Två män har begärts häktade för den tortyrliknande misshandeln av två pojkar på Norra Kyrkogården i Solna norr om Stockholm i helgen. Männen är 18 respektive 21 år gamla, har utomvästlig invandrarbakgrund och är välkända av polisen för tidigare brottslighet.  

Det var vid 23-tiden på lördagen som två pojkar kidnappades och fördes till kyrkogården där de tvingades klä av sig nakna och utsattes för grov, utdragen och kränkande misshandel och sexuella övergrepp.

Två män kunde snart efter händelsen gripas och är nu begärda häktade på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för människorov, grov misshandel, våldtäkt och grovt rån.

LÄS MER: Avklädda pojkar hittades på kyrkogård – hade blivit torterade

Båda har utomvästlig invandrarbakgrund men är svenska medborgare. De är välkända av polis och socialtjänst. 18-åringen är tidigare åtalad för stöld medan 21-åringen är dömd för bland annat mordbrand, olovlig körning, rattfylleri, ett flertal narkotikabrott och stöld. Varför 21-åringen ännu inte börjat avtjäna straffet för mordbranden i somras på ett års och sex månaders fängelse är oklart.

Motivet till brotten är fortfarande oklart liksom vilken relation, om någon, brottsoffer och förövare har till varandra.