polis

Foto: News Oresund, CC BY 2.0

Inrikes

Två män skadade efter skottlossning

Publicerad 1/7/2022
Annons

Under natten mot fredagen förekom skottlossning i Tranås. Två män hittades skadade och en misstänkt gärningsman som greps släpptes sedermera.

Det var strax efter midnatt polisen fick larmet om skottlossning i centrala Tranås. Flera patruller skickades till platsen där två skadade män i 30-årsåldern påträffades och fördes till sjukhus. Deras skadeläge är oklart men båda ska ha varit vakna och talbara vid tillfället.

Båda männen beskrivs som kända av polisen sedan tidigare och man misstänker att det handlat om någon form av uppgörelse mellan kriminella. En förundersökning om två fall av försök till mord har inletts.

Greps och släpptes

En misstänkt gärningsman i 50-årsåldern togs in på förhör och anhölls av åklagare misstänkt för medhjälp till försök till mord, något som dock upphävdes på fredagsmorgonen. Därmed fortsätter jakten.

– En person har frihetsberövats och tagits in till förhör. Men vi håller öppet för att det kan vara flera gärningsmän och vi är väldigt intresserade av att vittnen hör av sig till oss om de gjort iakttagelser vid Tranåskvarnsgatan eller annat som kan kopplas till händelsen, säger Tommy Thorngren på polisen till statstelevisionen och tillägger:

– Vittnen med akuta uppgifter om misstänkta gärningsmän eller liknande ska ringa 112, medan de uppgifter som inte är brådskande hänvisas till 114 14.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons