Två av tre handlare i ’utsatta områden’ utsatta för brott

Delningar

Mörkertalet är stort då många inte polisanmäler. ”Anmälan leder ingenstans. Bryr sig polisen inte om oss, eller har de för mycket att göra?”

SVT Nyheter har intervjuat 101 handlare i landets samtliga så kallade ”särskilt utsatta områden” varav två tredjedelar uppger att de under det senaste året utsatts för ett eller flera av följande brott: skadegörelse, rån, inbrott, stölder, snatteri, hot, våld.

Mer än var tredje av dessa uppger att de inte polisanmäler brotten då det ändå inte leder någonstans.

Man beskriver parallella strukturer, större otrygghet och utsatthet.

Polisen avser utöka kameraövervakningen som ska ha haft en lugnande effekt.

Droghandeln har i många fall dock bara flyttat och boende och handlare efterlyser en större polisnärvaro.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

112 KOMMENTARER

 1. Polis kommer inte att hjälpa, 7-klövern har skapat permanenta getton, det förstår de flesta, som varit runt i världen lite, och kan dra slutsatser.

  När ska fler förstå?

 2. Hur var det nu… Detta är ju ”mångkultur”, det är ju ”fint”… Låter bra när man som politiker citeras i massmedia.

  Men i verkligheten har politikerna gett upp, valt att strunta i vad som händer. Så länge de får röster, så länge de får sitta kvar, så länge är det frid och fröjd. Sen vad som händer med enskilda butiksägare, vad bryr väl de sig om det? Är ju bara några enstaka röster. Riksdagspolitikerna har gjort sitt, de har tvingat kommunerna att ta emot dessa, och de vill gärna klumpa ihop sig. Lättare och tryggare att begå brott då, och polisen har ju knappt några resurser längre. Dessutom är straffen löjligt låga, om man åker fast.

  Så i vanlig ordning är det alltid de oskyldiga som blir offren. Kvinnor våldtas, unga rånas, butiksägare blir bestulna. På grund av våra politiker i 7-klövern, som bara ser till sig själva. Det är därför jag har lovat mig själv att ALDRIG mer rösta på dem. Bara rösta på partier som jobbar FÖR Sverige, inte för sig själva. Och jag har lovat mig själv att fortsätta försöka övertyga så många som möjligt att rösta Sverigevänligt. För att hjälpa alla utsatta så mycket jag kan.

  • sd eller afs..??? vilka tycker du??? vill inte gärna sno röster från sd.. men om afs får över 5 % o sd över 15 då kanske det blir andra bullar!!!???

   • På ”pappret” låter AfS bra. Kasselstrand är slagkraftig och entusiastisk, och de har knutit flera tunga namn. Men, de är (enligt min åsikt) för oskolade, för orutinerade.

    Kasselstrand är bra på många sätt, men ibland känns det som han är mer ute efter att väcka uppmärksamhet än att göra den där skillnaden vi så väl behöver.

    Risken är, större att övriga partier gaddar ihop sig mot SD, om AfS kommer in, och de samarbetar. Ett starkt SD kan däremot bryta upp mycket mer mark. Det tror jag.

    • ja du har nog rätt.. men å andra sida.. vad är det för fel på att vara nationalistisk??? det bör man vara!!!

     • Ja, vad är det för fel… På folk som inte gillar nationalism. Se bara på vårt broderland Norge. Idag är det ”syttene mai”, och de firar för fullt. Viftar med flaggor och är glada.

      I Sverige ska vi, på vår nationaldag, se afrikansk folkdans och lyssna på kurdisk folkmusik, för att vi inte ska känna oss för svenska… I min värld är det bara så sorgligt det kan bli. Nej, jag vill sjunga vår nationalsång, jag vill se ett hav av svenska flaggor, jag vill se att folk känner lite stolthet, inte ängslan.

 3. Polisen har alldeles för mycket att göra, dessutom har de ibland order att hålla sig borta för att annars skulle det hela eskalera (sägs det, men i mina öron ett idiotiskt argument för så öppnas det upp för anarkin).

 4. Politiker och polis blundar för allt när det gäller invandrare, men skulle en svensk ICA-handlare få för sig att sälja en flaska vin till en svensk, då jäklar tar politiker och polis alla samhällets resurser för att likvidera dessa svenskar, större dårar till politiker än sjuklöverpolitiker har världen aldrig skådat.

 5. Det är totaltkört för Sverige. Ungefär hälften av mina studiekompisar från KTH har redan emigrerat.

 6. Ställ en liten grisekno i entren så löser det sig. Har samma effekt som vitlök mot varulvar.

 7. Det kallas för ”utsatta områden”, men det talas tyst om vad dessa områden är utsatta för.
  Är det en statshemlighet?

 8. Löfven säger: Äsch, bara käbbel.
  Finns inga no go zoner här!
  7k håller med.
  SD kommer att storvinna valet.

 9. Är den hemska sanningen, som statstjänarna (journalisterna) inte vill fråga om, att polisen ”inte får” ingripa? Att det inte bara var gestapo som var politiserat?

  • -lilltå nagel
   det är ingen invandring.. det är invasion o ockupation.. ngt polacker känner till i många århundranden .. av turkiska invasioner

  • Har varit uppenbart i decennier. Men lever man i förnekelse så gör man. Det är det svenska samhällets stora tragedi.

 10. Åkesson vs Ygeman i debatt om detta i kvällens Aktuellt.
  Den fighten har jag väntat på, någon som inte låter svensk politiks halaste ål och fulaste fisk slinka undan med sina floskler och lögner ännu en gång.

 11. klart att polisen har fullt upp
  —- med kaffe o kaka springa runt o bjuda alla får var sin kaka…
  sedan tar dom alkoholtester på alla trafikanter..
  när dom har tid tar dom o siktar på hastighet..

  o där efter finns ingen tid ork pengar att göra ngt anant

  ett råd.. är stäng ned butiken o flytta!!!

 12. En no-go zone ska betraktas som ockuperat område och ska därför tas tillbaka med stora resurser och de skyldiga ska utvisas med resten av familjen hack i häl!!!!!!!!!

 13. INTEGRATIONSSÅNGEN
  Lille Svensk du ska nu snart vara död i Norden.
  vi muslimer är snart den största horden
  Din kvinnas kjol ska vi ha och dina pengar sköna.
  det hjälper inte dig att till Kristus böna
  ty dom Svenska hororna måste nu skreva
  eftersom alla med Allah snart måste leva
  nu kommer vi inte längre bara en åt gången
  så miljoner muslimer sjunger nu snart denna sången

 14. Nu står Ygeman o svamla om kvinnors rätt på arbetsmarknaden när han är inbjuden till samtal om utanförskaps områden. Värre o värre. Både han o Röve’n är fan redo för hispan

 15. Jag hörde en politisk allvetare uttala sig i saken och hon meddelade att när polisens antal ökat om något år så kommer man att ta tag i problemet butikerna i gettona har som om inte dessa
  fiktiva poliser kommer att tvingas prioritera allvarligare brottslighet.

 16. aktuellt kl 21.00: diskussioner om ”utsatta områden”, mer poliser som vanligt, samt den sedvanliga snyftet om ”ungdomars situation” framfört av en före detta buse. Debatt sen mellan JÅ och Yngeman, men aldrig diskussioner om Roten till det Onda, den oanständiga höga invandringen som alltjämt pågår. Stäng gränserna och totalstopp för anhöriginvandring i minst 10-20 år.

   • Det är så här makteliten arbetar:

    1. Skapa kaos och otrygghet genom att montera ner de europeiska ländernas gränser och EU:s yttre gränser så att vapen, knark och framför allt kontrollös massinvandring från utomeuropeiska länder kan krossa de europeiska länderna!
    2. Få folket att reagera på kaoset och otryggheten!
    3. Erbjud en lösning som folket under normala omständigheter aldrig hade accepterat! Nu ber det otrygga folket om att få leva i en polisstat, ett Orwellskt Storebror-ser-dig-samhälle med övervakningskameror uppmonterade överallt, något som aldrig behövdes förr i världen då polisers arbetsdag upptogs av att hjälpa ner katter från träd och berätta för skolbarn hur de skulle gå över gatan.

 17. Detta är resultatet av ansvarslös invandringspolitik. Vad ska politikerna göra nu för att försöka fixa detta när alla innerst vet att detta inte går att fixa ?

  Politikerna i Sverige (bortsett SD som varnat för detta i 20 år) har förstört Sverige , detta går inte att reparera och vi har självklart bara sett början än.

  Fredrik o Stefan kommer att få byta planet om dom ska få vara ifred på ålderns höst.

   • Finns viljan så… även om vi inte enligt lag kan det, kan vi göra så mkt så svårt att de frivilligt lämnar landet. Ju förre de blir, ju mindre kraft har deras yttrande. Till slut går det att klassa islam som hatideologi och jämställe den med narzism.

 18. Att ta in hundratusentals lycksökare ifrån en kvinnofientlig, bakåtsträvande, primitiv och kompromisslös kultur, in i vårt fina, fungerande samhälle är ren grymhet. Att sedan smutskasta ansvarsfulla medborgare med integritet är dumhet. Sjuklövern kommer att få betala för det i kommande val. Och vi kommer alltid att påminna dem om vad de ställt till med.

