polisbil blåljus regn gata
Inrikes

Tre män skjutna under natten

Publicerad 12/3/2022
Annons

Vid klockan 20.30 på fredagskvällen fick polisen larm om en misstänkt skottlossning i Bosvedjan i Sundsvall. Personen som larmade hade hört höga smällar.

Bara ett par minuter senare fick polisen information om att en skottskadad man hade anlänt till akutmottagningen i Sundsvall med skador som enligt polisen ”misstänks ha åsamkats med ett skjutvapen”, rapporterar SVT.

En plats utomhus där mordförsöket misstänks ha ägt rum kunde spärras av och undersökas – men ingen misstänkt gärningsman ska ha gripits. Polisen är intresserade av allmänhetens tips och iakttagelser kring området Bosvedjan.

Mordförsök på två män i Flemingsberg

Några timmar senare var det åter dags för en episod med avlossade skott. Denna gång söder om Stockholm.

Klockan var strax före midnatt när larmet inkom till polisen. Det var i Visätra i Flemingsberg som två män hade skjutits och förts till sjukhus med ambulans.

När ambulansen hämtade de två offren – en man i 30-årsåldern och en man i 50-årsåldern – var de båda vakna och talbara. Till Expressen sade polisens presstalesperson Mats Eriksson under natten att den ena mannen sannolikt kommer kunna lämna sjukhuset inom kort. 

– Vi har kontrollerat en del fordon och personer under natten, men ingen person har frihetsberövats ännu, säger Mats Eriksson.

Även i detta fall utreds skottlossningen som försök till mord.

LÄS ÄVEN: Polischefens lösning på rekordskjutningar: ”Vi behöver samtala med gängen”

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons