Tidig kväll på nyårsafton fick polisen larm om en skottlossning i stockholmsförorten Vällingby. Det var nära entrén till snabbmatsrestaurangen McDonalds nära centrum som tre personer hade blivit skjutna av en ensam gärningsman strax före klockan 19. 

Vittnen som var på plats uppger att gärningsmannen först sköt ett gäng fyrverkerier innan han började skjuta sina offer med ett vapen.

– Det var mer än normalt, väldigt mycket och svårt att avgöra vad som var skott eller fyrverkerier. Nästan så att man undrar om det var en medveten avledningsmanöver, säger en boende i området till Aftonbladet.

Foto: @brottsplats_stockholm

Enligt uppgifter till tidningen ska det även finnas skotthål inne på McDonalds-restaurangen.

Offret uppges ha gängkriminell koppling

Polisen genomsökte området med hjälp av polishundar och helikopter. Vägspärrar vid utfarter från Stockholm sattes upp och man kontrollerade fordon och personer.

Foto: @brottsplats_stockholm

Ett par timmar efter dådet bekräftade polisen att en man i 20-årsåldern hade avlidit till följd av skadorna. Enligt uppgift ska han varit bosatt i Rinkeby samt kopplad till gängkonflikten mellan Hässelby gård och Hässelby strand. 

För de andra två offren bedöms inte skadorna vara livshotande.

Polisen undersöker om skjutningen har kopplingar till julmordet på den öppet gängkriminella rapparen Mehdi “Dumle” Sachit i Rinkeby och efterföljande dåd som skett under mellandagarna.

LÄS ÄVEN: Våldtäktsgangstern ”Dumle” ihjälskjuten i Rinkeby