 19. Det här kan inte vara sant. Sicki-sacki sa ju nyss att antalet brott minskar. Det är bara anmälningsbenägenheten som ökat.

 20. Ja, efter kvällens SVT/Agenda med bl.a. ”Stor-Ygge” och J.Å. och rapporten från STHLM/Husby är det bara att säga: eländet bara fortsätter och fortsätter ……..i det oändliga.

  ”Stor-Ygge” körde det vanliga som aldrig fungerat, ”ordbajset”.
  Tror väl dessutom som chefen att antalet våldtäkter beror på LAS.

  ”M” med R.F. (”Hingsten) startade det hela med ”Öppna era hjärtan-politiken” och ”S” med ”Mupparna” fullföljde, så nu står Moder Svea på
  BOTTEN AV DET STORA SVARTA HÅLET
  och läcker ekonomiskt som ett såll och med en kriminalitet som kan tävla med Europas storstäder.

  Kan bara gå åt ett håll om inte sovande ”Svenne & Amanda” till slut vaknar och gnuggar ögonen och inser VERKLIGHETEN och röstar för radikal politisk förändring.

  • Ifall man haft en klick-enkät för hela svenska folket med frågan: Vem håller du med? Så skulle Åkesson få typ 85%.

 21. såg ygeman på aktuellt i kväll, han verkar inte frisk, han såg trött ut , frånvarande ut, ointresserad, han tänkte nog bara

   • Han som skulle utvisa 80 000 av alla invällarna 2015 klarade av 8 styck. Strålande av denne zombie. Ett starkt kort för sossarna i årets val.

    • Dom 80.000 har nu växt till uppåt 200.000. Får dom ut 1 om året så tar det 200.000 år att utvisa dom allihopa, men tyvärr kommer dom att ha ynglat av sig, så vi snackar om miljontals.

  • Såg också ”debatten”.
   Jimmie utstrålade som vanligt ärlighet och menade precis vad han framförde.
   Med Ygeman var det precis tvärt om.

  • Det kostar på att fara med osanning när man blivit ett litet parti, men ännu inte insett att så är fallet.

 22. Eländet pågår hela tiden sedan lååång tid tillbaka,något som JÅ framhöll! Och detta trots alla sk insatser!

 23. Anmäler dom får dom leva under dödshot i 10 år. Ny hemlig adress och barnen som lever i konstant fara.

  Tack Alliansen för ett jobb väl utfört.

 24. I de fall det rör sig om gärningsmän med invandrarbakgrund, hade brotten kunnat undvikas med en ansvarsfull politik. Särskilt ansvarslöst är det i de fall identiteten inte fastställts eller inte registrerats biometriskt.

 25. Ygeman stammar i studion och rabblar politiska floskler.
  Inte konstigt hela landet är en nogo zon.
  Utvecklingen har vänt. My ass att den har.

  • Ynkeman är sosse och han ljuger precis som alla andra sossar. S är en samling av lögnhakar och värst är Stefan Löfven som ljuger som en häst travar i alla sammanhang.

 26. Fler poliser som…går omkring planlöst? Är det inte polisens arbetsmetoder det ytterst handlar om? Och hur ska politiken kunna åstadkomma märkbara integrations-resultat i stora ”betongfavelor” där svenskar inte bor? Hur ska ”integrations-motivation” fås fram utan medborgarskap (=förmåner) som INTE delas ut automatiskt?

 27. Dom måste på allvar se till att dessa skithögar åker ut snarast möjligt för bättre blir det fan inte o fan glömmde att jag var i Sverige utan trodde jag var i Polen sorry glömma det jag skrev!

 28. Sverige har fått det samhälle som 7-klöverväljarna röstat ja till. Närmare sanningen än så kan man inte komma.

 29. Såg reportaget och förvånades över butiksägarnas minst sagt knaggliga svenska. Bör man inte kunna landets språk så att man kan ta till sig vilka lagar och föreskrifter som gäller innan man får tillstånd att idka affärsrörelse? Tillåts svenska affärsinnehavare ha basebollträn bakom disken utan att myndigheterna lägger sig i? Har affärsmännen försvenskats eftersom de inte reagerar, går ihop och gemensamt gör något åt problemet när nu myndigheterna inte bryr sig.

 30. Stackarna! De trodde väl att de levde i en mildare ”svensk” variant av Mellanöstern, men den enda delen som var ”mildare” var den svenska polisen. Ha, ha, ha …

 31. Reportaget från Husby i kvällens Aktuellt var intressant. Noterade att de invandrare som nu lyfts fram absolut inte är muslimer, guldsmeden och hans son verkade vara kristna. Ärliga, hårt arbetande. De vill ha fler poliser, ordning och reda på riktigt. De skulle jag gärna ha som grannar. Även han som sålde grönsaker på torget hade inget muslimskt namn och han gjorde ett ärligt och bra intryck. Däremot killen som nu fått nåt låtsasjobb som fritidsledare på ungdomsgården skyllde alla problem på Sverige, ungdomarna är frustrerade, det finns inga jobb, bla bla. Och vem vill anställa hans kompisar då, de kan knapp skriva sitt eget namn, de ska springa och be fem gånger om dan och känns inte alls pålitliga. Slutligen, programledaren Anders Holmberg är ett ljus i SVT-mörkret, han lät inte Ynkeman slippa undan med floskler utan ställde om frågan tills han fick svar.

 32. OT Folk i Växjö har överklagat böneutropen,konstigt att vidskepelse har fått
  fäste i Sverige 2018

 33. Hoppas SVT eller TV4 någon gång före valet ordnar en timmes debatt mellan Snickesnacki och Mattias Karlsson. Det vore underhållning i den högre klassen det!!

  • I USA gav alla TV-kanaler Trump stor uppmärksamhet för att de visste att det gav tittarrekord varje gång. De är ju kommersiella och det är den bästa formen av folkstyre där var och en röstar med sina vardagliga handlingar och inte snyltar på eller tvingar någon annan. En gång medan Hillary höll tal så visade tre TV-kanaler live den tomma scenen där Trump väntades hålla ett tal. När Hillary höll tal vid andra tillfällen så rullades Trumps Twitter-kommentarer som text över skärmen. På en marknad får folk det de vill ha, det får man aldrig med en PK-stat som snattande mellanhand.

 34. Mörkertalet är stort då många inte polisanmäler. ”Anmälan leder ingenstans. Bryr sig polisen inte om oss, eller har de för mycket att göra?””.
  JAA, polisen har fullt upp med Invandringen och era uppfostrade söner som är kriminella, antisociala.

  Äntligen, börjar vi prata om vad dom ”utsatta” utsätter rest av samhället för!
  Invandrare börjar helt enkelt själva få börja känna av andra invandrares mångkultur.

  Fan vad sköönt.. Undrar om själva vet vad som händer (invandrarna)..? Tja. i slutändan är det ändå alla svenskars fel, blir enklast så för Aftonbladet och regeringen..

  • Det har visat sig att Sarnecki bitvis ägnat sig åt spekulerande och ljugande. Han förklarade resultaten i en undersökning med #metoo, trots att undersökningen genomfördes innan #metoo fanns.

 35. Ja…aa! Vad kan det bero på? Vad är det som ändrats i dessa områden?
  Självklart vet vi vad det beror på, men det får man inte säja eller skriva för då har helt plötsligt Polisen och rättsväsendet massor av resurser att sätta in.

 36. Handlarnas enda sätt att freda sig, är att använda anhöriginvandringen till att få ihop en större klan, så att de kan försvara sig. Polisen gör inget för att hjälpa dem mot den importerade valboskapen.

 37. FEL… FEL.. FEL..
  Idag har minsann SVT hittat en handlare i Göteborgsområdet
  som inte har problem med brottsligheten. De slår de upp stort.
  Likadant är det med pensionärerna som har det minsann bättre nu än
  när de arbetade.De har både båt och hund enligt reportaget från en
  Stockholmskommun.Enda båt och hund en fattigpensionär har råd med
  är en från leksaksaffären.
  Inbillar sig SVT att svenska folkets intelligenskvot är sådan att det bara
  är att komma med vilka artiklar som helst.

  • Och skjutningar minskar, men trots detta blir allt fler såna händelser ouppklarade. Journalister har alltid fantastiska förklaringsmodeller på det mesta. Som det där inslaget om en pensionär boende på Djurgården, som både hade villa, båt. bil och fjällstuga. Han ansåg inte alls att han behövde någon lägre skatt.

 38. Jag förstår inte, de vet med all sannolikhet vem det är! Varför pekar de inte ut dem?! Hur svår kan det vara?

 39. Börja med att kasta ut de utlovade 80 000. Därefter kommer efterfrågan på poliser
  att minska betydligt. Vi kan ju inte punktmarkera varje insläpp i landet med polisbevakning 24 tim per dygn.
  Det importerade gangsterväldet löses ej med högre polislöner, utan förpassa
  dessa gangsters ur landet omedelbart dels de utlovade 80 000 plus alla nytillkomna
  gangsters, som har fått i uppdrag av Sorso (?) att rasera Sverige till ett U-land.

 40. Tack för att ni tar upp detta. Har oxå märkt av detta. Man ger upp att försöka få hjälp av polisen. Allt läggs ner.

LÄMNA ETT SVAR