Höganäs

Faksimil SVT

Inrikes

Trapphus ”utblåst” av explosion – polisen har ingen misstänkt

Publicerad 3/23/2021
Annons

Natten mot tisdagen skedde en kraftig explosion i ett bostadsområde i den skånska kuststaden Höganäs. Ett helt trapphus är utblåst och ett 40-tal lägenheter har fått skador. När statstelevisionen rapporterar på platsen frågar man polisen om de vet ”skälet till att det överhuvudtaget sprängs här”.

Det var vid 01.33 som polisen fick larm om explosionen på Långarödsvägen som ska ha krossat ett 60-tal fönster i området. Ronnie Lundgren är inre befäl vid räddningstjänsten och han kommenterar detonationen som en ”rejäl smäll”.

LÄS ÄVEN: Fler bombdåd 2020 än någonsin tidigare i Stockholm

Lundgren berättar för statstelevisionen att ett helt trapphus är ”utblåst” av explosionen men ingen av de boende har skadats allvarligt.

Området är avspärrat och tekniker och nationella bombskyddet undersöker fortfarande platsen. Polisen använder sig av specialsökhundar och har också börjat knacka dörr i området.

Efter nattens händelse kommer polisen att parkera ett mobilt poliskontor – en polishusbil – i Långarödsområdet. Husbilen anländer under tisdagen och ska finnas på plats under dagtid till och med fredag.

Statsreporter förvånad över att det sprängs

Polisen utreder bombdådet som allmänfarlig ödeläggelse men har ingen misstänkt. Vidare framgår det att myndigheten kommer att parkera en så kallad polishusbil i området för att finnas på plats för att svara på boendes frågor.

Statsreporter Winnie Gravlund är förvånad att det överhuvudtaget sprängs i Höganäs. Gravlund frågar kommunpolisen Helen Alexandersson om hon kan säga någonting om skälet ”till att det överhuvudtaget sprängdes här”. Men det är ingenting som polisen vill kommentera.

LÄS ÄVEN: 41 bombningar i bostadsområden i år: ”Finns inget liknande i Europa”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons