Slottsparken i centrala Örebro spärrades tidigt på morgonen av efter att polisen fått larm om att en överfallsvåldtäkt begåtts där. En omfattande brottsplatsteknisk undersökning har företagits under torsdagsförmiddagen. Polisen har ännu ingen misstänkt eller gripen för brottet.

Det var någon gång mellan klockan 04:00 och 05:00 som en flicka i tonårsåldern enligt polisens rapportering överfölls och våldtogs i parken. Uppgifterna kring händelsen är i övrigt knapphändiga.

Under förmiddagen har polisen varit sysselsatt med att försöka säkra tekniska spår efter förövaren. Området har även sökts av med hundpatrull. Enligt lokala Nerikes Allehanda som rapporterar om händelsen har poliser iakttagits säkra föremål som placerats i bevispåsar.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt eller gripen för brottet och har inte gått ut med något signalement på förövaren. Man uppmanar personer som eventuellt uppehållit sig i Slottsparken vid tidpunkten för våldtäkten och gjort iakttagelser att höra av sig till polisen på telefon 114 14.