tucker-orban
Inrikes

Tucker Carlsson på Ungern-besök – intervjuade Orban

Publicerad 8/31/2023
Annons

Den amerikanske TV-profilen Tucker Carlsson har varit på besök i Ungern där han höll ett längre tal till det ungerska folket och även intervjuade landets premiärminister Viktor Orban.

Carlsson inledde sitt tal med att förklara att han älskar USA men ändå känner att han å amerikanernas vägnar borde be ungrarna om ursäkt för de nedsättande uttalanden om Ungern, landets regering och det ungerska folket som företrädare för den sittande Biden-regimen ägnat sig åt.

Det senaste övertrampet i den vägen är att Demokraterna i USA anser att Ungern inte är tillräckligt multireligiöst utan ”alltför kristet”. Att på det här sättet alienera en av USA:s bundsförvanter i Europa är enligt Carlsson föraktligt.

”Trump den ende som kan rädda västvärlden”

Carlsson slog också fast att Trump är den ende som kan rädda västvärlden och att han därför hoppas på en återkomst för ex-presidenten näta år, något som Demokraterna försöker stoppa genom så kallad lawfare, dvs att få Trump fälld för brott som skulle diskvalificera honom från att ställa upp. Hela det nära halvtimmeslånga talet kan ses nedan.

Intervjuade Orban

Den amerikanska vänsterns trakasserier av Ungern var också Carlssons ingång när han under sitt Ungern-besök intervjuade premiärminister Viktor Orban.

USA är inte det enda land där det vänsterliberala och multikulturalistiska etablissemanget utsett Ungern till sin hackkyckling nummer ett för att landet med ett starkt folkligt stöd valt att gå en mer konservativ och nationalistisk väg där man bland annat säger nej till den massinvandringspolitik som skapat stora problem överallt där den prövats, inte minst i Sverige.

”Demokraterna i USA som forna kommuniststyret i Ungern”

Eftersom Ungern skälls för att vara så auktoritärt och på väg att montera ned demokratin, frågande Carlsson även Orban om det som nu sker i USA där man försöker stoppa sin främste politiske motståndare med lawfare är något som skulle kunna ske i Ungern och om det var något som föresvävat Orban själv när han nyligen ställde upp för omval.

– Att göra det som nu pågår i ert land, att missbruka rättssystemet mot en politisk motståndare vore otänkbart i Ungern. Det är så kommunisterna här agerade tidigare, sade premiärministern.

”Ungrare dör i Ukrainakriget”

Närheten till Ukraina och därmed till kriget där, var också ett samtalsämne under intervjun. Orban har tidigare varnat för att situationen kan eskalera till ett tredje världskrig.

Han nämnde också att även ungrare nu dör i Ukraina. Där finns en enklav med 100 000 – 150 000 personer i områden som tidigare tillhörde Ungern men nu är en del av Ukraina. Många av dessa slåss med vapen i hand för Ukrainas självständighet och återfinns bland de som stupat i strid. Hela den halvtimmeslånga intervjun med Orban kan ses nedan.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons