palatzet

Facebook

Inrikes

Ungdomsgäng attackerade Pride-fritidsgård i utanförskapsområde

Publicerad 5/18/2023
Annons

På tisdagen larmades polis till en fritidsgård i Skiftinge i Eskilstuna efter att ett gäng ungdomar uppträtt aggressivt och hotfullt. Gänget uttalade hot mot Pridefestivalen som ska hållas i kommunen i helgen.

Enligt personal på fritidsgården Palatzet var det ett tiotal högstadiekillar som betedde sig aggressivt och kastade saker på en Prideflagga som fanns uppsatt i kafeterian. De ska också ha uttryckt hot i form av bombhot mot den lokala Pridefestivalen på lördag.

LÄS ÄVEN: Försvarsmakten: Pride viktigare än någonsin

Enligt statsradion försökte personalen få ut ungdomarna innan polisen hann fram. Stämningen beskrivs som hotfull och gänget sägs inte ha velat respektera Prideflaggan.

Detta ska inte vara första gången man haft liknande problem med utfall mot Pridefestivalen, dock har man tidigare inte känt att man behövt larma polis.

Ringde föräldrarna

I lokalen ska det enligt Eskilstuna-Kuriren också ha befunnit sig förskolebarn som firade ett jubileum.

Inga andra åtgärder har vidtagits mot ungdomarna annat än att man ringt deras föräldrar för att upplysa om ”hur man beter sig”.

Skiftinge är ett av Eskilstunas utanförskapsområden med hög andel invandrare och kriminalitet och så kallat utanförskap.

LÄS ÄVEN: Svenska kyrkan firar Pride med hbtq-teologi och dragqueens

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
615Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons