På måndagen redovisade Migrationsverket nya siffror som visar att massinvandringen fortsätter. Med nuvarande mottagningstakt kommer migranter motsvarande ett nytt Växjö eller Karlstad att ha invandrat vid årsskiftet. Detta samtidigt som regeringen och statsmedia kommunicerar att man har stängt gränsen.

Samhällsnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat hur påståendet att Sverige har stängt gränsen inte stämmer. Siffror från Migrationsverket berättar om en helt annan verklighet.

LÄS ÄVEN: Sedan Sverige ”stängde” gränsen 2016 har en halv miljon uppehållstillstånd delats ut

I en ny rapport från Migrationsverket framgår det att invandringen till Sverige sker i oförminskad takt även i år. Fram till den 31 oktober har Sverige beviljat 75 460 uppehållstillstånd. Om invandringen fortsätter i samma takt också under årets sista två månader kommer vid årsskiftet 90 552 invandrare. Det kan sättas i perspektiv till städer som Karlstad med 94 194 invånare och Växjö med 94 274 invånare.

Hög andel anhöriginvandring

Facebook har samhällsdebattören Björn Olanders benat ut siffrorna från Migrationsverket där det tydligt framgår att en majoritet, hela 54,25 procent, av individerna kommer genom anhöriginvandring.

 

FORTSATT HÖG INVANDRING I OFÖRMINSKAD TAKT ÄVEN 2020!

Migrationsverket uppdaterade idag 2 november sin statistik och…

Publicerat av Björn Olanders Måndag 2 november 2020

Videoklipp från Arlanda cirkulerar

I sociala medier har ett videoklipp från Arlanda flygplats fått stor spridning. Det visar hur personal från Migrationsverket leder en grupp män genom flygplatsen med budskapet att gränserna inte är stängda. I kommentarsfältet har en person skrivit att scenerna är bekanta.

”Var på Arlanda för några veckor sedan. Terminalen var till hälften fylld med somalier på väg på semester till landet de nyligen flydde för sina liv ifrån.”

LÄS ÄVEN: Få migranter som kom 2015 jobbar: ”Ett misslyckande”

authorimage