Låt Rasmus Paludan elda koranen utan polisskydd. Det tycker den profilerade vänsterjournalisten Owe Nilsson, känd från Tidningarnas telegrambyrå (TT).

Strax efter midnatt natten till torsdagen twittrar Owe Nilsson:

”Det enklaste sättet att bi av med idioter som Paludan är att låta honom bränna koraner utan polisskydd, så får vi se vad krypet törs göra.”

LÄS ÄVEN: Regeringens fatwa: Tar avstånd från ”högerextremisten” Paludan

Inlägget väcker reaktioner. Flera frågar sig om han med sitt inlägg menar att han hoppas få se Paludan lynchad av militanta muslimer.

Kallade Expressen-reporter för ”nolla”

Nilsson tvingas sluta på TT i december förra året sedan han på Twitter gått till hårt angrepp mot regeringen. Han har innan dess sin arbetsplats i riksdagen och är politikreporter för TT.

Faksimil

Den 68-årige murvelns avhopp är kulmnen på en längre fejd han har med sin arbetsgivare, som tycker att utspelen på Twitter allt för ofta kommer i konflikt med yrkesrollen som politikreporter.

Våren 2018 tvingas Nilsson göra ”Twitterpaus” efter att han vid elvatiden en kväll i maj kallat Expressens reporter Niklas Svensson för ”nolla”. Han är dock snart tillbaka igen med nya påhopp på personer han ogillar, bland annat på Joakim Lamotte.

Faksimil
Faksimil

Sedan februari i år driver Owe Nilsson enskild firma inom litterärt och konstnärligt skapande.

LÄS ÄVEN: TT-journalist i utfall mot Joakim Lamotte: ”Halvfigur”