Gangsters

Arkivbild

Inrikes

Tre män rånade 75-åring vid bankomat – tog allt utom ”för dålig” telefon

Publicerad 2/14/2019
Annons

En 75-årig man utsattes för ett hotfullt rån vid en bankomat i Kalmar. Tre män tvingade till sig allt av värde förutom mannens mobiltelefon som de inte ville ha – ”den var för dålig”, förklarar Polisen.

Det var strax efter klockan 20 på tisdagskvällen som en 75-årig man befann sig i det ”utsatta” området Berga centrum i Kalmar för att ta ut pengar från en bankomat, rapporterar Barometern. När mannen närmade sig bankomaten blev han omringad av tre män i 20-25-årsåldern och genom hot tvingade männen honom att lämna ifrån sig alla värdesaker.

– Med verbala hot tvingade de till sig guldföremål, mobil och hans kontokort. Men telefonen tyckte de var för dålig så den gav de tillbaka, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i region syd.

LÄS ÄVEN: Här är invandrargänget som misshandlade och rånade 97-åriga Elsa

Utöver värdesakerna tvingade man även av 75-åringen hans bankkort och kortkod för att göra uttag vid den närliggande bankomaten. Av oklar anledning har männen misslyckats med uttaget och istället lämnade de centrum.

Polisen har inget signalement på gärningsmännen mer än att de var maskerade med luvor. På torsdagen fanns det fortfarande ingen misstänkt för rånet.

– Vi ska titta igenom övervakningskamerorna på platsen och försöka få tag på vittnen, säger Robert Loeffel vid Polisen.

LÄS ÄVEN: Tre män omringade och rånade 8-årig flicka på väg hem från skolan

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
715Zelenskyj kräver bojkott av Marabou: ”Stöttar Rysslands krigskassa”
Annons