Skånetrafiken Skanetrafiken
Inrikes

Ungdomsgäng fick inte ta med cykel – misshandlade busschaufför med slag och sparkar

Publicerad 3/5/2019
Annons

På måndagen misshandlade ett ungdomsgäng, med en ”mörkhårig man” i spetsen, en busschaufför i Skåne efter en dispyt om medtagen cykel.

Det var klockan 16.18 på måndagseftermiddagen som Polisen mottog ett larm från en busschaufför i skånska Staffanstorp, rapporterar Sydsvenskan.

En busschaufför informerade ett gäng yngre män om att de inte fick ta med en cykel på regionbussen. Det var något som männen inte kunde acceptera och svarade med att misshandla chauffören med både sparkar och slag.

Enligt Polisen deltog tre män i överfallet och en av gärningsmännen beskrivs som cirka 180 centimeter lång med mörkt hår. Den andra mannen uppges bära en mörkblå eller lila täckjacka och den tredje hade en cykel med sig.

– Det är det signalement vi kan gå ut med, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

Polisen utreder attacken som våld mot tjänsteman och sent på måndagskvällen hade man ännu ingen misstänkt.

Hot och våld i kollektivtrafiken
I höstas uppmärksammade Samhällsnytt att otryggheten växer bland personal i kollektivtrafiken i hela landet. Allt fler busschaufförer och biljettkontrollanter utsätts för hot och våld i sitt arbete vilket resulterar i att man ofta struntar i att fullgöra sina uppgifter av rädsla.

I början av november hade Skånetrafiken 444 inrapporterade ärenden om hot och våld mot tågvärdar. Samhällsnytt har sökt Skånetrafiken för att få sammanlagda siffror i buss- och tågtrafik för 2018.

LÄS ÄVEN: Ökad otrygghet i kollektivtrafiken: Förare hotas och misshandlas av gratisåkare

Mer än ett ärende om dagen
Ola Brunnström är huvudskyddsombud för Seko på Pågatågen i Skåne och förklarar för Aftonbladet att hot och våld är något som sker dagligen. Oftast uppstår situationerna när resenärer ska uppvisa biljett.

– Det är väldigt vanligt. Vi har mer än ett ärende om dagen egentligen. Det är allt från hot och verbala påhopp till spottloskor och misshandelsfall, säger Brunnström.

Nedan en incident från Jordbro i södra Stockholm där en yngling blir aggressiv mot busschauffören efter att ha uppmanats betala för resan.

https://www.youtube.com/watch?v=R5J-cuKYLLM

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1232”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons