Lamotte
Inrikes

Trygghetsvärd sparkas efter grova hot mot journalist

Publicerad 10/14/2020
Annons

På tisdagen uppmärksammade Samhällsnytt en person som skickat grova hot till frilansjournalisten Joakim Lamotte. Denna skulle visa sig arbeta som trygghetsvärd på en gymnasieskola. Efter uppmärksamheten har mannen ifråga sparkats.

Mannen som kontaktat Lamotte, Mirjet Sfishta, och bland annat uppgett att hans barn skulle ”knullas sönder som djur som ska avrättas” arbetade på elevhälsan på Thoren Business School i Malmö. Inlägget på tisdagen fick stor uppmärksamhet.

LÄS ÄVEN: Skickar grova hot till journalist – arbetar som trygghetsvärd på skola

På onsdagen meddelar Lamotte att Sfishta fått sparken. Trots att han var dömd för brott, narkotikabrott och drograttfylleri, anser skolan inte att man gjort något fel då man anställt mannen som trygghetsvärd.

Polisen ointresserad

Direkt då hotet gjordes kontaktade Lamotte polisen som han försåg med mannens namn, adress och personnummer. Efter några veckor kom dock det sedvanliga brevet där polisen meddelar att det inte längre finns någon anledning att fullfölja förundersökningen med motiveringen att ”vidtagna åtgärder har inte lett till att någon kan misstänkas för brottet”.

Det ska visa sig att man på polisen inte ens bemödat sig med att förhöra personen bakom de grova hoten – detta trots att de har alla de nödvändiga uppgifterna. Enligt förundersökningsledaren prioriterar man i stället bott som är enklare att utreda.

Jag undrar om jag verkligen hört rätt? Det minsta man kan göra är väl att förhöra personen?
I slutet av samtalet med polisen säger jag att om jag inte får någon hjälp av dem så kommer jag bli tvungen att lösa den här typen av problem på egen hand i fortsättningen.
För vad ska man ha polisen till om de inte ens anstränger sig för att utreda våldtäktshot mot barn?

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons