Tunisier och nigerian våldtog ung ukrainsk flykting
De åtalade afrikanerna samt fartyget Oscar Wilde. Faksimil Facebook & Youtube.

I veckan inleddes rättegången mot två män som står åtalade för att tidigare i år ha våldtagit en ukrainsk 18-årig tjej ombord på ett flodkryssningsfartyg i Düsseldorf, Tyskland, som nu används som flyktingboende. De åtalade männen är 38-årige Rachid, ursprungligen från Tunisien, och 26-årige Abdullahi, som kommer från Nigeria.

Båda männen anlände till Tyskland med ukrainska pass och inkvarterades tillsammans med ett flertal andra ukrainska flyktingar på fartyget Oscar Wilde. Vid tiden för brottet ska omkring 25 flyktingar ha bott på fartyget tillsammans med betalande hotellgäster.

I början av rättegången läste åklagaren upp åtalet. Där framkommer att den unga kvinnan först mötte Rachid B. under middagen på fartyget. Efteråt följde han efter henne när hon gick till sin hytt. Där attackerade han den unga kvinnan, trängde han sig in i hytten och våldtog henne brutalt. Hon skrek ”Stopp! Jag vill inte!” och försökte förgäves försvara sig, rapporterar Bild.

Tio minuter efter att Rachid lämnat hytten knackade Abdullahi A. på dörren. När hon öppnade gick även han till angrepp och våldtog ukrainskan. Enligt riksåklagaren känner de båda männen inte varandra och och det finns inga bevis för att de skulle ha samarbetat.

SE ÄVEN: Ukrainska flyktingar piskades av arabiskt gäng

Allt vanligare med afrikaner med ukrainska pass

Rachid, som ursprungligen kommer från Tunisien uppger att han studerade till tandhygienist i Ukraina. Abdullahi, från Nigeria, säger sig ha studerat datavetenskap i landet innan kriget bröt ut. Båda uppges ha ukrainska medborgarskap, vars äkthet nu ska utredas. Enligt Bild möter den tyska gränspolisen allt oftare afrikaner som påstår sig ha flytt kriget i Ukraina.

De två männen hävdar båda två att de tagit sig till Tyskland via Polen. Afrikanerna hann endast vara i Tyskland i två dagar innan de greps för våldtäkterna mot den unga kvinnan och de döms nu sannolikt till såväl fängelse som utvisning.

Ukrainskan närvarade inte själv vid rättegången. Hon uppges vara isolerad efter att ha testats positiv för covid-19.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Almgren

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.