Tre frias för uppmärksammad hämndskjutning i festlokal i Malmö

Delningar

Bevisningen anses inte vara tillräcklig. Nu frias 21-årige Ali samt 19-åriga tvillingbröderna Arber och Arbnor av Malmö tingsrätt för den uppmärksammade skjutningen mot festdeltagare i Föreningarnas hus i Malmö förra sommaren där två personer åsamkades livshotande skottskador.

Det har under brottsutredningen bland annat varit svårt att få vittnen att samarbeta och peka ut de åtalade som de som höll i vapnen. Trion har nekat till att de överhuvudtaget befann sig på platsen vid den aktuella tidpunkten, något som åklagaren dock lyckats motbevisa.

Det har under brottsutredningen framkommit uppgifter som belägger att skjutningen var en hämnd för ett bråk utanför festlokalen samma kväll.

De tre frias även från åtalspunkterna grov misshandel vid samma tillfälle som skjutningarna samt grovt narkotikabrott, där rätten inte heller ansåg att bevisningen fullt ut räckte till. Den för grovt narkotikabrott medåtalade 23-årige Edonis fälldes dock och döms till fängelse i 2 år och 6 månader.

De fyra åtalades advokatkostnader uppgår till sammanlagt cirka 1,5 miljoner kronor som enligt domen ”ska stanna på staten” dvs skattebetalarna.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

84 KOMMENTARER

  • Sedelärande Ordspråk:
   ”Det börjar med en gängskjutning och slutar med en ’hets mot folkgrupp’…”

  • Ja, hujeda mig om en pensionär skulle bli arg och skriva något, till exempel en sanning, då går drevet igång direkt.

   • det är mycket farligt att låta dom gå fria i det öppna samhället dom är en fara både för sig själva och allmänheten dom bör genast tas omhand och lagföras

    • Vem kunde förr tro, att sverige skulle sänka sig så bottenlågt och strypa yttrandefriheten?
     Landet som ansåg sig självt stå över alla andra i frhetsbegrepp?
     En dag måste rättvisan segra.

  • gick det inte att bevis vem som tryckte på avtryckaren kan man ite säga att alla 3 tryckte samtidigt på samma avtryckare

 1. Och varför är det så svårt att få vittnen att ”samarbeta”? Retorisk fråga, vi alla vet hur dessa kriminella ligor sätter press på vittnena. Om de inte själva vill råka ut för kulregn, eller deras nära anhöriga, kniper de mun. Och de skyldiga går skrattandes fria.

  Nej, ändra på detta. Se till att straff blir straff. Att de skyldiga får sitta inne och vittnena skyddas ordentligt. DÅ kommer vi att få väck buset från gatorna.

 2. Advokaterna gnuggar händerna över mångkulturen bara dom tjänar pengar på det av skattebetalarna.

 3. Det kan lätt bli lättirriterat och då tar man till lite vapenvåld, det är en garanti för att bli friad från straff vid senare utredning och dessa starka signaler går självklart ut till Bruschorna på stan.

  Kings are Kings…

 4. I en skröna hade hela den politiska ledningen gått på semester, för gott. ”Vi planerar ej att återvända” stod det på en dörrskylt. Av någon förunderlig anledning upplevde allmogen det som en lättnad. De saknade visserligen politisk styrning, men de hade heller aldrig haft någon. Insikten om detta var som en svalkande bris tyckte de..

 5. Offrena sköt väl sig själva då’rå. Vilket inte är otroligt eftersom de också var araber och hade vad de kallar ”fest”.

 6. Det enda straff dessa människoliknande [email protected] fruktar är utvisning, så sätt igång att utvisa.
  Dessa ”vinstlotter” är säkert nöjda med att ha sluppit undan ”rättvisan” igen.
  Mest nöjd är nog Jerzy Sarnecki. Eftersom ingen blivit fälld existerar inte brottet och det är enklare för honom att fortsätta sina lögner om hur lugnt och tryggt det är i landet. Fastän kulorna viner runt öronen på många ställen.
  Socialdemokraterna i Malmös nya ”knep” för att få ned våldsbrottsligheten är att man ska förbjuda skyddsvästar enligt lag!! Allting påminner om dumskallarnas sammansvärjning.

 7. Men är det en äldre dam tant med ”fel åsikt”, då jävlar. Nej, ett slut på nämndemannasystemet är det enda rätta.

   • Dådet är fullmäktige som utser nämndemännen kommer det alltid att vara slagsida åt någondera hållet.
    Nämndemännen i tingsrätt väljs normalt kommunvis av kommunfullmäktige, medan nämndemännen i hovrätt, förvaltningsrätt och kammarrätt väljs länsvis av landstingsfullmäktige.

 8. Här vill SVT-publik service bevisa att Jimmie Åkesson (SD) har fel när han påstår att ’barn som växer upp med samkönade föräldrar kan ha identitsproblem’. Men när SVT låter kriminologen Jerzy Sarnecki ljuga den svenska folket rakt upp i ansikte om invandring på TV-rutan är det helt OK! https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nej-barn-som-vaxer-upp-med-samkonade-foraldrar-far-inte-identitetsproblem https://petterssonsblogg.se/2018/02/14/historien-om-jerzy-sarnecki/

  • Sarnecki är en gåta. En polack som lägger ut dimridåer, ljuger och medvetet förvränger fakta.
   Vad driver karln?

   • Ja vem tror på karln ? Hävdar att det var värre förr och att snacket om brottsligheten är överdrivet.. Dett köper ju inte ens Fridolin eller ens Annie Lööf.

    Hans förtroende är nu förbrukat hos alla som har tagit del av hans lögnaktiga utspel , begriper han inte det ?

    Absolut ingen oavsett politisk färg kommer i fortsättningen att ta honom på allvar.

    • Men han är favorit hos vänsteranstrukna journalister inom Public Service. Dyker alltid upp när Svt/Sr behöver en opartisk och seriös krimonolog…

    • Hans förtroende har varit förbrukat en längre tid hos vettigt folk som klarar av att tänka själva. Allt för många gör inte det.
     Vad som driver honom är känslan av makt att kunna snacka den dynga han gör och samtidigt få bra betalt för lögnerna. Att lyssna till G-W och hans teorier är betydligt mer givande.

   • Eftersom Professor Regnerus slutsats är att där finns problem anser naturligtvis de politiskt korrekta att den är fel.

  • En privat fundering om det hela när det gäller samkönade föräldrar – vi som kommenterar här på Samnytt – vi har alla en mamma o pappa, det där med två mammor eller två pappor, är ganska nytt, därför finns inga kommentatorer som är gamla nog att kommentera (nu får gärna nån hojta till om jag har fel,) vi vet fortfarande inte problemen med samkönade föräldrar än så länge, för dessa barn har inte vuxit upp och är vuxna ännu.. de är på sin höjd 20 år (undantag finns förstås), de har inte hunnit hittat sig själva ännu…
   *
   Eller så har de det och det är barnen av ”regnbågsföräldrarna” står på barrikaderna när det gäller Pride-festivaler… men jag har sällan läst insändare om ”regnbågsbarnen”. ”Mamma är min pappa fast hon är min mamma egentligen och pappa är min mamma också fast hon är en hon…” osv osv… Bara en sån grej kan ju få vilken unge som helst skruvad i skallen.

 9. Då smäller det när som helst igen i Malmö då när gärningsmän och dom skottskadade söker upp varandra för ”ouppklarade affärer”

 10. Näää fy farao… jag grimaserar värre än trollmor i den tecknade filmen ”Trolltyg i tomteskogen” alltså…
  Nåja, jag får söka tröst i att om sex månader så är två av dem döda i revirskjutningar och den tredje åker fast för narkotika brott. Är jag ond om jag hoppas på att mitt siande blir verklighet?

 11. Hellre fria än fälla filosofin har lett till en massa dåraktiga dom.
  Är det inte dags att pröva hellre fälla än fria – kanske blir resultatet liiiiiite annorlunda.

 12. De är väldigt duktiga på att förneka trots att bevis är överväldigande. Var Özz Nujen en av försvarsadvokaterna.

 13. Det kanske är på tiden att sänka bevisgraden i de svenska domstolarna. SD borde titta på en sådan motion. Förstår att rättssäkerheten är en viktig aspekt men det här har gått för långt.

 14. snicki /snacki/professorn var på nyheterna för en halvvtimma sen, och han meddelar att brottsligheten minskar i sverige, skottlossningarna har avtagit, det som ökat marginellt är gruppvåldtäkterna, men det p.g.a kvinnornas ägglossningar och ökad anmälnings benägenhet enligt professorn.
  Den stora överdriften står populistiska partier för menar han.

  • Det värsta är inte att Jerry Snickesnacky står och blåljuger på bästa sändningstid, utan att det finns massor av folk som tror på lögnerna och ska lägga sina valsedlar i valurnan i höst.

 15. Skal STANNA i STATEN m a o hos Dej och Mej..
  Och snart kommer Akilovs kostnader också…

  Vi Svenska FOLKET blir ALLTID Skyldiga till deras Brott i slutänden och får BETALA Advokater Skadestånd Domstolskostnader och Fängelsevistelserna…

  Att Vi har ett Samhällskontrakt med Svenskar Medborgare och Betalar för våra EGNA är OK…eftersom dom oftas har Släktingar som Arbetar o betalar Skatt.

  MEN va fan skall Vi Betala för Främlingar från andra Länder som kommer hit och gör Jävulskap och har Släktingar som INTE betalar Skatt utan som vi också Försörjer…

  Fy fan vad Förbannad man blir INTE ett dugg konstigt att det Mullrar i Myllan i SVÄRIGÄ …!!

 16. Rättsrötan i Sverige går så djupt att jag inte vet om det går att vända den sjunkande skutan. Alla muslimer går fria medan vi som kämpar för vårt land jagas, misshandlas, hängs ut av skattefinansierad media och sparkas från våra jobb.

  • Samhällskontraktet är rivet och vad som helst kan hända nu.
   Jag gissar att Åkesson får med sig uppåt 30% i valet. Kristersson får sparken på M-stämman, Stefan ser Adolf H. i den nye statsministern och Miljöpartiet emigrerar till Indien och tar itu med ”verkliga” miljöproblem.
   Jonas fortsätter med gåslevermiddagar på Östermalm och Annie får gå på kurs och lära sig leva utan att håna någon.

 17. Möjligen beror åklagarens brist på framgång i målet på bristande utredningsresurser vilket resulterat i en mager bevisning.
  Det gynnar inte karriären om en åklagare förlorar alltför många mål.

 18. Dessa kunde man inte sätta åt men Agda 85 som skrev på FB för att hon blev förbannad när hon blev rånad får dagsböter för ”hets mot folkgrupp”.

 19. Troligen vittnen som blivit hotade eller känt sig hotade. Dags göra verklighet av anonyma vittnen.

  Sluta snacka och börja leverera!

  • Finns bara Ett Straff Direkt Utvisning om man kan påvisa Skuld, utan Rättegång och Käbbel..
   Kostar minst…!

   Ingen skall sitta och VILA upp sej i våra Gallerhotell för att planera nästa Brott ihop med Kompisarna..!!
   4 000 per dygn kan vi ha Roligare för…!

 20. Det är ett väldigt svenskt fenomen att det krävs 110% bevisning för att fälla en förbrytare (gäller dock inte ekonomiska brott). Detta beror på att jounalister i Sverige, till skillnad från andra länder, kämpar för att den åtalade förbrytaren INTE skall bli dömd.

 21. Nu går dessa kuffers på stan och spelar gudfadern 6 ingen kan göra oss något vi är kuffers för fan!

 22. Låt de modiga åklagarna som får äldre tanter dömda för ”hets mot folkgrupp” ta hand om fall som detta. Då kommer buset att få se på andra bullar.

 23. ”advokatkostnader uppgår till sammanlagt cirka 1,5 miljoner kronor som enligt domen ”ska stanna på staten” dvs skattebetalarna.”

  Advokatsamfundet är mycket starka anhängare av massinvandringen. Jag undrar varför?

  • Det nämnda förhållandet förklarar varför vi så sällan finner ”jurister” av facket, som kommentatorer här på Avpixlat.
   Det är en social grupp, som tycks vara uteslutande ”penningstyrd”.
   Förr sa’ man – han skulle kunna sälja sin egen ”morsa”. Idag skulle man kunna anta’ att svaret skulle bli – dum vore han väl annars !

 24. Nu sitter grabbarna och gapskrattar åt Svenskarna och Svenskt rättsväsende, och jag skäms kan jag tala om.!!!!

LÄMNA ETT SVAR