En av de misstänkta är en fembarnspappa som invandrade till Sverige år 2012. Mannen är landsman med den terroråtalade Rakhmat Akilov.

I måndags genomfördes flera tillslag mot adresser i Akalla och Strömsund och tre personer greps. Under torsdagsmorgonen kom beskedet att de tre personer som anhållits begärs häktade med misstanke om förberedelse till terroristbrott. Den brottsliga aktiviteten bedöms ha påbörjats under juli 2017.

Den misstänkte i Strömsund uppges vara fembarnspappan och ska under sin tid i Sverige ha bytt både för-och efternamn till ett mer svenskklingande namn. Han är folkbokförd i Strömsund i Jämtland, och uppges ha invandrat från Ryssland för sex år sedan.

Mannen ifråga ska vara född en provins vid namn Fergana i Uzbekistan. Den misstänkte mannen är enligt uppgift gift med en tio år yngre kvinna och de ska ha fem barn tillsammans.

Även de två andra häktade männen uppges vara medborgare i Uzbekistans och intilliggande Kirgizistan. De tre männen är 30, 39 och 46 år gamla.

Samhällsnytt har tidigare rapporterat att flera tunnor med kemikalier hittats vid ett tillslag mot en fastighet i Strömsund.

LÄS MER: Terrortillslag i Strömsund: Kemikalier funna