hittasmslån

Två tips för det perfekta fotot

Publicerad 7/5/2020
Annons

Att ta foton är idag omåttligt populärt. Den största anledningen till detta är enkelheten. För bara 20-30 år sedan var en kamera dyr, klumpig och stor. Du behövde beställa filmrullar som du sedan skickade in på framkallning. Annorlunda är det idag. Alla mobiltelefoner har idag en avancerad kamera inbyggd som tar helt godkända bilder. Och en mobil har du alltid i fickan.

Hur tar du då det perfekta fotot? Här kommer tre tips att tänka på för dig som vill ha en perfekt bild att skriva ut och sätta in i en ram eller ha som motiv på en tavla.

Fokusera också på detaljerna

Det är lätt att bli överväldigad av skönheten i en bild – speciellt om du är på semester. Det är lätt att man vill ha med allt på bilden för att få med helhetsintrycket. En fin och bra tanke – men ack så svårt. För då missar man lätt detaljerna.

Ett exempel: ska du ta en bild av en vacker byggnad med många små imponerade detaljer måste du inte ha med hela byggnaden på bilden. Det kanske räcker med ett foto på en port, en vägg eller en viss del. Då kan du lättare få med detaljerna. Försök inte få med alltihop på samma bild. Då är det oftast bättre att ta två separata bilder.

En bra kamera är ett måste

Visserligen har de flesta mobiltelefoner idag en kamera som är avancerad. Men ska du ta ett riktigt snyggt foto är en ordentlig systemkamera att föredra. Den främsta anledningen till detta är zoomen – mobiltelefoner har oftast inte en optisk zoom. Utan en optisk zoom är det svårt att få med detaljer i ett foto.

Baksidan med en systemkamera är dock priset. De kostar. Ibland kan du behöva ta ett lån som exempelvis ett sms lån för att finansiera köpet. Ett sådant lån går snabbt och enkelt att få och riktar sig till privat konsumtion – som just köp av en systemkamera.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
857Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons