Den arabiskspråkiga nättidningen Aktarr har gjort en opinionsundersökning bland sina läsare inför valet. Resultatet vittnar om att en stor andel arabisktalande väljare kommer rösta på det islamistiska partiet Nyans som får fler röster än något annat parti.

Nättidningen Aktarr beskriver sig själv som ”Sveriges största nyhetskälla för den växande befolkningen av arabisktalande i Sverige”.

96 procent av de 1 067 personer som svarat i nättidningens undersökning har uppgett att de kommer delta i valet 2022. De flesta av de 4 procent som uppgav att de inte kommer delta avstår på grund av att de inte är röstberättigade.

Det har även rapporterats om att mång muslimer i Sverige inte röstar eftersom det enligt imamer strider mot islam. Att människorna själva och inte Allah ska bestämma över hur samhället ska styras anses vara ”haram”.

LÄS ÄVEN: S och V vinner valet med 70 procent – om arabiska invandrarna får bestämma

Nyans största parti

Hela 35,5 procent av de tillfrågade väljarna uppgav att de kommer rösta på det islamistiska partiet Nyans, som bland annat vill elda upp Lars Vilks konstverk Nimis, införa blasfemilagar och förbjuda kritik mot islam. Partiet har även spridit falsk information internationellt om att Sveriges socialtjänst kidnappar muslimers barn. Där har man fått draghjälp även av Vänsterpartiet

Socialdemokraterna kniper en andraplats med 22,7 procent. Det innebär att Nyans och Socialdemokraterna tillsammans skulle nå en majoritet med totalt 57,7 procent av de arabiska väljarnas röster. Räknar man dessutom in Vänsterpartiets resultat, 20 procent, erhålls ett vänsterislamistiskt stöd på hela 77,7 procent. Om några decennier kan Sverige med nuvarande demografiska utveckling ha en majoritet av befolkningen som röstar så här.

LÄS ÄVEN: Muslimpartiet Nyans: Sverige fängslar muslimer utan rättegång

Litet stöd för högern bland utomvästliga migranter

Resterande politiska partier får knappt något stöd alls bland deltagarna i undersökningen. Centerpartiet hamnar på fjärdeplats med 6,1% följt av Sverigedemokraterna med 3,9%, Moderaterna med 3,1%, Miljöpartiet med 2,7%, Kristdemokraterna med 1,3% och sist Liberalerna med 0,7%.

LÄS ÄVEN: Muslimpartiet Nyans sprider hat mot judar