Två explosioner i Malmö under natten med 20 minuters mellanrum

Delningar

Den första detonationen skedde vid ett flerfamiljshus i området Västra Söderkulla vid kl 4.30. 20 minuter senare kom nästa larm om en explosion från Norrbäcksgatan i Kroksbäck omkring tre kilometer bort.

Vid den första incidenten skadades en tonåring som fick livshotande skador. Han är också misstänkt gärningsman i dådet. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till Gulsparvsgatan där man möttes av glassplitter vid entrén till ett trapphus.

– Det är en man i övre tonåren som vårdas för livshotande skador, säger Anna Göransson, presstalesperson hos polisen region Syd.

Då larmet om en andra detonation kom fick samma polispatruller och räddningstjänst som redan ryckt ut åka vidare dit. Även där möttes de av glassplitter vid en port.

Polisens bombskydd har kallats in för att försöka avgöra exakt vad det är som detonerat.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

223 KOMMENTARER

 1. Kan vi få ett uttalande från det Soros-finansierade Expo som jagar högerextremister på nätet, dvs. Sverigeälskande svenskar?

 2. Men detta är ju något vi självklart tar för den vackra mångkulturens skull som gett oss så mycket bra – pizza och kebab och … öh … öh … öh … ja och kebab och pizza förstås utan mångkulturen skulle vi svälta ihjäl och få plocka kottar i skogen

 3. Det finns bara en enkel lösning för det här, nämligen ÖKAD INVANDRING, hälsar Steffe, Annie, Jan, Isabella och Jonas. HIGHWAY TO HELL!

 4. ” Har det smullit ännu” skämtade Folke Lavetti (Martin Ljung) på 60talet. Nu för tiden smäller det varenda dag och få orkar reagera.

 5. Han blir säkert frikänd om han överlever och får skadestånd. Vården lär väl fort kosta nån mille också. ” X råkade befinna sig utanför ingången när han såg en maskerad okänd man verka hålla på och placera/ aptera en bombladdning. Med fara för sitt liv försökte X brotta ner den okände. Men efter ett hårt knytnävsslag segnade X ner. Den okände måste sedan ha apterat laddningen vid X. I dag ställer hela regeringen sig på led när kungen tilldelar X en medalj för rådigt ingripande vid en katastrof som kunde blivit mycket större”
  BARA i Sverige..

  • Och ditt inlägg tolkas härmed som sanning i dina kretsar. Den här ”nyhetssidan” är snart värre än Flashback i sina teorier. Snart i klass med 91:an Karlsson i humor.

   • Det var synnerligen ironiskt. Däremot är det ingen ironi utan bara tragiskt att den här snubben om han överlever, säkert får vård för miljonbelopp. Nyligen var det en pappa som blev nekad skadestånd för hans skjutne son var kriminell. Men vård lär de väl tyvärr inte få neka.

 6. Och utvisning skall verkställas ??
  ett måste OM vi ska återställa
  VÅRT LAND till det som en gång var!
  Allt tyder på att idioterna i Rikstan vill ha
  det så här!

 7. Med allt det positiva som kommer med massinvandringen får man ta lite smällar också. Man är väl inte rasist heller!

   • Även under Ramadan får man döda icke muslimer.
    Muslimerna vet inte vad ordet snäll betyder. I deras primitiva språk betyder det att kämpa för islam döda så många icke-muslimer och dö som martyr och komma på så sätt till ”paradiset med 72 russin”

 8. Är det en av Löfvens importerade guldklimpar som firar sin ankomst för att han har fått livstidsuppehälle på våra skattepengar ?

 9. Pensionären funderar : ”Pensionären Per Asp är en av många Söderkullabor som kommer för att se förödelsen vid den sprängda trappuppgången.
  – Det är ett hemskt samhälle vi lever i. Det är det enda man kan säga, säger han medan en grupp poliser tar sig ut från avspärrningarna.
  – Polisen har ju sagt att det är sånt här vi måste vänja oss vid. Det är illa. Kriminaliteten har växt så mycket. Våra politiker och poliser har inte hunnit med, funderar han.”
  https://www.sydsvenskan.se/2018-12-09/flera-explosioner-i-malmo-en-till-sjukhus

 10. Är detta bara början inför Ny-nyårsnatten ? Dessa explosioner och andra attacker mot hus och människor torde avskräcka de ”stackars” individer , vars härkomst så grymt av våld, bomber och raketer , av media med stora rubriker meddelats oss vanliga dödliga . Men ack, här i vårt land frodas denna ”hobby” utan några skrupler eller på annat vis som skulle kunna antyda avståndstagande för gamla upplevelser . Det fostrar medborgare som ser våldet som sin arvedel , med 7-klöverns goda minne .

 11. Det har inte direkt saknats röster som varnat för precis den här samhällsutvecklingen. I decennier har organisationer som SD, Ny Demokrati, Svenskarnas Parti, BSS och många enskilda individer förutspått vad som kommer att hända när man släpper in ett stort antal människor från tredje världen utan att någon har lyssnat. Nu sitter vi med facit i hand och kan konstatera vilka som hade rätt och vilka som hade fel. Om de nationalistiska organisationerna hade rätt i invandringsfrågan så kanske det finns andra frågor där man också bör lyssna på dom?

 12. Hur är tillståndet för sprängaren? Det blir dyrt för oss om han överlever, sjukhusvård, rehab, vård i hemmet, sjukersättning, förtidspension…

 13. Polisen i Malmö är tydligen helt värdelös i sin brottsbekämpning. Hur länge ska detta fortgå? Använd den kunskap ni har om den importerade brottsligheten och jobba för de hederliga medborgarna. Annars kan ni lika gärna lägga av.

 14. Tillfälle för A.Lööf att åka till Sjukhuset där den spräng glade ligger och tala om för honom att det är förbjudet att vara kriminell i Sverige.

 15. Alla barnfamiljer i Malmö som har vaknat till skottlossning eller bomber räcker upp en hand..

 16. Sossarna med Löfven i spetsen kanske tröstar den lille sprängaren med att han skall få ett par kilo dynamit i julklapp.
  Vi måste se till att våra importerade GULDKLIMPAR blir nöjda med vistelsen i Sverige annars kanske dom INTE vill bli pensionsräddare åt oss sovande Svenskar.

 17. Den vanlige ”man i övre tonåren” i 30-års ålder och livshotande skador? Men sätt på ett plåster och låt naturen ha sin gång…..

  • Ja, precis plåstra om och skicka hem dem. Ge dem rådet att köpa ett paket albyl. Skulle de inte må bättre om en vecka kan ett boka in ett besök på vårdcentralen.

 18. Det går framåt i Malmö. Svärmor hade en knivskärning bara ett par hundra meter ifrån lägenheten i Slottstaden det som har varit en idyll i Malmö.

 19. Bedrövligt att se hur Sverige blir mer & mer kriminellt.
  Sverige som va ett föregångsland i dom flesta områdena är nu ett av världens farligaste länder…skrämmande.

 20. Ja va då då? Vad är nyhetsvärdet i detta? Lika förutsägbart som att solen går upp och Sverige går ned. Bra dock om det är så att den misstänkte gärningsmannen gick i egen fälla. ”Ha ha, li’a gott, där fick du daj!” som vi sa i barndomen när omedelbar rättvisa skipades.

 21. Det otäckaste av allt är att, dumsvenskarna inte ens skäms över rikets kollaps. Utan de lika glada och flada, som de så länge har varit. De lyfter inte en finger för att, få till stånd en förändring av läget. Galningar stormar in på politrukernas högkvarter och viftar med pistoler en eller två dagar senare är de fria. Vid valen röstar detta förståndshandikappade folk nu senast 82% för fortsatt resa mot ett U-land.

  • Sådan är socialismen………..
   Att inte personalen vid Sveriges skolor har kunnat ta bladet från munnen och för decennier sedan varnat, det tycker jag är talande.

 22. Nu får väl gärningsmannen förstklassig vård medans vi svenskar får stå i vårdkön tills det kan vara försent.
  Tack för det 82%

 23. Ska det vara så här, ja tydligen när 82% har sagt sitt.
  Och vi övriga som vill göra nåt åt det, är ’skräp, som inte ens vill tas med tång i ,vad ska man säga annat än det är sjukt.

  • För dom är det som en spännande utmaning att förstöra landet , det är som att bestiga ett berg eller åka Vasaloppet.

 24. Bor man i Malmö sover man med fördel med ena ögat öppet.

  Det kan smälla när som helst , var som helst.

 25. Den där som nu sprängde sig själv av misstag, testade han att ta på sig sprängmedel för att senare i veckan gå på tur i Malmö under julhandeln med avsikt att bli matyr genom att ta med sig malmöitiska kuffarer in i döden? Tips, se er om när ni handlar!

  • Jag köpte just julkort, och kunde vi hemkomsten konstatera att det inte längre stod ”God Jul och Gott Nytt År” på korten. Bara ”God Jul”..

   Har det kanske något att göra med hur muslimer ser på nyårsfirande?

 26. Venstresiden er fullstendig tause om hva som bør gjøres med voldtekter, strupeskjæringer, bomber, bilbranner og annen terror. Men straks de ser et provoserende hakekors går de av hengslene. De vil ikke at jødehat skal blusse opp som nyhetssak.

  • Jag tycker inte heller att judehat ska blossa upp.

   Däremot tycker jag samhället ska ge sig fan på att stoppa all slags gangsterverksamhet, och att man helt ska strypa all import av den sorts folk som utgör grunden för gangsterverksamheten.

   Är det för mycket begärt, detta att man ska stoppa importen av fler gangsters, fler våldtäktsmän och fler samhällsförsörjda?

 27. Fakemeda har en benägenhet att var gång kalla dessa händelser för ”Ett nytt bombdåd”, eller även andra sammanhang ”En ny rånvåg”. Det är inget som är nytt, utan en fortsättning på det dårhus man skapat.

  • Men det är väl inte helt fel benämning ändå? En händelse kan ju vara ny oavsett hur många liknande händelser som ägt rum tidigare. Idag är t.ex. ”en ny dag”, trots att det funnits oändligt många dagar innan denna.

 28. Och nu ska skattepengarna rulla för att svensk sjukvårdspersonal ska försöka rädda livet på en man som sprängt en bomb vid ett flerfamiljshus. En man som med stor sannolikhet redan kostat oss skattebetalare mycket pengar, och begått en oräknelig mängd brott. Överlever han så kommer han att fortsätta kosta oss pengar, och med största sannolikhet fortsätta våldta vårt samhälle som tack. Ge oss svenskar en tidig julklapp, och låt killen somna in!

 29. Nu kämpar läkarna så gärningsmannen överlever och kan ta med sig oskyldiga svenskar i döden nästa gång.

 30. Hela EU är på väg mot stupet, ekonomin rasar, skatter och överstatlighet, byråkrater i varje buske, migranter på varje blad i busken. Allt ska betalas av oss som arbetar och har arbetat men som idag blivit pensionärer, en omöjlig ekvation och går med expressfart mot ett europeiskt av politiker skapat helvetet

 31. Och hur lätt är det att placera en bom i en offentlig byggnad som den i Norge utan att någon uppmärksamma det detta kommer vänta bara svenska städer nytt krigs skåde plats.

 32. OT: … nä, du blev inte väldigt chockad … på sin höjd irriterad och arg kanske, men inte chockad … jävla idiot. Hur vet vi att det inte var ni själva som skapade detta.

  Kuppen i fotobåset – visade hakkors och naket på rådhuset.

  Men i fredags såg motiven väldigt annorlunda ut – någon hade tagit bilder på ett hakkors och en naken rumpa.

  – De här bilderna kom upp två-tre gånger eftersom det var ett bildspel. Jag blev väldigt chockad, säger Tina Hallonsköld.

  – Sen blev jag så jävla förbannad. Jag är ofta ute och demonstrerar mot nazism.

  https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/a/On5n7k/kuppen-i-fotobaset–visade-hakkors-och-naket-pa-radhuset

 33. Bara några handgranater i Svennezuela… allvarligt, hur långt har det inte gått i detta sjuka land när handgranater och automatvapen skördar nya offer på öppen gata var och varannan dag, numera utan större rubriker…

  • Och ibland, när det pangats extra mycket, står en PK polis i TV studion och säger att alla goda krafter måste samarbeta. Så går en tid, sen dags igen..
   Aldrig nämns orsaken, elefanten smyger i kulisserna.

   • Helt rätt! Ständigt talas det om sådant som vi ser som symtom till allt som händer, men ALDRIG att man tar tag i de verkliga problemen och orsakerna – invandringen från dysfunktionella icke fungerande länder!

  • skratta lagom men …. venezuella har olja.. o rikedomar o ändå är landet botten körd …. tänk er vad väntar sverige.. ingen olja eller rikedomar… fyyy vad det kommer att bli!!!

 34. Dessa ”utmaningar” som våran 7 klöver pratar om ser onekligen ut att förbli just ”utmaningar..”

  Så länge ingen kommer på en medicin som ändrar folks gener och attityd så kommer detta att eskalera.

  Våra politiker har tagit in MENA och dom är här för att stanna. Sedan kan vi addera FN avtalet och konsekvenserna av det i den här ekvationen också ..

  Lycka till Sverige.

 35. Sverige är en humanitär stormakt !!

  Jag tror bestämt Herr Löfven glömde fråga folket om vi var med på den dansen..

  • Helt underbart och vilken härlig stämning. Man önskar att man varit där. Uppemot 50 000 och jag såg inte ett enda huckle eller arabskägg. Men som en skrev i kommentarsfältet, inte ett ljud från media om detta. Frankrike igår, England idag. När vaknar svensken och gör samma sak?!

   • Var på Mynttorget igår , härlig stämmning där också . Dök visserligen upp några få vänstermuppar efter ett tag + banderoll med div. vänsterskit påklottrat och som började gasta & ha sig i vanlig tur och ordning , men som tystnade väldigt fort . . . :o) .

  • INTE??? Vänta till den som blev allvarligt skadad kanske dör eller kommer få fortsätta sitt liv som krympling.
   Detta är inga pojkstreck utan ett bevis på att samhället helt tappat kontrollen över vad som sker på våra gator och torg. Ungdomarna har nu lärt sig att det är så gott som riskfritt att begå sådana attentat och om de blir tagna blir straffen skrattretande låga, om det överhuvudtaget kan ses som något straff.

   • Denna kille sprängde förmodligen på uppdrag av andra , det vore därför bäst om han blir krympling resten av livet och att andra likvärdiga individer får se misären som kan bli av att vara springpojke åt knarkhandlare eller vilka det nu är dom ligger bakom !

   • Altman Gammel var nog ironisk med sin kommentar genom att använda en av alla dessa PK-floskler som flyter runt genom att sätta pojkstreck mellan anföringstecken . . . ;o) .

 36. Stäng ner Malmö och inför undantagstillstånd, polis och militär får patrullera gatorna.
  Måste få ett slut på skiten ngn gång.

 37. En helt vanlig vardagshändelse i den förlorade staden Malmö !
  Man blir så passiviserad att jag inte vare sig bryr mig eller reagerar. Svenska folket vill ju ha de så här. I alla fall 83%tycker om denna samhällsutveckling. Vem behöher teater eller TV när man bor i Sverige?

  • Känner precis samma sak. Jag lämnar landet under våren, så jag bryr mig inte. Vill svenskarna gräva sin egen grav så får de väl göra det. Kommer njuta av att se dem lida sen när de blir äldre och det blivande muslimska samhället kastar ut dem på gatan. Rätt åt dem.

   • Äldsta sonen blev klar med sin Masters och lämnade den muslimska EU-staten Sverige för Ryssland. Fick jobb på dagen (pluggat i Moskva) och kommer ALDRIG att flytta hit igen. Så du tänker helt rätt.Lika barn leka bäst. Så idioter trivs bäst bland sina likar . Och tack vare SVENSK RASFORSKNING vilken bekräftades av Hitler, var de dummaste folken i Afrika . Inte konstigt att 83 % väljare gärna vill ha ännu fler av sina likar .

  • Eller ens våldsamma amerikanska action serier.Det räcker att kolla ut genom fönstret eller ta en sväng runt kvarteret om man bor i Malmö…

  • Att kalla polisen som kollar explosioner, ”bombskyddet” låter lite väl överdrivet? De har vid varje explosion bevisats ha misslyckats att stoppa dessa terrorister! Ändra beteckningen till terrorist utredare istället!

 38. Vad är det för mening med att fly om man tar problemen med sig?
  Är man fortfarande flykting om man tar problemen man flyr ifrån med sig till sitt nya värdland?

 39. Dra in dessa 5500 miljoner kr som grannstäderna skickar in till att betala Malmös existens så kommer sossepacket med Illma Repalu åka rätt ut i kylan. Dags för illma att resa tillbaka till Estland. Vad jag vet så är det inget krig där. Han och sossepacket har fördärvat Malmö fullständigt under 2 decennier

 40. Väckarklocka lär inte behövas i Malmö.

  Man vaknar 1-3 ggr per natt av att kvarteret skakar..

 41. ”Vid den första incidenten skadades en tonåring som fick livshotande skador…”

  Somliga straffar Allah med detsamma… eller hur det nu var… på PK-svenska…

 42. Hahhahaha.. ser man sjukt humoristiskt på detta så..”En mindre demonstration orsakade ett visst mått av kaos utanför Triangelns köpcentrum i centrala Malmö på söndagen.
  Demonstranter placerade ut soffor mitt i vägen och hindrade på så vis effektivt all trafik. Polisen har ryckt ut med en patrull för att övervaka och styra upp trafiken.
  Enligt Sydsvenskan, som också har rapporterat om händelsen, är demonstrationen en del av den globala miljörörelsen ”Extinction rebellion” som kämpar mot miljöförstörelse.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/demonstranter-stoppade-bilar-mitt-i-centrala-malmo/
  Har det inte missat nåt om den verkliga miljöförstörelsen i Malmö?

 43. Medan överheten skålar i champagne, medan de kivas om vem ska ha de fetaste bitarna och vem ska med vem, medan de lever lyckligt ovetande om en blödande verklighet, medan de säljer ut landet som föder dem, går de vanliga och riskerar sitt liv dagligen, kallas extremister för de vägrar låta sig slaktas.
  Och detta är mina vänner händer i vårt älskade land, i Herrens år 2018
  Och detta är mina vänner inget i jämförelse med vad väntar på oss år 2019
  Medan 82 % sover sjunker landet lik en 1800 km lång Titanic sakta i den bottenlösa havet av Islam.
  Räddningsbåtarna är redan fyllda med vår folkvalda, så nu är det dags att säga Adjö till livet vi kände till, landet vi kallade Sverige och folket som kallades svenskar.

 44. Inte nog med att vi bombarderas med klimathot flera gånger om dagen nu senaste tiden. . mupparnas julkampanj?
  Nu bombas det varje dag i våra städer också.
  Man kan fråga sig – är det början på slutet för oss eller bara slutet på början?

  • Tydligen är bombsprängning en miljövänlig verksamhet.De mest självutnämnda miljövänliga partierna Mp och C vill öka invällningen av Sandfolk. Antalet skjutningar och bomber kommer då att öka.Inte är det miljövänligt att sprida omkring sig blykulor på det sättet som det görs i ”utsatta” förorter.

 45. Har 7 klövern tänkt på att det är barn som bor i Malmö ?

  Ska dom växa upp i en krigszon ?

 46. Jag kommer inte att gråta några tårar om ”tonåringen” avlider, kan låta cyniskt men han var själv på väg att skada andra eller t om ta livet av nån.

  Karma är en skön österländsk filosofi många gånger…..orsak och verkan ni vet.

  • Vem ska betala för det?
   Inte jag i alla fall.
   Varför ska det finnas?
   Förstår att din kommentar är ironi.
   Det är min också.

 47. Någon som har koll på antalet explosioner I Malmö, Göeborg, Stockholm, under December 2018? Flera eller färre än under samma tid 2017?

 48. Inte så konstigt Expressen och AB lagt ned avdelningen insändare och debatt som nu endast förekommer I fri media som Samnytt! Hade detta fria inflöde och debatter förts I dagspressen hade nyhetsförmedlingen fungerat som den ska idag!

 49. Hur ska kvinnor och barn kunna skyddas i Malmö när konsekvenserna av FN avtalet kommer ?

  Steffe o Mogge !! Är ni där ??

 50. ’En man i övre tonåren’? En låtsasgymnasieelev kanske?
  Fullt straffansvar gäller ju inte förrän man fyllt 21 och begår upprepade brott.
  Det känns lite förvirrat det här med tonåriga män och ensamkommande 25-åringar.

  • Tusentals våldtäktsoffer hade sluppit svåra men för livet.

   Välfärden hade blomstrat.

   Tryggheten hade varit kvar.

   Våldet hade varit minimalt.

   Terrorism hotet hade inte funnits.

 51. Förljugenhet, illegalt, våld, smällar, etc allt är normalt nu.
  Jag undrar hur mycket pengar allt elände kostar? som kunde läggas på
  sjuka, fattiga, skolor, vård, omsorg, arbetslösa, uteliggare etc

 52. Man reagerar inte längre, tyvärr kommer allt bli ännu värre, för polisen har varken komp, personal, ork, tid och samma sak för politikerna, så landet och folket går på halvfart. Vi har ju ett mellanöstenland, allas land nu

LÄMNA ETT SVAR