Arkivbild.

Tre explosioner i Stockholmsområdet under natten – bostadshus på Södermalm ett av målen

425 Shares

Under natten till torsdagen, cirka klockan 02.00, skedde en kraftig explosion på Nytorgsgatan på Södermalm i Stockholm. Ingen ska ha tagit fysisk skada.

– En dörrkarm till en entré i ett bostadshus ligger på gatan, säger Christer Wahlström på räddningstjänsten till Aftonbladet.

Fallet utreds som ett attentat, enligt uppgifter till tidningen. Delar av en termos uppges också ha hittats på platsen. Enligt samma källa så misstänker polisen att explosionen orsakats av en sprängladdning.

Nationella bombskyddet skickades till platsen för explosionen. En förundersökning om allmänfarlig skadegörelse har upprättats.

– Det var en kraftig explosion. Hela huset skakade verkligen, säger en boende till Aftonbladet.

Fönsterrutor gick sönder där explosionen utlöstes, och delar av inredningen har pulveriserats, uppger tidningen.

Ingen ska ha skadats i smällen.

Fler explosioner i Stockholm under natten
Under natten ska ytterligare två explosioner ha skett i Stockholmsområdet. Den ena vid en hembygdsgård i Vaxholm och den andra vid en festlokal intill S:t Afrems kyrka i Södertälje. Den berörda festlokalen har exploderat en gång tidigare – så sent som i juni i år.

Räddningstjänsten säger till SVT att de befann sig ungefär 20 meter ifrån kyrkoexplosionen. De var nämligen där och släckte bilbränder.

– Vi hade enheter på plats för att släcka flera bilar som brann – då hördes en explosion i närheten. Vi vet inte vad det var, men det är inga större skador på platsen, säger Roger Magnusson, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund, till SVT.

425 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.