Samhällsnytt har tagit del av ett videoklipp som visar hur en tungt kriminell man ber sitt gäng filma när han förnedrar en polis. Mannen höjer rösten och frågar flera gånger om poliserna vet vem han är samtidigt som han kallar en polisman för ”fucking aspriant” och ”jävla fitta”. Mannen kommenderar även polismannen att lämna platsen med ord som ”ställ dig där jalla” – en order som polismannen åtlyder.

Det var på tisdagseftermiddagen som videoklippet som uppges utspela sig i Örebro började cirkulera på Instagram efter att mannen hade publicerat videoklippet på sitt eget Facebookkonto.

LÄS ÄVEN: Grovt kriminell fick gratis pizza av polisen – anhållen för nytt mord

Samhällsnytt kan berätta mer om händelsen där 28-årige Farok Ahmed Akra, som har bakgrund från Syrien och bor i det så kallade särskilt utsatta området Vivalla i Örebro, vägrade bli konfronterad av poliser som ville prata med honom. På Facebook beskriver Farok händelsen närmare och kallar polisen för ”särbarn”.

”När man undviker o prata med en polis som jag inte känner. Han säger själv att han ej vet vem jag är men ändå är jag misstänkt för narkotikabrott!!!!???? Han börjar ta tag i min arm när jag backar bakåt. Jävla särbarn till aspirant… lär dig skillnaden på ringa narkotikabrott och narkotikabrott. Hahahaha”

Beordrar polisman att lämna plats: ”Ställ dig där jalla”

I videoklippet syns det hur Farok ber en vän filma när han brusar upp aggressivt och börjar förnedra och verbalt attackera en polisman.

Farok: Filma. Vänta jag ska ha en film här så jag har vittne.
Farok: Vet du vem jag är?
Polisman 1: Sluta.
Farok: Varför rör du mig?
Polisman 1: Sluta.
Farok: Vet du vem jag är?
Polisman 1: Backa.
Åskådare: Vadå backa?
Farok: Han känner inte mig han kan inte komma och fucking ta på mig. Det här är inte vårat område. Jag är från Vivalla och har med Vivalla-polisen att göra. Jag vill inte komma till er mannen. Han hade rört mig av ingen anledning.
Polisman 2: Tagga ned.
Farok: Jag går ingenstans. Ring din yttre befäl mannen. Jag går ingenstans. Ring din yttrebefäl mannen.
Polisman 2: Men jag vet inte… vad… vad…
Farok: [Pekar i ansiktet på polisman 1] Jag är inget fucking barn din fucking aspirant. Tagga härifrån.
Polisman 2: Vad är problemet?
Farok: Han kommer och rör mig mannen av ingen anledning. Vet du vem jag är? Rör inte mig, håll käften din jävla fitta. Din pissluffare.
Polisman 2: Farok…
Farok: Gör inte så där med dina ögon. Om han inte vet vem jag är kan han inte komma och röra mig. Är jag misstänkt för någonting? Om du inte känner mig då är jag inte misstänkt för någonting. Kom inte och fucking rör mig.
Polisman 2: Farok…
Farok: Ta han härifrån så jag lugnar mig. Låt han ställa sig där. Låt han gå och ställa sig där. Gå. Jalla.
Polisman 2: Var ska vi ställa oss?
Farok: Vi står här framför mina bröder som vittnen av vad som sägs.
Polisman 2: Berätta.
Farok: Ställ där. Ställ dig vid bilen så ja.
Åskådare: [Skrattar]
Polisman: Berätta vad är problemet?
Farok: Han kommer emot mig och säger att jag är misstänkt för narkotikabrott. Vet du vem jag…

Tungt kriminell

Samhällsnytt kan berätta att Farok har en gedigen bakgrund i kriminalitet där han bland annat förekommer i belastningsregistret för rån, grov misshandel, misshandel, förberedelse till grov misshandel, olaga frihetsberövande, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, övergrepp i rättssak, olaga hot, övergrepp i rättsak, flera narkotikabrott, stöld, brott mot knivlagen och olovlig körning.

Samhällsnytt söker Farok för att höra mer om bakgrunden till händelsen och hur han ser på sin reaktion mot poliserna.

Farok Akra. Foto: Faksimil Facebook

LÄS ÄVEN: Justitieministern tror Vivalla kan strykas som ”utsatt område” – tingsrätt på besök fick skyddas av insatsstyrkan

Tyckte du vår granskning av förorten var intressant?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.