Ukrainska soldater preparerar kulor i grisfett för tjetjener
Faksimil Twitter

Det ukrainska nationalgardet har publicerat en video i vilken de förser ammunition avsedda för tjetjenska ”orcher”, som satts in för att strida på den ryska sidan, med grisfett.

Den ryska delrepubliken Tjetjenien med en majoritet muslimer leds av den islamistiska presidenten Ramzan Kadyrov som skickat soldater till Ukraina för stödja Putin.

LÄS ÄVEN: Islamist-milisen går in i Ukraina

I en video som Kadyrov delat syns hur tjetjenska soldater ersätter en ukrainsk flagga med en rysk på en militäranläggning. Presidenten har också skrutit med att han kan sätta ihop en styrka med 70 000 man för att skicka till Ukraina.

Enligt Tjetjeniens mufti är de som tar del i invasionen av Ukraina ”på Allahs väg” och Ryssland garanten för att islam kan fortsätta utövas fritt.

Smörjs in med grisfett

Nu har en video dykt upp från den ukrainska nationalgardet där ”Azovkrigarna” filmat då de smörjer in kulor avsedda för ”Kadyrovs orcher” med grisfett, något som anses fundamentalt orent av muslimer.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!