Den yngste är registrerad som född 2002, enligt källa. Nya brott i natt trots gripanden.

Samhällsnytt har tidigare rapporterat om en våg av personrån riktad främst mot äldre rörelsehindrade personer i Göteborg med omnejd. Halsbandsryckningar som satts i system tvingade polisen att gå ut med en uppmaning till äldre att lämna smycken hemma när de går ut.

LÄS MER: Polisens uppmaning till äldre efter rånvåg: ”Undvik att ha halsband på dig på stan”

Igår kunde polisen gripa fem personer misstänkta för delaktighet i rånen. Enligt polisens presstalesperson hade alla fem utländskt ursprung.

Idag kan Samhällsnytt avslöja att enligt en källa rör det sig om gruppen ”ensamkommande” marockaner, eller gatubarn som de också kallas – en grupp migranter från Nordafrika som livnär sig på brott. Enligt källan är den yngste av de gripna registrerad som född 2002.

Trots gripanden skedde ytterligare brott av samma sort i natt. Ingen är gripen, men signalement tyder på att brottet begicks av personer tillhörande samma grupp, uppger källan.

LÄS MER: Fyra personer anhållna för våg av halsbandsryckningar i Göteborg

I februari 2017 meddelade dåvarande justitieminister Anders Ygeman (S) att samarbetet med Marocko avseende utvisningar av kriminella och tillståndslösa migranter efter långvariga förhandlingar äntligen är i hamn och att marockaner kan nu återvända. Sverige har bland annat skjutit till medel för barnhem för de återvändande migranterna i Marocko eftersom om ”man har något vettigt att återvända till så kommer också fler att återvända frivilligt”, enligt Anders Ygeman. Trots storslagna löften fortsätter gruppen att utgöra ett stort problem för polisen och andra myndigheter i Sverige.