polis-983773
Inrikes

Ungdomsgäng omringade och fritog två personer från polispatrull

Publicerad 2/3/2019
Annons

I fredags kväll ska ett ”ungdomsgäng” ha omringat en polispatrull i Märsta norr om Stockholm och därefter fritagit två personer som varit gripna. Polisen vill inte ge mer detaljer med hänvisning till förundersökningssekretess.

Polisens specialstyrka Team 2022, vars syfte är att bekämpa gängbrottslighet, följde efter en bil i Märsta som kraschade vid Valstarondellen. Man grep två personer i den kraschade bilen varefter ett 20-tal maskerade personer dök upp och omringade poliserna, rapporterar Expressen.

– Det har uppstått någon form av bråk, sa Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Aftonbladet, som uppger att gänget sedan lyckades frita de gripna personerna.

I den kraschade bilen ska det enligt uppgift ha funnits en AK47:a och en halv miljon kronor i kontanter. En av de två som poliserna grep ska ha varit en känd gängkriminell man i 30-årsåldern som hörts rörande mordet i Jakobsberg tidigare i veckan.

De två fritagna männen är nu efterlysta som anhållna i sin frånvaro, misstänkta för grovt vapenbrott och grov vårdslöshet i trafik.

Hur gänget lyckades frita männen från polispatrullen är oklart.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
812Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons