Foto: Magnus Aronson / IKON.

”Trist” – Dubbla måttstockar då ärkebiskopen reagerar över dåd mot kristna och muslimer

Delningar

Efter många starka reaktioner på Jackeléns utspel gör ärkebiskopen sitt bästa för att mildra kritiken. ”En del försöker missförstå det självklara”

I söndags drabbades Indonesien av en serie bombdåd, samtliga mot kyrkor. Islamiska staten har tagit på sig ansvaret för terrorattentaten som dödade 13 personer och skadade långt fler.

Enligt BBC ligger en familj på sex personer, inklusive en 9-årig flicka, bakom dåden.

Modern och två döttrar sprängde sig själva vid en kyrka medan fadern och de två sönerna gjorde detsamma vid en annan kyrka.

Familjen hade nyligen spenderat tid i Syrien och bombdåden var de dödligaste i Indonesien sedan 2005.

Indonesien har drabbats av ett flertal liknande dåd under de senaste åren.

Då den svenska ärkebiskopen Antje Jackelén på Twitter gör utspel om dåden i Indonesien kontra då muslimer drabbas, låter det väldigt olika – något som uppmärksammats i sociala medier under de senaste dygnen.

Ett av många exempel då offren är muslimer:

Efter reaktionerna försöker Jackelén förklara de vitt skilda utspelen på följande sätt:

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

361 KOMMENTARER

  • I Växjö stift välkomnar biskopen islamistiska böneutrop och motarbetar de som vill stoppa detta intrång i det kristna landet Sverige. Idag lämnar vi in utträdesblanketterna ur denna falska kyrka. Han biskopsgubben vill väl försäkra sig om att inte bli halshuggen av islamisterna när de tar över. Allt detta tack vare en totalt oduglig regering som inte ser eller begriper någonting av det som händer i VÅRT land.

   • Exakt!👍
    7k är mentalt instabila och det återverkar på sina pottkompisar
    runt i landet.
    Vi tvingas sen torka dem i baken.

 1. Man behöver inte bry sig om imam Antje, det är bara gå ur alla ”religiösa” samfund. Man spar till exempel ca 2000kr/år utan vidare.

 2. Det är som vanligt som så att ”främlingarna” alltid är dom största offerna, oss ”kristna, vita, Svenska, västerlänningar” etc kommer aldrig att bli några offer, vi ska ge bort vål välfärd till allt och alla som söker sig hit och detta oavsett varför de söker sig hit, vi ska accepera och tolerera även dem som är så intoleranta att de vill döda oss i Allahs namn, ställer vi inte upp på det så lider vi av ”islamofobi” och delar inte den rätta värdegrunden!
  Kyrkans folk är idag ingenting för vanligt folk!

  • I Västmanland och Uppland är Kyrkan bland de största skogsägarna.
   Skogsskiften som gamla bönder testamenterat till Kyrkan på prästens önskan.
   Nu växer den skogen med 6-8 % i värde per år och då finns det inget
   utrymme för religion. Dessutom riskerar Kyrkan aldrig att drabbas av
   Länstyrelsens tvångsövertagande av mark; det ingår i samhälls-
   kontraktet.

  • Jackelén har nog på alldeles egen hand fått tiotusentals människor att lämna svenska kyrkan och därmed kostat kyrkan hundratals miljoner i uteblivna avgifter. Nog måste väl någon i kyrkan tänka så?

   • Det får dom tillbaka av dom som driver den egentliga agendan i bakgrunden.
    Varför tror du t.ex Reinfeldt har 20 mille om år nu ifrån Globalisterna?

 3. Av hennes sätt att välja hur hon formulerar sig märker man ju vilka hon är mest mån om att inte göra sig ovän med.

 4. A.J. är invandrad från DDR – hur gick det till när hon placerades på den högsta posten i Svenska Kyrkan?

 5. Trist!!?? Ska man skylla på språkförbistring (Antje är Tyska), ordet trist kanske är väldigt starkt, eller är det så som vi misstänker, hon bryr sig inte ett skvatt om när Kristna människor mördas eftersom hon i själva verket är Muslim och placerad som ngn sorts torped inom svenska kyrkan för att förstöra den? Hur som helst så tolkar människor hennes uttalande på samma sätt som man tolkar uttryck som ”Shit happens” dvs det är lite småtråkigt, men inget att jaga upp sig över. En fullständigt bedrövlig biskop är iaf vad hon är!

  • Det går nog inte att skylla på någon språkförbistring, uppenbarligen kan hon ju bli bestört när det behövs men när hon egentligen inte bryr sig får det räcka med trist.

  • Dessa dubbla måttstockar, det är ju så att man kan bli less på riktigt.
   Jag börjar undra hur det står till i huvudkontoret hos alla dessa människor, är det verkligen så få som ser allt detta?
   Hur mycket kognitiv dissonans kan människor lida av? Jag känner allvarligt att jag börjar tappa hoppet för Sverige, jag hoppas samtidigt att jag har fel, och att valet i höst inger någon typ av hopp om framtiden.

   Det gäller ju inte bara just denna händelse, man läser ju dagligen i fria medier hur makthavare i samhällets alla vrår har dubbla måttstockar som i 100% av fallen är ”anti vit” och helst då ”anti vit man”, vare sig det gäller retoriken i debatter i tv, ledarsidor i tidningar, rent rasbaserade domar där icke vita närmast slipper straff och samtidigt döms vita till lagens hårdaste trots tveksamt om det ens begåtts något brott.
   Tröttsamt, tragiskt och troligen slutet för Sverige.

 6. Det är ”Trist” att den svenska ärkebiskopen är en vänsterextremist från Tyskland.
  Fanns det ingen svensk kandidat?

    • En imponerande pjäs också.

     Pansarbestyckad och med kulsprutetorn i för och akter.

     Arnstad är kung på Södermalms gator…

     • Jag har hört att han döpt den till Regalsskateboarden Wasa.

      Den ska bli Sveriges hemliga supervapen i ”det 30-åriga kriget mot fascismen.

  • Det ligger nog mer än så bakom det, hennes ”dolda” förflutna med tydliga kopplingar till DDR, Stasi osv gav nog henne frikort till ”högsta posten”.
   Denna kvinna kommer förr eller senare att avslöjas…eller ska vi säga avkristnas. Var det inte så att flertalet vänner ur hennes förflutna försvunnit på oklara grunder…och att hon ska finnas i stasiarkivet….det var ju nån tysk journalist som gjorde nåt reportage/minidokumentär…..tror faktiskt att jag såg det i tyskland o reagerade, men det är en del år sen nu…

 7. Inte ett enda ord om att det är kristna som drabbats eller att dåden skedde mot kyrkor!
  Man nästan längtar efter en tid då hon kunde fått ärkebiskopsdräkten avsliten och rullats i tjära och fjädrar inför en rasande befolkning. Det var inte länge sedan förräderi behandlades så eftersom det innebär det ultimata sveket.
  Hon sviker precis allting hon inte får svika.
  Precis som det svenska rättssystemet och större delen av politikerkåren, som gång efter gång vänder sig mot den svenska befolkningen de är satta att tjäna.

 8. I BÅDA dessa dåd är förövarna MILITANTA MUSLIMER.

  I BÅDA dessa dåd är förövarna MILITANTA MUSLIMER.

  I BÅDA dessa dåd är förövarna MILITANTA MUSLIMER.

  Kommentarer på det, Antje.

  Vad sa du, ”Allahu Akbar”…? (Gud är större).

  Ja, det var väl det förövarna vrålade när de begick sina bestialiska mord.

 9. Är det konstigt att kyrkan tappar medlemmar? Men hon hoppas väl att muslimerna ska bli medlemmar?!

 10. det hun ikke sier er at det var muslimer som gikk til angrep på moskeen i egypt,det var personer som hører til det muslimske brorskapet som er fascister. kristne graver sin egen grav.

 11. Det är ju hon själv som ständigt ”försöker missförstå det självklara”. Hoppas att hon träffas nästa gång hon kastar sten i glashuset.

 12. Denne Antje Jackalene vem är hon??? Ja inte är hon min ärkebiskop i varje fall och inte representerar hon min kyrka heller. Varför valdes hon till ärkebiskop för Svenska kyrkan, hon som för en muslimsk agenda? Min uppfattning är att Svenska kyrkan är kidnappad av en vänster falang med en muslimsk agenda vars mål är att förinta Svenska kyrkan och bana vägen för ett muslimskt övertagande av den Svenska kyrkan. Antje jobbar metodiskt och målmedvetet med sitt uppdrag och gör sakta men säkert landvinningar till muslimernas favör. Nästa steg är väl att byta ut Antje mot en Imam?

  • Näe nästa steg är väl att ersätta saracenen efter hens bortgång med en kristen ärkebiskop och fördriva övriga smådjävlar, sedan återerövra Svenska kyrkan och återinföra kristendomen i Sverige.

 13. Svenska kyrkan anno 2018:

  * Har en lesbisk ateist till ”ärkebiskop”.
  * Arbetar aktivt för och stödjer en politik som kommer att göra svenskarna till en etnisk minoriteter i sitt egna hemland.
  * ”ärkebiskopen” likställer Jesus med profeten Muhammed. Vad är det då för mening med att vara kristen?
  * Inhyser illegala främlingar(kolonisatörer) i sina lokaler.
  Osv osv, listan kan göras hur lång som helst. Inte konstigt att svenskarna överger kyrkan..

  • Man måste vara lovligt dum i huvudet om man jämställer Jesus med Muhammad. Jesus predikade kärlek medan Muhammad bara har spridit hat och våld.

  • Exakt, jag kräktes så mkt på allt islam och lyxflyktingvurmande att jag gick ur oxå. Inte fan att jag ska sponsra sånt där skit. Hade kyrkan ägnat sig ut Jesus hade det varit en annan sak, men allt som har med hycklande vänsteridioti vägrar jag att stödja numera.

 14. Hon är så proppfull av vänsterfloskler samt dåligt omdöme att folk går ur kyrkan. Hon använder sin position politiskt. Totalt missuppfattat sitt ämbete. Folk mår oerhört dåligt av invandringens konsekvenser. Hon förstår inte vad det betyder att tvingas bo med folk som har totalt andra preferenser och vanor än den svenska. Det är ingen lek. Vi behöver en kristen kyrka som står upp för sina kristna bröder och systrar. Det är en extrem skillnad på Jesus budskap och Muhammeds.

 15. En grundorsak till att de kristna vita ignoreras när de utsätts för våld, är att de vita framställs som elaka slavhandlare. Detta, medan man på samma gång, glömmer bort och döljer, att muslimerna VERKLIGEN har mycket att stå till svars för i det sammanhanget! Muslimerna har förmodligen varit de allra värsta i det sammanhanget!
  Titta på videon, och hör vad den svarta kvinnan har att berätta!
  https://www.youtube.com/watch?v=mcmNCyhUQI8&feature=youtu.be

 16. Så islamisk terror mot kristna är politiskt våld medan sekteristiskt våld mot muslimer är terrorist aktioner.

  Denne Jackelen är en ulv i fårakläder!

 17. Marxister förstör allt de tar i. Listan är lång på samhällsfunktioner som marxisterna i Sverige förstört.

  Media
  Vårdapparaten
  Utbildningsväsendet
  Rättssystemet
  Migrationen
  Socialförsäkringssystemet
  Bostadsmarknaden
  Föreningslivet
  Svenska Kyrkan

  är bara några exempel.

 18. Svenska kyrkans överhuvud. En gammal kommunist från DDR som tilläts slå klorna i den svenska kyrkan och som på klassiskt vänstermanér också urholkar allting i den kultur hon innerst inne föraktar.
  Hon måste bort, bort, bort.

  • Det är locket på. Ingen svensk får någonsin veta vad som står i stasiarkiven. Skulle tro att många nu levande och döda svenska politiker finns där. Annars skulle arkiven vara offentliga.

 19. Tragikomiskt att Antje Jackelén säger att Indonesien är ett multikulturellt föredöme när Indonesien har dödsstraff för muslimska kvinnor som gifter sig med kristna män.

  Alla som vet något vet att Indonesien tillämpar strikt religionsapartheid.

 20. Mitt råd är att om du är en kristen svensk – så går du ur denna sharia/globalist/marxist organisation omedelbart. Egentligen skulle fler behöva vara med just i Svenska Kyrkan i dag – men såsom organisationen utvecklas , förfelats och kapats av onda krafter – till en ren fiende för demokrati och nationalstaten Sverige – så är det tyvärr en utopi. Vi behöver vår svenska kyrka – men idag trampar kyrkan på västliga värderingar , svenskhet , frihet och demokrati. Man gör sitt bästa för att i sann globalistisk anda gå Sharia-Sverige till mötes. En sån organisation kan man varken vara med i eller stödja.

 21. Exakt så blir man frustrerad över acceptansen denne Jackelen verkar ha för Islam.
  Trist när Islam utför terror
  Och
  Bestört när det drabbar Islam…..

  Sverige och stora delar av Europa är begåvade med alldeles för många tokdårar
  Kvinnan i artikeln räknas lätt såsom en av dem
  Tyvärr

 22. Ett hatbrott är etablerat, när man föredrar inte en annan religion före sin egen. Jag i min
  egen enfaldighet måste skämmas nu och be om förlåtelse.

 23. Hur kan man ta andra människors pengar, förstöra deras framtid med pengarna och sedan tro att man är god?

 24. Sverige är sekulärt.
  Svenska kyrkan är sedan länge dödförklarad, dvs. Vänstern har satt klorna i den.
  Svenska kyrkans medlemstal går asymptotiskt mot vänsterns, dvs. ca: 10%
  Att man välkomnar andra religioner och försöker liera sig med dem får ses i samma politiska ljus. Antje kan ses som en sorts likare som välkomnar allt själsligt. Det hon kanske inte förstår eller vill förstå är att islam är mer än en religion. Den kan inte vara sekulär, det existerar inte ett enda land där islam är sekulärt, mao måste denna islamska diasporan ses som ett hot mot västerlandet och bekämpas.

 25. Ja, vi har ju sett vad Svenska Kyrkan står för, tur man har lämnat. Judas har många skepnader. Klockorna ringer MOT SD, men inget när Kommunisterna, förlåt Vänsterpartiet agerar. Stalin, känns han igen? Stalin som mördade ca 6 MILJONER av sina egna, de flsta kristna. Stalin mördade ett par miljoner fler än Hitler, men det är tydligen ok…. Kompisar med Lövén.

  • De personer som dog under Hitlers styre är i princip endast krigsoffer medan de flesta Stalin hade ihjäl av sin egen befolkning skedde under fredstid och det var betydligt mer än 6 miljoner. Jag förstår inte var du har hitta den kraftigt underdrivna siffran!

   • Lärde mig som barn: Hitler 30 miljoner, Stalin 40 miljoner och Mao ungefär lika många som Hitler och Stalin tillsammans. Men värst, inte i antal, men Pol-Pot mördade en tredjedel av Kambodjas befolkning.

   • Finns siffror mellan 4 och 60 Miljoner, men för att ta till en någorlunda siffra och inte överdriva i jämförelse med Hitler så skrev jag 6 Miljoner, vilket är en ganska adekvat siffra. Men ok, jag litar på dig så fyll i…. 😉

 26. Kyrkan har tappat sin makt.
  Jackelén som representerar den svenska kyrkan är smart.
  Hon räknar kallt med att skapa otrygghet och kaos genom islamisering, då kommer människor att återvända till kyrkan i sin rädsla för det onda och kyrkan kommer att återfå sin makt i det svenska samhället.
  Islamisering av Sverige är en ond plan som dirigeras från ”högre makter” tillsammans med Jackelén.
  Religion handlar alltid om makt och kontroll av människor, glöm aldrig det.

 27. Hur mycket ger VI i Bistånd till detta Land som SKAPAR dessa Monster??

  Var ÄR Löfven??
  Inga Nya Idéer sen förra Fredagen sitter han i Förvar med Förbud att uttala sej av Ulf Bjerred…??

  Kom igen Vi Vill Ha Mer….UB och Ovan Dam har inget med SVÄRIGÄs Framtid att göra…!

 28. Under söndagsmässan sprängdes 14 personer i bitar och ett 40-tal skadades. Det var ju trist. Detta kanske känns rätt för ärkebiskopen, men för sunda människor ger uttalandet kväljningar.

 29. Märkligt (eller kanske inte i detta fall) att en som har tro som sin profession inte är det minsta trovärdig.

 30. Lite lustigt att Svenska Kyrkan har missionärer runt om i världen för att sprida kunskap om Jesus och kristendomen samtidigt som Svenska Kyrkan i Sverige jobbar för islamisering av Sverige.

 31. Inspirerad av Judas ?!!
  Den killen var även han en FÖRRÄDARE.

  Kruxet är ju då, att jag är med och betalar dina silverpenningar..

 32. Jag tycker att hon är en alldeles utmärkt ärkebiskop i den nya religionen.

  Hela ”värdegrundsrörelsen” är av religiös karaktär. Ett antal centrala dogmer som måste accepteras utan diskussion, reliigösa möten i form av fackeltåg och demonstrationer, ritualer med handhjärtan och kättarjakt.

  Folket låtsas tro i rädsla för prästerskapet och deras fanatiska underhuggare. Ingen vet vem som kan stå näst i tur för att brännas på kättarbålet.

  Konsekvensanalys är onödig och meningslös. Påbuden måste följas ändå.

 33. När Jackelén blev ärkebiskop lämnade jag Svenska Kyrkan.Finns inget kristet med denna människa.

  • Hon var väl mest pk av alla kandidater. Ser vi oss om i dagens Sverige kan vi lätt konstatera att alla höga chefer är intensiv-pk av den enkla anledningen att chefer utses av pk-iter. Inte konstigare det än att i trettiotalets Tyskland var alla chefer nazister.

 34. Ungefär som när vissa ”antirasister” uttryckte sig i sociala medier om att Behring-Breivik’s dåd var; `en bestialisk, extremistisk, slakt utan motstycke i historien´, medans dom ansåg att 9/11 var en; ´tragisk olycka – men inte utan att man har viss förståelse för gärningsmännens bevekelsegrunder´

  T.o.m vår fd. vice statsminister Åsa Romson benämnde 9/11 som; `den där tragiska olyckan´.

  #wordsmeansomething

  • För ett tag sedan talade man om de stackars hemvändande IS-soldaterna, men ingen pratade om de stackars koncentrationslägervakterna efter andra världskriget.

   • Ja, och när dom åkte ner till Syrien och IS så kallades dom i svensk media för; ”IS-resenärer” – som om dom vore turister som åkte på nån jvla charterresa till Kanarieöarna.

  • Och jag som trodde att Vietnams sak var vår, som det största som gav frälsning åt landet Sverige. Och Palme helgonstatus, som de fattigas vän och ännu mera vapenkrängarnas förespråkare med hjälp av bistånd.

 35. Våra politiker är dubbelbottnade, de skulle helst göra som Stalin gjorde i Sovjet han förbjöd all religion, däremot fick muslimerna hållas med sin tro??
  Vad detta beror på är svårt att förstå, men en del utsagor menar på att han vågade inte stöta sig med Islam och det handlar just om att Islam är en politisk ideologi och har endast religionen till hjälp att hålla sitt folk på mattan!
  Berätta gärna det här till någon muslim så blir ni varse deras ilska som kommer att hagla över dig, använd gärna en skyddsväst för säkerhets skull.

 36. Vädret kan vara trist. För Svenska Kyrkans ärkebiskop är det hårdaste ordet hon vill använda när en systerkyrkas medlemmar slaktas. Mycket större energi lägger biskoparna ner på att stödja gutturala arabvrål från torn i det svenska offentliga rummet. Ett vrålande som ytterst är en maktdemonstration mot värdfolket. Man kan bara hoppas att svaret på ärkebiskopens likgiltighet blir att de 100 000 medlemmar som lämnar denna politiserande kyrka årligen stiger till det dubbla. Låt denna häst från Troja dö i tvinsot.

 37. Hon uttrycker sig på detta viset för att inte i onödan reta troende på Islam, men gärna ge en känga till dem som ser Islam som något opålitligt.

 38. En utveckling kan vara ”trist”, VA? Det som verkligen är trist är denna osannolika människan, Antje Jackelèn. Varför ska man ha en muslim att representera kristendomen i Sverige?

 39. Ärkebiskop? Nja, snarare ärkehäxa. Svenska kyrkan är helt i klorna på diaboliska krafter. Själv är jag med i Svenska kyrkan av kulturhistoriska skäl. En avgörande del av den svenska kulturen är bunden till kyrkan. Mycket smärtsamt att bevittna detta monumentala förfall. Läromässigt lutar jag mot traditionell katolicism.

   • Vilken religion pratar du om? Inte kristendomen hoppas jag för det är tack vare kristendomen det är ett brott/synd att skända småpojkar.

    • Är det? Inte enligt katolska kyrkan i alla fall. De ser det mest som att det skadar deras framtoning.

    • Försök inte ens, detta har försigått i mer än 1000 år och det vet du om och ändå försvarar du det. Hade detta hänt mitt barn planeten hade inte varit stor nog, jag hade hittat prästjäveln oavsett var han hade gömt sig.

     • Jag försvarar inga brott. Om du har ett uns kunskap om kristendom så vet du att våldsbrott är helt förkastliga. Våld är något man tar till i rent försvarsyfte. Så försök inte.

     • Enkel fråga, försigår detta och har det försigått i minst 1000 år? Ja eller nej.
      Eftersom jag är en ateist kan jag det mesta om religion.

    • Det försigår nu, när jag skriver detta finns det en präst någonstans som skändar ett barn, jag rekommenderar filmen Spotlight, I Boston området var 90 präster involverade och det inkluderade en kardinal.
     Detta enda som katolska kyrkan oroar sig för är deras framtoning, barnens väl och ve bryr de sig inte om.

 40. Just när en sak kan missförstås, så är det extra viktigt att folk på hennes position uttrycker sig så att missförstånd undviks.

  Men det verkar vara för mycket begärt av inkvoterat pk-folk.

 41. När muslimer inte får igenom sin vilja reagerar de som
  de gör senast nu i Gaza.
  Det är samma mönster i Sverige men i mindre skala som
  svenskar dagligen utsätts för.
  Det finns 500 tusen muslimer runtom i gettona i landet som är
  en stor krutdurk om myndigheterna sätter press på dem.
  Se och begrunda detta vad som kan hända.

 42. ”En del försöker missförstå det självklara.”, säger ärkebiskopen.
  Nej vi kan konstatera det uppenbara. När det handlar om muslimska offer forsar ärkebiskopens känslor fram i ”bestörtning” och ett ”Herre, förbarma dig!”.
  När det handlar om kristna offer och kyrkor nämns inte ens detta utan det enda som kommer fram är ett ”trist” om utvecklingen.
  Vilken skymf mot all anständighet!

 43. Muslimer ser Kristna som ett hot i dessa miljöer, indoktrineringen som möjliggör att människans infödda sunt förnuft försvinner på beställning, att offra sitt liv och ens barns liv är bara en del av deltagandet av indoktrineringen. Det är ingen hjälp att ignorera verkligheten. Atjé Jackelén är bara en representant av ett trosamfund som blir låst i ”Värdegrunden-ideologin” det vill säga Islamister och relegion dödar inte människor, muslimer vill oss väl i dessa länder samt Svetsarn ska vinna valet, ah en sak till… mobba SD de ska hatas!.

 44. Utgångspunkten är att Kristendomen är stark och inte behöver stöd hos svenska befolkningen för sitt existensberättigande,
  men däremot Islam som av svenska kyrkan med många andra uppfattas som en ny företeelse här som är utsatt och behöver stöd för sitt existentiella berättigande.
  Då blir det två måttstockar.
  Samma sak med Stefan Lövfens tillskyndande och medkänsla när någon muslim råkat illa ut i Sverige, men tystnad då någon svensk fått plikta med sitt liv.
  Det sagt i generella svep.
  Men en av effekterna som denna ”skyddsreflex” medför är att den expansiva och aggressiva muslimska populationen utnyttjar denna ”skeva” sympatiyttring och flyttar fram sina positioner bit för bit.

 45. Hon borde väl för tusan lärt sig att vi har henne och andra fiender under uppsikt.
  F.ö. tycker jag det vore en bra ide’ att återinföra statskyrkan. Det betyder inte att jag skulle återinträda men det signalerar i viss utsträckning till muhammedanerna att de befinner sig i ett land med tusenåriga kristna traditioner. Dessutom skulle det vara svårare för kyrkan att spela under täcket med islam.

  • Där allting är tvärtom. ”Feminister” är anti-feminister och strävande
   för yttrandefrihet och självbestämmande stämplas som ”mörka krafter” av de som vill ha all makten.

 46. Jag reste runt under 2 månader i Indonesian för 35 år sedan och jag måste säga att på den tiden kunde man inte se någon direkt konflikt mellan folk beroende på religion. Säkerligen fanns det men inte speciellt utbrett.

  Landet är speciellt på många sätt men knappast ett naturligt land geografiskt eller etniskt. Vi skulle kunna kalla landet ”Stor-Java”, där över 60% av befolkningen bor. Landet började formas innan europeiska kolonisatörer kom dit. Det var arabiska sjöfarare som först kom med islam, vilket passade utmärkt för den lokala makteliten och små sultanat kom att uppstå lite överallt. Indien är ett annat land som påverkat denna övärld väldigt mycket. De kom med hinduism, buddism och senare även islam. När islam blev dominerande i Indien följde de även med till Indonesien via handeln.

  Holländarna ärvde detta med kolonaliseringen av den indonesiska övärlden. Java var nästan uteslutande islamiserat och så var även kustlinjerna efter Sumatra, Malacka halvön. Resterande delen av övärlden hade islam rotat sig på lite strandhugg här och där (inkl. i Burma, Thailand och Filippinerna). Kolonialmakten hade inga större intressen av att sprida kristendomen i landet utan sådant skedde via missionärer relativt oberoende av den Nederländska staten.

  När självstyret kom efter 2:a världskriget hade kristendomen etablerat sig främst i områden där inte islam hade etablerat sig d.v.s. där naturreligioner dominerade. Med självstyret tog Java allt mer kontroll över hela övärlden och kolonier med javaneser (muslimer) uppmuntrades över hela övärlden. Konflikter mellan lokalbefolkning och invandrade javaneser började och det religiösa var nog relativt sekundärt. Javaneser var inga fanatiska muslimer och de blandade gärna sin islam med äldre seder och traditioner. Det hade snarare att göra med land, fiskevatten och politisk makt.

  Den politiska islamvarianten har kommit senare med ökade kontakter mellan islamska länder och dess folk. Staten Indonesian har påbackat islamiseringen främst genom sin bosättningspolitik men även genom sättet de utnämner statliga ämbeten.

  Det bör tilläggas att ön Bali lyckats behålla sin hinduiska kultur, trots att det vart omringad av javanesiska sultanat, vilket ändå visar att traditionellt så var islamiseringen inte primärt.

  • Bra sammanfattning, den bör dock kompletteras med massmorden på i Indonesien bosatta kineser under Sukarno. Med USAs goda minne, får tilläggas. De var ofta välbärgade, men beskylldes för att vara kommunismens tredje kolonn. Samt ockupationen av västra Nya Guinea, som aldrig tillhört Indonesien. Även det med USAs goda minne.

   • Jag tänkte faktiskt ta med det men jag tyckte texten redan var för lång. Kineser kom in under det hollänsdska styret och var ofta mellanhänder inom handeln. Jakten på kineser under Sukarno och då framförallt när han störtades i mitten av 60-talet var fruktansvärd.

    • Ja, längden sätter tyvärr ofta stopp för att vara tillräckligt uttömmande. Det är oerhört viktigt att folk får ett begrepp om historien. Det är endast genom en förståelse av den historiska utvecklingen som vi kan förstå hur vi hamnat där vi är. Och hur andra hamnat där de är.

     • Det är bristen på historisk kunskap som för debatter på så låg nivå som de ofta är idag.

 47. När Östtyskland föll 1991 trodde säkert alla att Stasi var ett minne blott. Att de skulle flytta verksamheten till Sverige och köra vidare här var det väl ingen svensk som trodde. Begreppet ulv i fårakläder kommer till pass. Sverige är fullt av gamla kommunister som infiltrerat statsapparaten (inkl public service). En utrensning behövs! ”Är du eller har du varit med i det svenska kommunistpartiet?”

  http://www.friatider.se/siewert-oholm-jackelen-maste-tala-ut-om-ddr-spionen

  http://www.dagen.se/dokument/de-fangslades-pa-grund-av-stasiprasten-1.104887

  • Som en kille skrev på Avpixlat för några år sedan.(Föregångare till Samhällsnytt)
   ”DDR försvann inte – det flyttade bara lite norr ut.”

   Säger det mesta om tiden i Sverige, sedan murens fall, om vi nu bortser från 68:a rörelsens influenser samt Palmes regeringsår.

 48. Hon är väl rädd för att journalistpöbeln skall anklaga henne för islamofobi och ”hate speech” så att hon blir avstängd från Twitter.
  Censuren är ju ett faktum idag, speciellt på Twitter.
  Eller så är hon precis så galen som hennes tweets antyder.

  • Präst eller biskop dom predikar något som inte existerar och ett påhittat ord från människan GUD ?

 49. Med tanke på hennes valspråk , är det väl ingen tvekan om vart hon placerat sina sympatier. Allahu akbar. Hon är i gott sällskap med vår utrikesminister, Wallström, som i skrivande stund bara har 116 dagar kvar i maktens korridorer.

  • Drömmer du om att nästa kommer vara bättre? Sluta dröm. Satan har redan tagit över den institutionen.

 50. Antje Jackelen är den sämsta ärkebiskop vi har haft. Och med hänvisning till det hon sagt och gjort så kan jag inte tro att hon är kristen. Hon måste vara antingen galen eller muslim. Hon agerar i a f till stöd för ospridande av galen islamistisk fanatism. Antje Jackelen är ett hot mot vanliga kristna värderingar. Hon vill oss (vanliga hederliga svenskar) illa.
  /CC

 51. Hustrun och jag utgick ur ”dårhuset”, kallat den svenska kyrkan, för 15 år sedan!
  Kan bara konstatera att det var ett av de fåtal bra beslut Vi har tagit genom alla år, hoppla ”svenska muslimkyrkan”!
  Har alltid undrat om denna kvinna har ett förflutet som ”inflytelseagent”, utplacerad av DDR / Stasi?

 52. Svenska Kyrkan samlar in pengar till moské.

  Sedan ett antal år driver Svenska kyrkans församling i Nacka ett projekt för att bygga en moské i anslutning till den befintliga kyrkan i Fisksätra i Stockholm. Den planerade gemensamma byggnaden går under namnet ”Guds hus” och beräknas kosta 39 miljoner kronor, ett belopp som kyrkan nu försöker samla in via en stiftelse.

  Man tror inte det är sant. Inte undra på att folk flyr svenska kyrkan.

 53. Twitter Kommentarerna man läser är dock rätt komiska:

  ”Det finns 2,3 miljarder kristna. Kristna har dödat fler muslimer än islamister kristna. Vilken Imams tolkning av Jihad? Ursprungs Jihad tillåter inte anfallskrig som är förbjudet i Koranen. Den väpnade aspekten av Jihad styrs av ett noggrant regelverk.”

  ”Det är förbjudet att döda kvinnor, barn, åldringar, icke stridsdugliga män? Anser du då att det är att följa Koranen? Det är tolkningar av koranen som utnyttjas av män för egna egoistiska intressen makt och vinning.”

  ”Det var inte Islam utan Islamism = politisk makt religion. Hur många erövringskrig har inte kristendomen (politisk kristendom) utfört och utför än idag?”

  ”Dom följer en tolkning av en Imam som vill ha makt över andra. Det finns inom alla religioner. Män som utnyttjar religioner för egen makt och vinning. Att det sedan finns människor som tror, följer dessa män, är en gåta.”

  ”Hur tänker du då? Jag menar, att kristna skulle vara de mest förföljda? Det där får du nog utveckla.”

  ”Kristna slaktar muslimer i centralafrika.
  Det är det knäpptyst om.”

  ”Kristna rebellgrupper ställer till med elände, dödar och begår terrorbrott I INDONESIEN.”

  • Tja, de Abrahamitiska religionerna är ju släkt. De kristna makthavarna har dessutom hellre litat till GT än Jesu´ förkunnelse och exempel.

 54. Ingen tvekan om att hon, svenska kyrkan och regeringen står på dödskulten islams sida. Av någon anledning hatar de svenska folket.

  • Vänstern lever av och på hat. Utan hat skulle vänstern rasa samman.
   De behöver bara ha en gemensam hatfaktor, spelar egentligen ingen roll vad, de kan hata sig själva så länge de får hata.

 55. Om man har slutat tro på Jesus och hans fader och gått över att omfamna annan gud då ska man berätta…..

 56. Antje Jackelén är en politisk vänsteraktivist. Hon har ingenting med människors behov av religion och tro att göra.

  Ta hand om de pengar svenska kyrkan tillåtits samla på sig, istället för att tillåta islamisterna att ackumulera bidrag de också.

  Gamla kyrkor betraktas lämpligen som kulturminnesmärken framledes.

 57. Det är tur för ärkebiskopen att gud bara är ett fantasifoster, annars hade hens dom blivit hård

 58. Inte alla i Svenska kyrkan gillar sin biskop

  När Antje Jackélen hösten 2013 svarade på frågor inför sin utnämning. En av frågorna var: ”Ger Jesus en sannare bild av Gud än Muhammed gör?” Att hon inte omedelbart svarade ja, utan kom med en lång utläggning om att det finns många vägar till Gud, upprörde många. Prästen och professorn Eva Hamberg sa i protest upp sig från sitt prästämbete och lämnade helt Svenska kyrkan.

 59. Islam vill bara ha islam och det visar de när de tar över.Islamiseringen måste stoppas nu i Europa!

 60. Om Antje Jackelen och den vänsterradikala ledningen inom Svenska kyrkan avgår från sina poster. Så går jag med glädje och anmäler mig som medlem.

 61. Att vara medlem i Svenska kyrkan idag betyder att man indirekt stödjer islamistisk terrorism. Jag kan inte tolka det på annat sätt. Mig har de iaf inte fått en spänn av sen 80-talet då jag gick ur . Fler borde göra detsamma.

 62. Kyrkans förmögenhet borde delas ut till alla som är födda till den. Sedan kan pisskoppen göra vad fan hon vill.

 63. För att stödja kristendomen har jag varje år i deklarationstider accepterat de tusenlappar som Svenska Kyrkan anser sig ha rätt till.
  Men nu är det faktiskt nog.
  Med stasiludret jackelén vid rodret har kyrkan blivit en sosseislamistisk maktfaktor.

 64. Denna idiot är en av de stora anledningarna till att jag lämnade Svenska kyrkan.

  Svenska kyrkan är fullkomligt nedlusat av vä[email protected] som nu förstört vårt kulturarv för tid och evighet.

  VIlka tror ni först blir ett huvud kortare vid ett islamistiskt övertagande i Sverige?
  Jo, just det… Kyrkans folk som varit nyttiga idioter!!

 65. Är du fortförande medlem i svenska kyrkan så gå ur….för guds skull. Det är ingen riktig kyrka längre, bara ännu en politisk plattform för världens globalister.

  Kyrkan talar idag mer om klimatfrågan, invandringen, HBTQ frågor och feminismen än att man hör något om Jesus eller Gud. Vem behöver en politisk kyrka?……..svar: ingen!

  • Tur man sparat hörselkåporna, trodde väl aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle komma att behöva dom i dessa fall.

  • Det här varnade Ny Demokrati för på 90-talet och blev utskrattade.Tragiskt att behöva säga det men”skrattar bäst som skrattar sist”.

 66. Denna förvirrade individ till ärekebiskop har med sitt ”ALLAHU AKBAR” -jublande skapat en maxinflation på KRISTEDOMEN i vårt svenska samhälle och vår kultur!

 67. Det var länge sedan svenska kyrkan var en kyrka för svenskar idag är det ett skämt ! Dom har böjt sig fram och hoppas islam tar med sig
  vaselin och gör det lättare .

 68. Alltså jag fattar inte vad är skillnaden i de två exemplen….?? Inte för att jag inte vet att ärkebiskopinnan är …eh luddig i sina uttalanden…men detta var inga bra exempel på det..

 69. Den kvinnliga (?) versionen av özz nujen. Båda pedoprofetens aktiva quislingar som bidrar till de destruktiva krafter som tvingar fram ”lösningar” som vi inte sett i Sverige på mycket länge.

 70. Skönt att inte ha någon talan i ätendet. Gick ur Sv kyrkan för många år sedan.

  Väntar nu på att begravningsverksamheten ska förstatligas och få en egen myndighet. Så länge det inte sker är Sv kyrkan absolut inte skild från staten (en chimär), det är t o m Skatteverket som tar in begravningsavgiften. Fy f-n.

  ”Begängelsemyndigheten” med en helt oreligiös GD som chef. Det är mycket hög tid för denna förändng och varför står den inte på dagordningen?

 71. Antje Jackelen är en en kvinna som låtit sig bli förförd av makt och pengar som
  hennes dolda agendan bakom genererat.
  En infiltratör iförd biskops mundering är en styggelse för kristendomen och
  dess sanna lära. Antje Jackelen förebild som kristen uppfattas som falsk och
  den kristna trons sanna efterföljare känner inte igen det kristna budskapet som
  hon företräder och återspeglar i sina uppfattningar och uttalanden.
  Antje arbetar för den nya världsordningens avskaffande av en unik kristen kyrka
  som istället ska införlivas med alla andra religioner och bli en del av den Nya
  Världsordningens enda tillåtna religion.

  • Precis man ska inte har en ifrågasättande inställning till nyheter, för det finns ingen propaganda mer i nyhetsbevakningen.
   När man har läst segermakternas beskrivning av det som hände i historien, ska man inte ifrågasätta något, utan bara svälja rubbet och zappa fram VM i fotboll.

  • 100% Globalistpropaganda. Man tvingas betala licensavgift och sedan propagerar de för Sveriges överlämnande till FN och smutskastar alla som vill behålla sitt land påverka sitt eget öde. Att dom aldrig skäms. Det är precis som en sekt. En maktgalen sekt.

   • Värsta är egentligen inte globaliserande. Utan det är våra politiker som inte skyddar oss utan utrotar oss istället. Svenskarna o Sverige ska vara i första hand.

    • Självklart, svenska folket är trots allt deras chefer. Till skillnad från Globalistoligarkerna som inte är det. Men det verkar som om politikerna glömt det.

   • Bestaende av militanta fe minister,batikhaxor och som en rav i ett honshus.SVT runkaren i Norrland. Han blev inte langvarig nar det uppdagades vad han pysslade med pa sin fritid.

  • De har dock ett gigantiskt problem, folket vet att det är just de som skapade FakeNews som en propagandaorgan åt makten, den politiska och den ekonomiska makten .

  • Åke Bonnier är precis som Antje en stor vän av gayrörelsen och har deltagit i pridefestivalen. Dom är både anhängare till den ekumeniska kyrkan vilket förespråkar ett närmande av religioner och på sikt strävandet efter en världsreligion. Precis som du Pansy är Bonnier en stor Israelvän.

  • Ake Bonnier tillhor Bonnier klanen. Ake Bonnier ar mycket rik. Formogenhet pa 2 miljarder kronor. Herrens lott ar olika.

   • “Sannerligen, det är svårt för en rik att komma in i himmelriket. Ja, jag säger er: det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i Guds rike” (Matt 19:23-24)”

   • Och denna sverigefientliga klans förmögenhet är byggd på pornografi. Men skenhelighet är dom bra på.

  • Då skall du se att kyrkoavgiften kommer att läggas på skattsedeln, som allt annat folket inte vill ha.

  • Alla präster inom svenska kyrkan behöver inte nödvändigtvis tycka likadant, men de är desto mer insatta i profetiorna och det finns sådana, som till och med har förutsagt Anje.
   Vilken profetia jag tänker på,
   det kan säkert de flesta räkna ut.

 72. Detta vidriga krypande för islam gör mig illamående. Jackelén har en nattsvart själ lika genomrutten som islam själv.

 73. Kyrkan är väl ungefär lika relevant som facket och Nalle Puh. Nä förresten, Nalle Puh har mycket klokhet att dela med sig av.

 74. Antje Jackele’n ,det pagar en ”trist” utveckling i mellersta ostern. Den kristna minoriteten haller pa att utplanas. Varldens aldsta kristna forsamlingar finns snart inte langre. Kannerdu till det Arkebiskop Antje Jackele’n ? ”Trist” eller hur .

 75. Hon inbillar sig att hon har fördel av att fjäska för muslimerna men de föraktar oss kristna och förmodligen ännu mer p g a hennes feghet och att hon stryker dom medhårs. Det är mer ärligt att kalla dom för det dom är nämligen ”satans mördare”.

  • Systemmedia är en garant för att alla håller sig i PK-ledet. Alla andra misstänkliggörs och rasist-stämplas.

 76. Jackeléns karriär och makt styr hennes val i livet, inte tron på gud. Ann Heberlein skrev tidigare om en annan vänsterpräst, som valde att tala om sitt egna själsliv, istället för att ge styrka åt dem som vårdar sin kristna tro.

  Självupptagna människor de där vänsterprästerna.

  • Föga förvånande att ca 100.000 lämnar kyrkan årligen……” fädernas kyrka” minns ni den psalmen ?Den sorterades ut för flera år sedxan

 77. ditt jobb som ärkebiskop är att i alla lägen försvara den Kristna tron och alltid fördöma brott mot Kristna.
  ditt jobb är inte att fördöma dåd mot moskéer som muslimer sinsemellan begår mot varandra, det är imamernas jobb att fördöma dåd mot moskéer.
  om du inte kan försvara den Kristna tron och fördöma brott mot Kristna då ska du avgå med omedelbar verkan och lämna över till någon som kan försvara Kristendomen.
  jag som kristen skiter fullständigt i om muslimer bombar varandras moskéer det är deras konflikt inte min.
  Antje Jackélen du är inget annat än en Kristofob en falsk Kristen.

  Matt 10:34-36
  Tro inte att jag har kommit med fred till jorden. Jag har inte kommit med fred utan med svärd. Ty jag har kommit för att ställa en man mot hans far, en dotter mot hennes mor, en sonhustru mot hennes svärmor, och mannens husfolk skall bli hans fiender.

  • Tack för denna vers.
   Moderna kyrkan har gjort Jesus till en tönt som ska ta stryk till höger och väster. Vända kinden till är den mest missbrukade budskapet. Jesus vände inte kinden till ondska och Satan.

   • De svenska prästerna borde fråga sig om Jesus hade välsignat synden, exempelvis Prideparaden, dvs homosexualitet.
    Om de innerst inne känner Jesu tankar och lära, men handlar tvärtom idag, så borde de bilda den ”nya rena svenska kyrkan” och lämna Antjes kyrka därhän.

  • mycket bra skrivet precis så är det hon är en ulv i fårakläder.
   hon är en infiltratör som är där bara för att förstöra den svenska kristna fädernaskyrkan. hon avskyr allt som har med svenskhet o svensk kristendom.
   hon tror inte ens på Herren Jesus som frälsaren utan hon bryr sig mer om Islam än om Kristendomen.
   hon är falsk o bör avgå. så länge hon är ärkebiskop så kommer det bara gå åt helvete för Svenska Kyrkan.

 78. När man är en kristen ledare så är det två – 2 – saker man skall lära sina följare vad islam angår.

  Detta är att islam är en irrlära och att Muhammed var en falsk profet.

  Inget mera finns som kristna behöver veta om islam.

  Det som är trist är att så många kristna ledare inte begriper något så okomplicerad.

 79. Att säga det är trist när muslimer mördar kristna, men med bestörthet utropa herrens förbarmande när muslimer mördas. Vad säger det om den biskopen, i min värld en falsk profet i biskops utstyrsel. Jag har gått ur kyrkan, för tre år sedan, pga henne.

 80. Hur kan vi ha en tysk ärkebiskop? Duger inte en svensk dito med kristna värderingar. Hon tror att man kan stryka Islamister medhårs och att de vänder andra kinden till.

  • var är svenskarna som bryr sig om fädernaskyrkan när det är kyrkoval?
   det verkar som om svensken skiter i allt

  • Hjärtskärande. Så som politiska klimatet är idag kan du bli kallad till polisförhör för dessa länkar som du sprider. Domedagen är nära.

  • De här klippen är så fullständigt djävla vidriga, så jag grejar inte att se klart ..

   De visar ochså mycket tydligt vad det är för krafter vi har att göra med. ..

 81. Om Jackelén följer Bibeln så vet hon också vad Bibeln säger om kvinnor i kyrkan.

  ”Liksom kvinnorna tiger i de heligas alla församlingar skall de tiga i era församlingar. De får inte tala utan skall underordna sig, som också lagen säger. Vill de veta något, skall de fråga sina män där hemma. Ty det är en skam för en kvinna att tala i församlingen” (1 Kor 14:33-36)
  ”En kvinna skall i stillhet ta emot undervisning och helt underordna sig. Jag tillåter inte att en kvinna undervisar eller gör sig till herre över mannen, utan hon skall leva i stillhet…” (1 Tim 2:11-12)

  Kristendomen har skrivits om för att passa den moderna kvinna.
  Hyckleri i Guds namn, vad tycker Gud om det?

   • Passar inte Guds ord så tolkar vi dem bara annorlunda. Märkligt sätt att bli präst på.

  • Gud är sannerligen inte politiskt korrekt. För att förstå varför Paulus (eller?) skrev så här måste man gå till Första Moseboken där Eva lurades av ormen (Satan enligt Uppenbarelseboken).
   Jag lyssnade på radion igår och hörde att den moderna New Age -rörelsen är precis som den gamla, men mer materialistisk, och kallas Now Age. En överväldigande majoritet i rörelsen är kvinnor. Och vi är nog många män som kan vittna om att det inte är svårt att lura en kvinna och få henne att tro på det mest absurda. Tryck bara på rätt känsloknappar. En så naiv själ skulle lätt kunna utnyttjas av onda män för att smyga in skadliga läror i församlingen.

 82. Kyrkans stöd för HBTQ och Pride blir svårt att komma runt. Att uppmana till sådana meningslösa perversioner och sjukdomsrisker är antikristet. Prideparaden är en hednisk orgie. Personligen undrar jag vad som hände med logos.

 83. Vad ska hon göra ? Ska gå emot 87% av folket och deras taleskvinnor och män i riksdagen.
  Ska hon få hela media mot sig och journalister gå hem till henne för intervjuer med kameror som det passar dem och fördöma henne i nyhetsprogram på nyhetsprogram och debattprogram på debattprogram och av författare och kallas ”fascistbiskopinnan” och annat nedsättande och gudstjänster störas av aktivister och kanske kastas in en handgranat under predikan och olika kyrkliga evenemang och till sist tvingas avgå?
  Kan ju inte göra sig till martyr.

 84. Jackalén verkar inte vara en speciellt lämplig ledare för den kristna kyrkan. När jag frågade en präst i min hemförsamling så sa han: Vi bryr oss inte så mycket om vad hon och andra politiskt tillsatta tycker för de är mer politiker än kristna.

 85. Hennes ”Herre, förbarma dig!” med t.o.m. utropstecken, visar en spontan reaktion kommen från hjärtat – kärleken till en usel, primitiv s.k. religion.

  Hon (jag skriver ’hon’, för jag mäktar inte med att ens nämna denna vederstyggliga persons namn) visar tydligt vad hennes hjärta också är fyllt av – hätskhet mot den religion hon påstår sig representera.
  Jag tycker hon ska konvertera och bli imam i något avlägset, MYCKET avlägset land.

 86. Svenska kyrkans biskopar säger sig inte acceptera Sverigedemokraternas människosyn men tycks inte ha några problem med koranens människosyn. Här kan man tala om att sila mygg och svälja kameler! Skrymtare och hycklare är de. Likt vitmenade gravar som är fyllda med de dödas ben och allehanda orenlighet.

 87. Det ligger något i ärkebiskopens försvar. I det ena fallet talar hon om ett individuellt terrordåd och i det andra om den politiska utvecklingen (som hon tycker är trist).

  Själv tycker jag att utvecklingen inom Svenska kyrkan är väldigt trist.

 88. Hon har trots allt gjort en massa för kyrkans ekonomi, varvid det mesta negativt.

  Jag och flertalet andra jag känner som har gått ur kyrkan har som anledning angett hennes horribla och förolämpande valspråk.
  ”Gud är större” finns förvisso i bibelns texter men är inte lika vanligt som uttrycket på arabiska som blir ”Allahu akbar” och är Islams trohetsbekännelse.

  Även om jag inte är eller var direkt kristen så är det förolämpande att som kyrkans högsta ledare agera som propagandaambassadör för en annan religion.

 89. Hon är en av feministerna som ligger bakom islamiseringen av Sverige, välkommen till Islamska Staten Sverige!

 90. Rätta mig om jag har fel, men jag hörde något om att en delegation från Kyrkan gjorde ett besök i Burma för att undersöka förföljelsen av muslimska rohinger. Har det gjort något liknande för att undersöka förföljelsen av kristna?

 91. Svenska kyrkan har länge varit en plats för pk dyrkan och en beundran för islam med ärkrhenet a.j som högsta ledare är kyrkan slut…😎😎😎

 92. Klart som fan att antikrist Jackelén har mer förbarmande med tillbedjare av dödskulten, jag säger bara Jackeléns ordspråk!

 93. Hon ser frågande UT!!
  Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?

  Detta ordspråk är ett citat från Kung David (Ps. 22).

 94. Apropå ”trist”. Jag tycker det är ”trist” att svenska kyrkan har utsett denna där Jackelén till sin ärkebiskop.

 95. Antjé Jackelen: Vi som är uppväxta i svenska kyrkan, döpta, konfirmerade och fortfarande medlemmar är faktiskt inte korkade. Vi har lokalt träffat präster som vi gillade. Vi uppskattade dem vid ceremonier från dop över giftemål till begravning.

  Sedan började förfallet från kyrkan med Karl Gustav Hammar för att fullbordas med dig Antjé. Som chefen är agerar de anställda. Nu har vi biskopar i Växjö och Skara om förordar Islam. Det är ditt ansvar. Du törs inte tala för den Svenska Kyrkan. Avgå!

 96. Vem bryr sig om vad en biskop har att säga? Seriöst, finns det någon människa i vårt samhälle som är mindre intressant att lyssna på än en idiot som baserar sin tillvaro och världsbild på sagofigurer? ”Vi ska idag diskutera situationen i Mellanöstern med Sven-Erik Hägglund, som 1982 disputerade i Bamse”.

  • Nej, må så vara. Men hon – tillsammans med ett flertal andra judasfigurer i kyrkans ledning – har en kolossal makt att påverka saker och ting i mycket negativ riktning. Vi får inte låta den skenheliga ytan förleda – från förnuftet.

   • ”Kolossal makt”? Nja, det är väl att överdriva rätt rejält? Vi snackar trots allt om Sverige, där ytterst få (eller förödande många, beroende på om man jämför med resten av världen, eller hur det borde vara) har låtsaskompisar i vuxen ålder. Klart att det finns några få idioter kvar, men speciellt många är de inte (KD hade inte behövt stödröster från M om så hade varit fallet).

 97. När en fransk, äldre präst slaktades av muslimer i sin kyrka under gudstjänst hörde man inte några protester från Svensla Kyrkan. Rätta mig om jag har fel!

  • En svensk pensionär som blivit misshandlad och sedan kritiserat den nya ”adeln” blev bötesfälld för hets mot ”folkgrupp” eller vad man nu kallar islam, Sverjet är helt sjukt idag, snart ligger tokdåre-landet ute till försäljning på ebay – men blir nog inga bud!
   Svenska väljarkåren har med berått mod eller genomdum stupiditet sålt landet till absolut lägstbjudande!

 98. Både ärkebiskopinnan och özz har målat in sig i hörnan där det blå skåpet står. Och nu är hörnskåpet fullsketet. Enda möjligheten för de båda ”kulturpersonerna” att återfå ett uns av respekt är nu att de tillsammans ställer upp och vinner ”Let´s Dance” med Svenska Akademien som doa-kör. Annars återstår bara alternativet att jakelen donerar kyrksilvret till postkodlotteriet och özz utnämner sig till kung i Kurdistan.

 99. Antje Jackelénär inte så mycket för kristna helt enkelt. Det bevisar hon gång på gång. Lite märkligt kan tyckas.

 100. Jag tycker det är jättebra, att hon så öppet och oblygt, visar att Svenska kyrkan inte har något med kristendom att göra längre överhuvudtaget, utan är en ”supporter-klubb” till imperalistisk islamism.
  Nu kommer än fler vettiga Svenskar gå ur kyrkan, förhoppningsvis kan kristendomen helt dö bort och ses för var den är, en sinnessjukdom på lite sikt.
  Vänligen
  Oscar

  • Människor som har det svårt, kan få hjälp av att tro. Tron exploateras hänsynslöst av fifflare. I Sverige har politikerna återigen upptäckt denna nisch.

 101. Entrism (eller entryism, möjligen också politisk infiltration) är en politisk taktik, varigenom en viss organisation genom att efter en förutbestämd plan låta vissa av sina medlemmar – som då fortfarande är lojala med sin gamla organisation – söka inträde i en annan organisation, i allmänhet en betydligt större sådan, för att där värva medlemmar till den första organisationen, bygga upp ett inflytande för den första organisationen i den andra organisationen, eller helt enkelt ta över den andra organisationen. Syftet kan också vara att öppet försöka påverka den andra organisationen i en viss riktning.

  Wikipedia

  https://imageshack.com/a/img921/8836/5VAvbV.jpg

 102. Motbjudande, skenhelig godhetsposör. Kulturmarxist. Vem vill vara medlem i Svenska kyrkan som troende kristen? Det är ju en genompolitiserad vänstersekt som kidnappat kyrkan.

  • Bra begrepp! Godhetsposör… Enligt Paul Gottfried utgör detta att posera (visa upp sina goda egenskaper) en i grunden religiös handling. Mer om det i boken ”Mångkulturalism och skuldens politik” som kommer på svenska i sommar. Skuldens politik handlar om att vita västerlänningar enligt nymarxistiskt tänkande bär på en skuld pga förfäders synder i form av kolonialism och korståg. Men genom att posera som god, ropa ut sin avsky mot sin kulturella grupp och dess brott eller genom att se till att man tillhör någon av de utkorade ”utsatta” grupperna kan man konvertera till till bli ett offer och rentvå sig. En form av modern självspäkelse.

 103. Att nu Sverige fått en Ärkebiskop som i grund och botten ställer sig tvivlande till Jungfru Marias jungfrufödsel , är en skymf för den lutherska tron och den svenska kyrkans trovärdighet .

  • Jungfrufödsel ska i forntida arameisk kulturtradition ha inneburit att kvinnan (flickan) blev gravid före sin första menstruation. Händelsen var extremt ovanlig, men fler exempel än Jesus ska ha funnits. Barnen som föddes ansågs heliga och ha kommit till genom någon form av gudomlig inverkan. Resten är historia, eller om man så vill, missförstånd och felöversättningar som kommit att utgöra fundamentet i en nu tvinande världsreligion.

   • A ha ! Är det därför som också den förre ärkebiskopen Hammar , betvivlade Jesu Uppståndelse ? . Vilka fina företrädare vi har som representerar vår religion, och får sitt dryga arvode av skattebetalarna .

 104. Denna kvinna är en missanpassad biskop och borde rimligen avgå och lämna över till någon med kristna värderingar och mer vett i huvudet!

   • Kan inte påstå att jag uppfattar svenska staten som mindre islamistisk än svenska kyrkan, det är elefantskit på båda sidor staketet!

    • Den svenska statschefen måste vara kristen/protestant. Även om undersåtarna utverkat att få tro på pastafari eller islam…

 105. När jag ser såna där företrädare för den kristna kyrkan känns det mer än nödvändigt att finna tron på något enkelt ställe, så långt bort man kan komma från en sådan person. Hon kan hålla på och trixa som hon vill, men någon företrädare för mig är hon inte. Jag söker inte tron som den hon tror sig företräda. Förvinn ur min åsyn.

 106. Som en reaktion mot Löfven hårdare tag mot tiggarna sitter de inte längre, nu ligger de ner med tiggarkoppen utsträckt.

  • Vi får hoppas att Löfvén tvingas inta samma ställning efter valet! Ingen normal människa röstar idag på 7klövern.

 107. Jag minns som 8-åring att jag satt på golvet och bläddrade i den nyhetstidning som kom i brevlådan var dag. Nu 55 år senare vill jag inte ens läsa vad som står i lokalpressen. Själv tycker jag det verkar märkligt, men någon slags anledning måste det finnas därtill.

 108. Hej alla barn nu blir det barnprogram,
  titta nu vad farbror Muhammed tar fram!
  Bombbälte och koran och nu ska vi höra,
  vad man med bombbälte och koran kan göra:
  Rabbla i boken och spräng dig till flis,
  så har du fixat ditt paradis!

 109. Att en sån tokdåre som Antje Jackelen får fortsätta inom svenska kyrkan är totalt obegripligt. Jag gick ur för flera år sen, gör det ni också – om ni inte är islamister förstås.

  • Var helt och hållet hennes förtjänst att jag för ett par år sen tog steget och lämnade svenska kyrkan!

   När hon vid den tidpunkten fick så många att lämna svenska kyrkan var det förvånande att hon fick fortsatt förtroende av högsta ledningen!

   Om en företagsledare hade haft samma dåliga inflytande i ett företag, hade han / hon fått lämna in sin avskedsansökan med omedelbar verkan!

  • Ja, vad jobbigt det måste varit för henne att känna sig tvingad att spy ur sig nånting. Nu blev det ett ”trist” i alla fall. Måste tagit emot.

  • Jag förstår dig men det hade varit bättre om du engagerat dig inom kyrkan i stället. Kulturmarxisternas mål är att ta bort all religion vilket du indirekt bidragit till

 110. Den lilla, lilla ärkebiskopen med sin stora, stora kräkla!
  Män i långklänning och den en märkligheten efter den andra.

  Hela svenska kyrkans pajasstämpel växer.

 111. Ärkebiskop Antje Jackelén är personligen orsak till att 1000-tals personer lämnat Svenska kyrkan, jag och min familj är några av dem!!!

 112. Jackelén är det som beskrivs i Bibeln:en ulv i fårakläder!
  Hon är satt att försvara den kristna tron, men springer i verkligheten islams ärenden!

 113. Likasinnade, snälla upplys mig!:
  Det här fruntimmret, sparkade TYS ut henne en gång i tiden? Hon har uppenbarligen ingen bortre gräns för när det berömda fingret skall upp i skyn gentemot de kristna, de västerländska; en riktigt vämjelig figur!

 114. Antje blev uppenbarligen ärkebiskop primärt därför att hen inte är en man. Eller varför fick hen uppdraget och vad väntade en sig när hen tillsattes? Hen kommer i vilket fall som helst förmodligen att bli ihågkommen som svenska kyrkans första kvinnliga ärkebiskop, hen som lyckades orsaka en medlemsexodus.

 115. Antje Jackelen representerar kyrkan lika lite som regeringen representerar folket, alltså inte alls. Deras representation är blott formell, i realiteten kör de sina helt egna race utan folkligt stöd.

 116. Hur kan Svenska kyrkan ha en biskop som dagligen bryter mot första budet.
  ”Du skall Inga andra gudar hava jämte mig”
  Man är ju ganska förvånad för att tusentals går ur kyrkan varje år……………INTE

LÄMNA ETT SVAR