polisen örebro
Inrikes

Ung pojke miste livet – då började vuxna människor filma och vara i vägen för räddningstjänsten

Publicerad 6/3/2018
Annons

Polisen i Örebro rapporterade igår att en ung pojke tragiskt mist livet vid en badplats. Men under räddningsinsatsen stod flera vuxna personer i vägen, började filma och till och med lyfte upp sina barn ”för att de skulle se bättre”. Polisen i Örebro är mycket kritiska.

Enligt polisen var det några privatpersoner som agerat ”förtjänstfullt” genom att använda sina privata båtar i letandet efter pojken, assistera räddningstjänsten att dyka efter honom samt hjälpa till att bära fram utrustning till dem.

Men det fanns också ett antal personer på plats som agerade helt annorlunda. Det var vuxna som stod på bryggan och genom sin närvaro där förhindrade räddningstjänsten att kunna arbeta fritt. Det gick så långt att polisen på plats fick ”avvara resurser för att fysiskt flytta personer från bryggan”.

Polisen rapporterar även att det fanns de som lyfte upp sina barn ”för att de skulle se bättre”.

Andra började filma och fota den döde pojken när han bars upp ur vattnet. När polisen bad dem lägga undan telefonerna av respekt för pojken började de istället ifrågasätta polisen. ”Upprörande och fullständigt bortom normalt hyfs”, skriver polisen på sin Facebook-sida.

Tack vare dessa personers beteende nödgades räddningspersonal avvaras för att skyla kroppen under det livräddande arbetet, räddningspersonal försinkades i sin väg fram till räddningsarbetet och polis tvingades biträda med att fysisk flytta personer för att göra fri väg åt räddningspersonal.

Polisen i Örebro frågar sig också vad de vuxna som agerade på detta sättet ska med bilderna till och om det är rimligt att behöva avvara personal till dem istället för att försöka rädda pojkens liv:

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
660Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons