Tyskland inför värmelokaler som svar på energikrisen

För dem som inte kommer att ha råd att värma upp sina bostäder i vinter förbereds nu bland annat sportarenor dessa kan besöka för att värma sig.

Tidningen Bild avslöjar hur landets Stads- och kommunförbund har uppmanat lokala myndigheter att avsätta offentliga utrymmen för att hjälpa utsatta medborgare under de kallare månaderna.

– Vi förbereder för närvarande för alla nödsituationer för hösten och vintern, säger Jutta Steinruck, stadsborgmästare i Ludwigshafen till Bild, där Friedrich-Ebert-Halle-arenan är på väg att omvandlas till en uppvärmningshall.

LÄS ÄVEN: Rysk gas till Tyskland hotas av västs sanktioner

– Ingen kan säga exakt hur dramatisk utvecklingen kommer att bli, säger Gerd Landsberg, chef för Stads- och kommunförbundet.

Landberg uppmanar kommuner att skapa ”värmeöar” och ”varma rum, där människor kan vistas, även under en mycket kall vinter”.

LÄS ÄVEN: Ingen kärnkraft och ingen rysk gas – bokstavlig kalldusch för medborgarna

De västtyska städerna Neustadt, Frankenthal och Landau genomför också liknande arrangemang, medan andra planerar att släcka ljus utanför offentliga byggnader samt inaktivera trafikljus på natten för att spara energi.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.