Planera bättre och håll dig frisk så du kan jobba till 75 anser M-ledaren samtidigt som han avvisar allt slags framtida samröre med Sverigedemokraterna.

Nyligen väckte före detta moderatledaren Fredrik Reinfeldt viss uppmärksamhet då han i samband med att hävda att invandringen är ”ditt livs bästa investering”, uppmanade äldre att byta jobb för att de ska orka jobba tills de blir 75.

Nu får han medhåll av den nye moderatledaren Ulf Kristersson som i en intervju med Aftonbladet menar att jobba till 75 är ”rätt signal”.

– Det var rätt signal. Om vi lever så länge som vi gör nu så måste vi tänka till ganska rejält och det kommer att få konsekvenser.

Integrationen
Kristersson berörde även utmaningarna med den bristande integrationen samtidigt som före detta finansminister Anders Borg för ett par dagar sen blev den senaste i raden att ta avstånd från alliansens invandringspolitik under Reinfeldt.

– Integrationsproblemen och det vi ser nästan varje dygn, med skjutningar och våld, är verkligen på allvar. Vi har sett andra länder som har drabbats av katastrofala följder där man får permanenta motsättningar i samhället. Så ska vi inte ha det i Sverige.

Inget SD för Kristersson
Ytterligare ett ämne som avhandlades var Sverigedemokraterna.

– Jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD, däremot ska mina väljare veta att jag kommer att göra allt jag kan för att det jag går till val på ska få så stort genomslag som möjligt efter valet.

SD-ledaren Jimmie Åkesson kallar Kristersson inställning för ”motsägelsefull”.

– Ulf Kristerssons kommentar om att han vill visa för sina väljare att han gör allt han kan för att få så mycket genomslag som möjligt för sin politik, samtidigt som han stänger dörren till oss, är väldigt motsägelsefull. Hade han verkligen velat det, så hade han åtminstone satt sig ner med mig för att se vad vi kan komma överens om.

– Hans oppositionsvilja är både ihålig och viljelös. Han pratar ofta om att driva sin politik ända in i kaklet, men än så länge är det där kaklet fortfarande väldigt långt borta.