Den 3 november kl 18.00 släpps del 1 i granskningen av vindkraftsindustrin. I denna del får vi höra hur enskilda människors hälsa, försörjning och boende påverkas när vindkraftsindustrier anläggs i närheten.

Det finns många drabbade och sakkunniga som försökt göra sin röst hörd rörande vindkraftens verklighet. En svår uppgift eftersom allt med vindkraft bygger på politiska beslut och vindkraftsindustrin är en miljardindustri med sin egen lobbyorganisation och konsulter. Media har hittills inte intresserat sig för att granska vindkraftens mörka baksidor.

Ofta får vi svar som att det inte är politiskt korrekt att skriva något negativt om vindkraft eller att reklamintäkterna skulle utebli. Frågan är komplex och många olika spetskunskaper krävs för att kunna sätta sig in i ämnet: juridik, miljörätt, ekonomi, skatter, energisystem, hälsa, livskvalité demokrati och mänskliga rättigheter.

Därför har Samnytt i samarbete med Vindkraftsupplysningen tagit initiativet till en granskade dokumentär i tre delar och trailern till del 1 kan ses nedan.

Vill du hjälpa oss att marknadsföra filmen? Klicka här https://vindkraftsupplysningen.se !