I en undersökning Sifo utfört på uppdrag av TV4 Nyheterna framgår att en majoritet av de tillfrågade är för restriktioner med så kallade vaccinpass, där endast de som vaccinerat sig ska tillåtas leva normala liv.

I flera länder har man redan infört krav på vaccineringsbevis för tillgång till allmänna platser som affärer och nöjesställen, något som på flera håll orsakat omfattande protester, bland annat Frankrike.

Enligt den undersökning TV4 Nyheterna beställt säger sig sex av tio svenskar vara positiva till att ett liknande system ska införas i Sverige.

LÄS ÄVEN: Massiva demonstrationer mot coronarestriktioner

– Jag tycker det är en bra idé, då känner man sig ganska trygg med att alla har vaccinerat sig, säger ”mannen på gatan” Sture Segemar i TV4:s inslag.

På frågan hur det blir för dom som blir utestängda från stora delar av samhället svarar Segemar att dom då får vaccinera sig ”för man vet ju att det är bra”.

Yngst mot äldst

Medan 59 procent svarar ja på frågan om de skulle vilja se vaccinpass även i Sverige, säger 23 procent nej och återstående 18 procent vet ej.

Mest negativa är yngre i åldersgruppen 16-34 år. Mest positiva är äldre mellan 56-79 år.

Är konceptet med vaccinpass något som bör införas i Sverige?