inlägget skrev Tomas bland annat, ”barnen i min dotters klass 8 på Säckebacksskolan i Ronneby ska inte behöva ha lärare som genom sin skrämmande klädedräkt uttrycker sympati för främmande relgiösa åskådningar”.

Foto: Polisen

Tomas kontrar

Bara tre timmar efter tingsrättsdomen lämnade Tomas in ett medborgarförslag om slöjförbud i Ronnebys kommunala skolor. Nedan följer texten:

”Medborgarförslag:

Jag uppmanar härmed Ronneby kommun att följa Skollagen 6 § kap 1 I Skollagen 6 § kap 1 slås fast: Utbildningen vid en skolenhet eller förskole enhet med offentlig huvudman ska vara icke-konfessionell.

På många skolenheter i Ronneby förekommer det anställda uniformerade så att det väcker associationer till den teokratiska och icke demokratiska koranen. Med andra ord man propagerar för idéer i trosinriktningen, konfessionen, islam. Detta är ett brott mot Skollagen 6 § kap 1.

Även i Europa Konventionen, som är svensk grundlag, påpekas att en religion för att få klassas som religion skall vara möjlig att lämna utan dödsstraff.

Mohammed förespråkade dödsstraff för den som lämnar islam. Hijab uniformen får antas hylla profeten Mohammed och därmed dödstraff för apostasi. Ronneby bör klargöra sitt avståndstagande från koranen i den frågan och inte tillåta islam uniformerad personal att påverka eleverna i en anda som strider mot vår grundlag.

Sekulär medborgare
Tomas Lundberg”

”Vi har inte konfessionsfri skola”

Samnytt har talat med Tomas som menar att den rådande utvecklingen kommer att islamisera skolan.

– Det står i lagen att det ska vara en konfessionsfri skola och det är det ju inte. Man ställer grupper mot grupper, man skapar helt onödiga motsättningar, säger Tomas till Samnytt.

LÄS ÄVEN: Österrike förbjuder slöja i grundskolan: ”Främjar integration”