På tisdagskvällen och under natten mot onsdagen fortsatte våldsamheterna i huvudstaden med en skjutning och en knivskärning, och i Västerås sköts flera skott mot en bostad med flera personer i.

Vid kl 20.49 på tisdagen får polisen flera samtal om misstänkt skottlossning i Skarpnäck. Efter en stund påträffas en kvinna skadad, hon uppges ha lindriga skador och vårdades av ambulanspersonal och behövde inte föras till sjukhus.

LÄS ÄVEN: Skottlossning mot lägenhet – flera personer hemma

– Vi är där med stor resurs och söker efter gärningspersoner och eventuella målsägare. Vi pratar även med vittnen och ska dokumentera för förundersökningen. Vi får in jättemycket information som vi försöker sålla, sade Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen, i ett inledande skede till statstelevisionen.

Enligt uppgifter är kvinnan i 18-årsåldern och ska inte ha varit den egentliga måltavlan.

Rubriceringen är försök till mord och grovt vapenbrott. Ingen har gripits.

Östberga

Strax efter kl 2 under natten kom en knivskadad man i 25-årsåldern in på en bensinstation i Östberga Han fördes till sjukhus med ambulans.

– Skadeläget beskrivs initialt som allvarligt, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid polisen, till statstelevisionen.

Polisen kunde utesluta att han skadats i närheten av bensinstationen och försökte ta reda på vad som hänt. Bland annat genomfördes dörrknackning i ett närbeläget lägenhetshotell och i det arbetet greps en man i 50-årsåldern misstänkt för mordförsök.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

Västerås

Vid 3.30 under natten till onsdag larmades polisen till Bäckby om en skottlossning. Ett okänt antal skott hade avlossats mot en bostad där flera personer befann sig. Ingen person kom dock till fysisk skada vid händelsen.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, framkallande av fara för annan och grovt vapenbrott.

Under natten har flera utredningsåtgärder vidtagits, bland annat har polisen hållit flera vittnesförhör och arbetat med spårsäkring på brottsplatsen.

LÄS ÄVEN: Skjuten 20-åring upphittad i bil utanför lasarett

– En viktig del i utredningen är att klarlägga en motivbild till skjutningen, det arbetet pågår men är i ett för tidigt skede för att säga något om, säger Johan Thalberg, presstalesperson polisen, till statstelevisionen.

Ingen har gripits.