tv4

Foto: Holger Ellgaard

Inrikes

TV4-profil och SVT-chef anklagas för sexövergrepp

Publicerad 10/19/2017
Annons

➤ #METOO Inte bara Aftonbladet har problem med anklagelser om sexuella trakasserier – internutredningar har inletts även på TV4 och SVT.

Efter att Cissi Wallin anklagat Aftonbladets kolumnist Fredrik Virtanen för våldtäkt 2006, och allt fler kvinnor berättar om sina erfarenheter av sexuella trakasserier och övergrepp via hashtaggen #metoo, har även TV4 och SVT blivit involverade.

TV4
På TV4 är det Martin Timell som tagits ur tjänst efter anklagelser om sexuella ofredanden och en intern utredning sägs ha inletts.

Nicke Johansson, presskontakt på produktionsbolaget Meter, säger till SVT att redaktionen för tv-programmet Äntligen hemma har haft problem ”i flera år”.

– De uppgifter och anklagelser som nu framkommer är så pass allvarliga att vi beslutat att tills vidare lyfta den aktuella programprofilen ur tjänst. Vi måste gå till botten med de här anklagelserna, både från vår egen och produktionsbolagets sida, säger Åsa Sjöberg.

Enligt utredningen ska en före detta praktikant ha blivit utsatt för någon typ av sexuella ofredanden av Timell. Uppgifter gör gällande att något ska ha skett i en badtunna under en personalfest på Timells lantställe 2008.

Kvinnan sökte stöd hos sina chefer men TV4 valde att tysta ner händelsen och kvinnan erbjöds löneförhöjning mot sin tystnad.

SVT
På SVT gäller det en högt uppsatt chef som ska ha utsatt flera kvinnor för sexuella trakasserier. Det ska bland annat röra sig om kramar, kyssar och ”annat olämpligt beteende”.

Även på SVT har man lanserat en internutredning och personen ifråga har tagits ur tjänst under tiden.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons