simhall
Inrikes

Uddevallas politiker åkte på 32 dyra studieresor för att bygga badhus – byggde inget

Publicerad 11/20/2019
Annons

Uddevalla planerar att bygga ett nytt badhus. Trots att kommunen genomfört 34 studieresor till badhus runt om i Europa under flera års tid har man ännu inte satt spaden i marken. En av fakturorna som SR P4 Väst tagit del av kommer från en resa till Tyskland – för 70 000 skattekronor.

Kommunen hade vid tillfället för Tysklandsresan redan hunnit besöka 21 andra badhus i Europa. Man hade har besökt badhus i bland annat Norge, Danmark och Tyskland för att studera innehåll och utformning. Tanken var att Uddevalla skulle bygga ett badhus i Walkesborg men nu har man rivit upp beslutet att bygga där.

Katarina Hansson som är förvaltningschef på Kultur och fritid fick hoppa av Tysklandsresan i sista minuten, men hon försvarar ändå att de andra tjänstemännen åkte.

– Det här gjorde man för att skaffa kunskap om bad. Sedan är det oturligt att man inte byggde ett badhus på Walkesborg, säger hon.

Annelie Högberg (S), som var ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i många år, menar att resorna gett kommunens företrädare en ”kunskapsbank”.

– Vi har med resorna byggt upp en kunskapsbank, men den har man ju kastat i sjön nu när man rivit upp beslutet att bygga på Walkesborg, säger hon.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
458Svenska fotbollförbundet pausar samarbete med Marabou efter Zelenskijs svartlistning
Annons